Gave Mario Sports Games - Bereid je voor op Mario Tennis Aces

  Mario zal het zweet flink onder zijn oksels voelen klotsen. Niet alleen komt hij binnenkort naar de Switch voor Mario Tennis Aces, ook zijn er nog behoorlijk wat andere games waarin je hem flink kunt laten sporten. Dit zijn gave Mario Sports Games die de moeite waard zijn om eens te checken!

  Mario Tennis Power Tour start de Mario Sports Games

  Bij de release van Mario Tennis Aces is er één retro-titel die telkens opnieuw opduikt. Dit komt omdat Mario Tennis Aces bij velen goede herinneringen aan deze game oproept.

  We starten deze special met Mario Tennis Power Tour, omdat het een feature bracht die tot op de dag van vandaag veel indruk heeft gemaakt: een verhaal in een Mario Tennis game. Dit is een unieke feature, want we hebben het in Mario Tennis Ultra Smash en Mario Tennis Open in ieder geval niet meer teruggezien. We zien de Story modus nu pas terug in de opkomende Mario sport game Mario Tennis Aces.

  In Mario Tennis Power Tour was jij zelf een student aan de Royal Tennis Academy. De topstudenten worden uitgedaagd door gemaskerde mensen die vervolgens ook nog eens alle studenten verslaan. In het verhaal probeer je te achterhalen wat de identiteit is van de gemaskerde figuren. Tijdens dit verhaal doorloop je verschillende heftige potjes tennis.

  Mario Smash Football

  Als je eens een andere sport wilt beoefenen dan tennis, dan kun je voor de populaire teamsport voetbal gaan. FIFA wordt compleet overbodig met deze GameCube titel. Mario en zijn vrienden maken het veld onveilig in een voetbalmatch waarbij iedereen elkaar belaagt met verschillende items. Bevriezende Koopa schilden, gigantische bommen en bananenschillen maken het voetbalveld onveilig.

  Het is jammer dat het alweer zo'n lange tijd geleden is dat we zo een game hebben gezien. Het zou leuk zijn om bijvoorbeeld remaster of een compleet nieuwe Smash Football-titel op de Switch te zien. En wil je toch een wat recenter Mario voetbalspel spelen? De laatste Mario voetbal-titel verscheen op de Wii onder de naam Mario Strikers: Charged Football.

  Mario Sports Superstars

  Als je alvast wat wilt oefenen met tennissen, dan kun je natuurlijk ook één van de vorige tennis games erbij pakken. Zodoende kun je aan de slag op zowel console als handheld met respectievelijk Mario Tennis Ultra Smash of Mario Tennis Open. Zo ben jij lekker goed voorbereid als je met Mario Tennis Aces begint.

  Maar wat nu als je wilt leren om ook andere sporten uit te oefenen? Met Mario Sports Superstar krijg je maar liefst 5 sporten voor de prijs van één. De game biedt tennis, honkbal, golf, voetbal en paardrijden. Beide games kregen een 8.5 in de review. Voornamelijk de diversiteit in de sporten heeft hier veel aan bijgedragen.

  Tof is voornamelijk dat er ook sporten worden gespeeld die je nog niet in andere Mario Sports games hebt mogen uitoefenen. Zo heb je nog nooit een paard laten steigeren of Mario een home run zien slaan, voordat deze game op de markt kwam voor de Nintendo 3DS.

  Mario Slam Basketball

  Mario heeft door de jaren flink wat sporten beoefend, maar Mario Slam Basketball is de eerste titel waarin Mario op de handheld een potje basketbal speelt. Deze game werd ontwikkeld door Square Enix. Velen hebben deze titel nog gespeeld toen hij voor het eerst op de Nintendo DS verscheen.

  Voornamelijk de besturing van het spel is memorabel. Je laat Mario en zijn vrienden niet alleen via de D-pad bewegen, maar je oefent de verschillende passen door juist gebruik te maken van de unieke functies van de Nintendo DS. Zo kon je passen, schieten, dunken en verdedigen door met je stylus verschillende bewegingen op het touch screen te maken. De besturing was even wennen, maar erg interessant.

  Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen

  Uiteindelijk is het ook interessant om weer eens één van de Mario & Sonic op de Olympische Spelen te spelen. Voornamelijk die Wii-game waarbij deze figuren naar de winterspelen gaan is erg memorabel. Deze game werd dan ook met 8.0 beoordeeld in de review. In deze Mario & Sonic-games voer je verschillende Olympische sporten uit.

  Zo hoef je niet enkel te tennissen, basketbal te spelen of te voetballen, maar kun je een heleboel variërende sporten beoefenen. Bijna elke denkbare belangrijke Olympische sport was ooit speelbaar. Schermen, boog schieten, schaatsen, roeien en vele afstanden sprint zijn slechts voorbeelden hiervan. Door al die games heen is er veel te veel voorbijgekomen om nu op te noemen.

  De games zijn verder voornamelijk interessant omdat ze niet enkel draaien om het behalen van zoveel mogelijk sportprestaties. Na jaren van rivaliteit zien we eindelijk de iconische figuren Mario en Sonic samen in één spel. Dit was een onverwachte stap die niet alleen een toffe sporten, maar ook toffe personages van beide game series combineerde.

  Mario Strikers Charged Football

  Verkijgbaar vanaf 25 may 2007

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.