Wat is Star, de nieuwe tak van Disney+?

Article
vrijdag, 22 januari 2021 om 15:30
disney plus starf1612869082
Vanaf 23 februari krijgt Disney+ een nieuwe uitbreiding, genaamd Star. Hierdoor zul je een groter aanbod krijgen op de streamingdienst. Maar wat is deze uitbreiding, wat kunnen we extra gaan zien en is dit wel de moeite waard? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat is Star op Disney+?

Vanaf het begin van Disney+ heeft de dienst vijf verschillende kanalen: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic, Dit zijn in eerste instantie al hele grote namen, maar dit wordt nu uitgebreid met nog meer films en series. Star krijgt zowel bestaande films en series als nieuwe originals. Welke originals dit gaan zijn is nog niet helemaal duidelijk.
Wel weten we dat het aanbod van Star op Disney+ gericht zal gaan zijn op de meer volwassen kijkers. Niet dat volwassenen nu geen Star Wars of Marvel-film kijken, maar voor de echte kleintjes onder ons is dit toch echt een groot verschil. Door dit grote verschil is het ook mogelijk om verschillende profielen af te dekken met een pincode. Zo kan jouw zoontje van 8 bijvoorbeeld geen bloederige horrorfilm kijken om 8 uur in de avond, om vervolgens niet te kunnen slapen. Dit zorgt niet alleen voor nachtmerries bij het kind, maar ook slapeloze nachten van de ouders. ja, niemand wordt daar echt blij van

Wat gaan we zien op Star en Disney+?

Disney+ heeft een trailer uitgebracht, waar we een kleine greep uit het aanbod van Star kunnen zien. In dit overzicht wordt het gelijk wel duidelijk dat dit niet de leuke sprookjes zijn waar Disney zo bekend om staat. Nee, het gaat hier om meer actie, seksueel getinte comedy en nog veel meer. We zien hier bijvoorbeeld de series Family Guy, How I Met Your Mother, 24, Prison Break en de films van Die Hard. En nee, die laatste is voor de zoveelste keer geen kerstfilm, dus haal het niet in je hoofd om die op te zetten op kerstavond, terwijl je met je kleine kinderen cadeaus uitpakt.
Dit is een kleine greep uit het aanbod van Star op Disney+. Dit laat ons wel gelijk zien dat Star het begin is voor Disney+ om de strijd aan te gaan met Netflix. Voorheen ging je eigenlijk alleen naar Disney+ voor de Marvel en Star Wars-films. En dat doe je nou ook niet iedere dag hopen we. Met de komst van meer 'algemene' series en films gaat dit de populariteit van Disney+ ongetwijfeld verhogen.
disneyf1631100771

Wat wordt de prijs van Star in combinatie met Disney+?

Over verhogen gesproken, zal de prijs van jouw abonnement ook een stukje omhoog gaan. Nu moeten we er wel bij zeggen dat je 'een stukje omhoog gaan' hier wel letterlijk kunt nemen. Met de komst van Star zal jouw abonnement namelijk 8,99 euro per maand worden. Ja, dat is een verhoging van 2 euro. Je kan er ook voor kiezen om die twee euro in je zak te steken en elke maand twee hamburgers bij de McDonalds te kopen, maar die extra films en series zijn toch net iets aantrekkelijker. Daar krijg je in ieder geval geen maagzuur van.
Wie al een lopend abonnement gaat trouwens pas vanaf 23 augustus de verhoogde prijs betalen. Ben je nieuw op Disney+? Dan ga je die twee euro gelijk al neertikken. Misschien is het dan een goed idee om van tevoren even een abonnement aan te maken. Zo kun jij tot 23 augustus iedere maand nog even naar de McDonalds gaan voor die zielige twee hamburgers.
jxrgfngf1600676289

Gaat Star het waard worden?

We kunnen hier heel kort over zijn, alleen zullen we dat niet doen. Ja, Star op Disney+ gaat het zeker waard zijn. Voor twee magere euro's extra per maand krijg jij toegang tot nieuwe series en films. Naast bekende series en films gaat Disney+ ook content maken, speciaal voor Star. Dit is dus eigenlijk een no-brainer om Star aan te schaffen. Natuurlijk hopen we dat je die twee euro extra kunt missen en als je dat kan, dan zul je nooit meer eindeloos door Netflix scrollen, opzoek naar een volgende nietszeggende film. Je start in het vervolg gewoon Disney+ op met nieuwe series en films.
Ga jij Star op Disney+ aanschaffen? Laat het ons weten in de comments!