Battlefield 5 beta release, details en preload - Alles over de open beta

  Achtung! Na meerdere gesloten speelsessies is het eindelijk zover, iedereen kan de nieuwste Battlefield gaan spelen. Wat kan je precies doen in de beta en wanneer is de Battlefield 5 beta release precies? Wij hebben alle informatie voor jullie op een rij gezet.

  WIj konden voor jullie al eerder aan de slag met Battlefield 5 op E3, tijdens gamescom en met de Closed Alpha. Nu is het tijd dat jullie ook zelf aan de slag kunnen met de game. Wat is er precies te doen in de Battlefield 5 beta release?

  De beta zit er inmiddels alweer op, maar de release van de game nadert. Lees alles over de Battlefield 5 modes die je dan kunt spelen.

  Wanneer is de Battlefield 5 beta release?

  Je bent vast naar dit artikel gekomen om te weten wanneer de open beta begint. Vanaf 6 september om 11:00 kan je aan de slag met de open beta van Battlefield 5 op de PlayStation 4, Xbox One en pc en de beta loopt tot en met 11 september om 17:00. Geen zorgen, je kan de beta al voor die tijd downloaden op je platform naar keuze. Vanaf nu is de beta te pre-loaden via de volgende links:

  Het is ook mogelijk om eerder aan de slag te gaan met de release van de Battlefield 5 beta als je EA Access, Origin Access of Origin Access Premier lid bent, of als je op een platform naar keuze een pre-order geplaatst hebt. In dat geval kan je vanaf 4 september 11:00 aan de slag met de open beta. Hiervoor geldt ook dezelfde datum voor de preload op 3 september.

  Wat kan je spelen in de open beta?

  In de allereerste speelsessies van Battlefield 5 konden we het besneeuwde slagveld van Noorwegen bestormen, terwijl we op gamescom aan de slag konden met de nieuwe Rotterdam map. De Battlefield 5 beta release laat je beide deze maps uitproberen in twee verschillende modi.De eerste map heet Fall of Norway en dit is het schoolvoorbeeld van de nieuwe Grand Operations modus in Battlefield 5. In Grand Operations speel je een historische slag uit de oorlog na verdeeld over meerdere ‘dagen’, eigenlijk speelrondes.

  Hoe goed je het in de eerdere dagen doet beïnvloed hoe het spel verloopt in de dagen erna. Op de eerste dag komen de aanvallers via een air drop op het slagveld landen, terwijl de verdedigers dit moeten voorkomen met anti-luchtkanonnen. Daarna moet je op de tweede dag strategische punten overnemen op de map. Hoe beter de aanvallers het doen op de eerste dag, des te meer reserves ze hebben op de tweede dag.

  Rotterdam is waar je de klassieke Conquest-modus speelt waar Battlefield bekend om staat. Hier strijd je met 64 spelers in een grote map voor controle over een aantal control points. Hoe meer control points jouw team heeft, hoe langzamer jullie tickets omlaag gaan. Het team waarvan de tickets het eerst op 0 staat verliest de ronde.

  Wat zijn de verdere details?

  Battlefield staat bekend om het class-systeem, waar elke speler een steentje bijdraagt aan het winnen van de ronde. Bij de Battlefield 5 beta release kan je met de vier classes spelen die ook in de volledige game aanwezig zijn: Assault, Recon, Medic en Support. Elke class komt met een eigen selectie wapens en een bijpassende Combat Role. Combat Roles geven de class unieke eigenschappen die bij de class passen.

  De open beta heeft ook een selectie aan wapens voor de classes. Assault heeft automatische en semi-automatische wapens als de StG 44 en Turner SMLE, terwijl Recon snipers heeft waaronder Lee-Enfield No 4 Mk I en Kar98k. Support is meer van de Light Machine Guns zoals de Bren Gun en FG-42. Tot slot hebben medics machinepistolen STEN en MP40.

  Bekijk ook de afbeelding hierboven voor alle andere wapens en gadgets die de classes kunnen gebruiken.

  Voertuigen in de beta

  Een uniek kenmerk in de Battlefield games is de grote slagvelden gecombineerd met voertuigen. Deze voertuigen zullen ook tijdens de Battlefield 5 beta release aanwezig zijn. Tanks, vliegtuigen en een heleboel andere voertuigen zijn aanwezig om het slagveld te domineren. Denk aan de Churchill Mk VII of Panzer IV tanks en de Spitfire Mk VA of Blenheim Mk IF vliegtuigen.

  Bekijk ook de afbeelding hierboven voor het volledige overzicht van alle speelbare voertuigen in de open beta. Nieuw in Battlefield 5 zijn de stationaire wapens waar je een speciaal voertuig voor nodig hebt om te verslepen. Mochten de Squad Leaders genoeg Squad Points verzameld hebben dan kunnen ze ook de sterke Churchill Crocodile of Sturmtiger het slagveld op roepen.

  Systeemeisen van de open beta

  Voor alle pc-spelers onder ons zijn de systeemeisen voor de Battlefield 5 beta release ook ontzettend belangrijk. Gelukkig heeft EA de minimale een aangeraden systeemeisen van de beta bekendgemaakt. Deze zijn als volgt:

  Minimale systeemeisen:

  Besturingssysteem: 64-bits Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10
  Processor (AMD): AMD FX-6350
  Processor (Intel): Core i5 6600K
  Geheugen: 8 GB RAM
  Grafische kaart (AMD): AMD Radeon HD 7850 2 GB
  Grafische kaart (NVIDIA): NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB
  DirectX: 11.0-compatible videokaart of equivalent
  Vrije schijfruimte: 50 GB

  Aangeraden systeemeisen:

  Besturingssysteem: 64-bits Windows 10 of later
  Processor (AMD): AMD FX 8350 Wraith
  Processor (Intel): Intel Core i7 4790 of equivalent
  Geheugen: 16 GB RAM
  Grafische kaart (AMD): AMD Radeon RX 480 4 GB
  Grafische kaart (NVIDIA): NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB
  DirectX: 11.1-compatible videokaart of equivalent
  Vrije schijfruimte: 50 GB

  Wij zullen zeker aan de slag gaan met de release van de Battlefield 5 beta, dus hopelijk kunnen we jullie terugzien op het slagveld. Op welk platform gaan jullie de beta spelen?

  Battlefield 5

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.