De beginnersgids voor nieuwe PS5 gebruikers

Article
vrijdag, 22 januari 2021 om 16:00
playstation 5 beginnersgidsf1611232345
2021 is het jaar waarin de PlayStation 5 ein-de-lijk bij meer mensen in de woonkamer zal staan. Vanaf het moment dat de PS5 onder de televisie staat wil je natuurlijk gelijk alles goed instellen zodat je de direct kunt genieten van de heerlijke next-gen ervaring. In deze beginnersgids voor nieuwe PS5 gebruikers zetten we alles wat je moet weten op een rij.
In deze beginnersgids leggen we je precies uit wat je allemaal het beste kunt doen zodra je de PS5 binnen krijgt. Doorloop deze stappen en je kunt binnen no-time optimaal genieten van de nieuwe Sony-console. Zelfs als je de console nog niet hebt, kun je namelijk al voorbereidingen treffen.

Maak een PSN account

We trappen af bij de basis: het maken van een PSN account. Een PlayStation Network account is voor vrijwel iedere gebruiker de basis en ontgrendeld tal van features die het spelen op de PlayStation 5 verbeteren. Zo heb je een PSN account nodig als je vrienden wilt toevoegen.
Daarbij kun je zonder PSN account ook geen games kopen in de PSN Store. Games die je digitaal haalt, zitten verbonden aan je account. Maak dus alvast een account aan en stel direct je 2-staps verificatie in om hackers te slim af te zijn.
ps appf1611231132

Download de PS App

Als eerste is het verstandig om de PS App te downloaden. Deze vernieuwde app geeft je namelijk de gelegenheid om alvast wat voorbereidingen te treffen, zelfs als je de PlayStation 5 nog niet binnen hebt. Met de losse app kun je namelijk alvast een PlayStation Network-account maken, mocht je die nog niet hebben.
Wie dit al wel heeft, kan in ieder geval alvast inloggen. Dit helpt je namelijk op termijn. Via de PS App kun je namelijk een stuk sneller inloggen op de PlayStation 5. Bij het instellen van je PlayStation 5 krijg je immers een optie om met je PS App in te loggen op je account.
ps plus ps5f1631005854

Haal PlayStation Plus

Voor velen zal de PlayStation 5 de eerste console zijn die in de woonkamer komt te staan. Kans is groot dat je dan nog geen PlayStation Plus hebt. Het valt aan te raden om de service van Sony alvast aan te schaffen, misschien zelfs als je nog geen PS5 hebt.
PlayStation Plus ga je gegarandeerd nodig hebben als je de PS5 haalt om online te kunnen spelen, maar er is een goede reden om de service al vroegtijdig te nemen. Dan kun je namelijk alvast gratis games claimen. Iedere maand brengt Sony nieuwe games uit voor PlayStation Plus die je gratis kunt claimen.
Daarna, zelfs als de maand voorbij is, blijven deze games onderdeel van je account. In theorie kun je nu dus al een bibliotheek met PS5 games opbouwen door PS Plus te nemen. Zo heb je vanaf de dag dat je een PlayStation 5 in huis hebt direct wat te doen, zelfs als je nog geen losse games gekocht hebt.
ps5 performance modef1610382060

Stel Performance modus in als standaard

Je PS5 is eindelijk binnen en dus begint de installatie. Hierin krijg je allerlei vragen en voorkeuren om in te vullen. Vrijwel alles kun je naar hartenlust invullen, maar één vraag instelling is toch belangrijker dan de rest. Het betreft de vraag over je game profiel.
De PlayStation 5 vraagt of je een voorkeur hebt over de standaardinstellingen voor games. Wil je dat dit per game verschilt, laat je de instelling staan om Game Default. Toch is het verstandig om te kiezen voor Performance Mode. Dit zorgt er namelijk voor dat je optimaal van de console gebruik kunt maken.
De PS5 heeft namelijk een optie om in 120 frames per seconde te gamen. Om dit te doen, moet je alleen wel voor Performance Mode kiezen. Om een of andere reden kan de PS5 games niet in 120 fps draaien als de console in Game Default of Resolution Mode staat. Het kiezen voor Performance Mode kun je vervolgens in-game altijd nog wijzigen naar een andere instelling, mocht je voor sommige titels uitzondering willen maken.
ps plus collection como descargarf1605613749

Download de PlayStation Plus Collection

Eerder gaven we al aan dat je PlayStation Plus moest nemen als je een PS5 neemt. Naast de gratis games die je maandelijks krijgt en toegang tot online gamen, krijg je nog een voordeel. Op de PlayStation 5 krijg je namelijk toegang tot de PlayStation Plus Collection. Hierin vind je direct een scala aan games van de PlayStation 4-generatie die het spelen waard zijn.
De lijst is als volgt:
  • Batman: Arkham Knight
  • Battlefield 1
  • Bloodborne
  • Days Gone
  • Detroit: Become Human
  • Fallout 4
  • Final Fantasy XV
  • God of War
  • Infamous Second Son
  • Monster Hunter World
  • Mortal Kombat X
  • Persona 5
  • Ratchet and Clank
  • Resident Evil 7: Biohazard
  • The Last Guardian
  • The Last of Us Remastered
  • Uncharted 4: A Thief's End
  • Until Dawn
Vrijwel iedere game in de 20-koppige lijst hierboven is het spelen meer dan waard. Mocht je de PS4-generatie overgeslagen hebben, heb je dus direct een mooie backlog vol toptitels. Daar zeg je toch geen nee tegen?
dualsense ps5f1603819788

PS5 verborgen features

Met de bovenstaande gids kun je in ieder geval goed beginnen aan je nieuwe avontuur op de Playstation 5. Toch zijn er ook nog een scala aan verborgen features die je niet wil missen. Die hebben we dan ook voor je op een rijtje gezet in deze lijst. Zo kun je nóg meer uit de nieuwe console halen!