Het beste Netflix hiphop aanbod - Van Kyle tot Tupac

Article
maandag, 03 september 2018 om 13:35
het beste netflix hiphop aanbod van kyle tot tupac 138096
Hiphop artiesten pakken miljoenen streams en toeren heel de wereld over. Er zijn tegenwoordig ook al heel veel films en series op Netflix die gaan over hiphop. Dit is het beste Netflix hiphop aanbod.

8 Mile

De eerste film van het beste Netflix hiphop aanbod is meteen een klassieker genaamd 8 Mile. Deze film in Nederland uitgekomen in 2003 en is deels gebaseerd is op het leven van Marshall Bruce Mathers II, oftewel Eminem. Zo is hij ook opgegroeid in Detroit, was hij daar onderdeel van de underground rap-scene en heeft hij in zijn jeugd rotbaantjes gehad.
Eminem speelt Jimmy “B-Rabbit” Smith Jr in de film, die woont in het district 8 Mile in Detroit. Jimmy heeft het heel moeilijk, want hij heeft geen geld en woont op een woonwagenkamp bij zijn alcoholistische moeder. Toch probeert hij koste wat het koste een carrière op te bouwen in de rapwereld. Zijn vrienden zeggen altijd dat hij erg talentvol is, maar dit talent werpt zijn vruchten nog niet af.
rapture hip hop unfiltered 138097

Rapture Hip Hop Unfiltered

In de serie Rapture Hip Hop Unfiltered worden verschillende hiphop artiesten gevolgd tijdens hun drukke leven met onder het harde werken op tour en tijdens sessies in de studio. Hoe is de rapper gekomen waar hij nu is en wat heeft hij hiervoor allemaal moeten opgeven?
De hiphopwereld staat nooit stil en er moet ongelooflijk hard gewerkt worden om de top te bereiken. De rappers staan altijd in de spotlights en hebben veel invloed op hun fans. In deze serie leggen de rappers uit wat zij vinden van alle aandacht die ze krijgen en invloed die ze hebben. In deze serie wordt het leven Nas and Dave East, T.I., Rapsody, Logic, G-Eazy, A Boogie wit da Hoodie, 2 Chainz and Just Blaze onder de loep genomen.
Een prachtig kijkje in het leven van deze supersterren en daarom een plekje in het beste Netflix hiphop aanbod.

Chris Brown: Welcome to my life

Chris Brown is misschien wel een van de meest controversiële persoonlijkheden uit de hiphop wereld. Brown werd in 2009 aangeklaagd voor huiselijk geweld ten opzichte van mede-artiest Rihanna. Hierdoor werd zijn muziek niet meer op de radio’s afgespeeld, reclames met hem erin werden niet uitgezonden en hij besloot niet meer op te treden.
Door middel van deze documentaire over het leven van Chris Brown wordt het verhaal van zijn kant verteld. Er wordt even voorbij gekeken aan de krantenkoppen die zijn naam in een kwaad daglicht willen stellen. Chris Brown geeft antwoorden op vragen over zijn liefde voor het maken van muziek, zijn controversiële verleden en het opgroeien als superster.
138146 2

Hip-hop evolution

Hiphop heeft een lange weg afgelegd om te komen waar het nu is. Deze weg wordt beschreven in deze documentaireserie waarin Shad Kabango invloedrijke mensen uit de hiphop-industrie interviewt. Op deze manier wordt de ontwikkeling van het populaire muziekgenre tussen de jaren zeventig en jaren negentig uitgelegd.
Het begint allemaal bij de oorsprong van hiphop in New York, The Bronx in de jaren zeventig. Iedereen die van hiphop houdt, moet je deze documentaireserie bekijken om de historie van dit mooie muziekgenre te leren kennen.
138148

Unsolved

Unsolved is een geromantiseerde serie over de onderzoeken van de moorden op Tupac Shakur en Biggie Smalls. Tupac werd in 1996 op 25-jarige leeftijd doodgeschoten vanuit een rijdend voertuig en Biggie werd in 1997 op 24-jarige leeftijd door een onbekende overvallen doodgeschoten. Beide moorden van de hiphop legendes zijn nooit zijn nooit opgelost.
Veel geromantiseerde series en films over de moorden op Tupac en Biggie zitten ver van de werkelijkheid af, maar in deze serie wordt hier niet veel van afgeweken. Het geeft een kijkje in de politieonderzoeken van beide moorden.
Tupac en Biggie waren en zijn nog altijd legendes binnen de hiphop en daarom moeten zij wel een plekje krijgen bij het beste Netflix hiphop aanbod.
138153

The Defiant Ones

The Defiant Ones is een serie over, muziekproducent, Jimmy Iovine en, hiphopproducent, Dr. Dre die allebei een enorm belangrijke rol hebben gespeeld in de hedendaagse muziekcultuur. Iovine is bijvoorbeeld degene die een demo van de nu wereldberoemde rapper Eminem liet horen aan Dr. Dre. Dre bood Eminem vervolgens een contract aan bij zijn label Aftermath Entertainment. Iovine heeft ook de films van Eminem, 8 Mile, en 50 Cent, Get Rich or Die Tryin’ geproduceerd.
Het is een vierdelige serie met afleveringen tussen de 60 en 80 minuten, waar andere grootheden in de hiphop wereld praten over de invloed van Dre en Iovine.
138154

The After Party

De After Party, met de bekende rapper Kyle in de hoofdrol, is een film met een verhaal dat voor veel jongeren herkenbaar is. Veel jongeren willen het maken in de muziekindustrie en moeten daarvoor veel opzij zetten, daarom staat ook deze film tussen het beste Netflix hiphop aanbod. Het is een grappige film met daarin dus een deel waarheid voor veel jonge rappers.
Kyle speelt Owen die het graag wil maken in de rapwereld. Maar tijdens een auditie gaat het helemaal mis en de video hiervan gaat viraal op het internet. Owen wil stoppen met rappen en zijn beste vriend en manager Jeff doet er alles aan om dit te voorkomen.
138155

Reincarnated

Snoop Dogg is de volgende hiphop legende in het rijtje van films en series. Deze documentaire is in samenwerking met VICE gemaakt. Snoop Dogg reist naar Jamaica om de meer te weten te komen over Rastafari, een religie die in 1930 in Jamaica ontstond.
Snoop Dogg reflecteert tijdens deze reis op zijn verleden, carrière, mindere momenten, de liefde, spijt en verlies. Uiteindelijk maakt hij samen met Diplo en Angela Hunte zijn reggae album met dezelfde naam als de documentaire: Reincarnated.
Deze films en series maken allemaal deel uit van het beste Netflix hiphop aanbod. Veel legendes, historie en de strijd om een hiphop superster te worden.