Rotterdam prachtig weergegeven

Nederlandse steden worden niet vaak in games gestopt, dus het was extra speciaal dat we aan de slag konden met de nieuwe Rotterdam map in de game. Het viel meteen op dat de stad op een prachtige manier werd afgebeeld. Door de stad heen stonden verlaten trams, schuiten lagen eenzaam in de grachten en de achtergelaten huizen maakten een mooie achtergrond. Het was dan ook extra zonde om het allemaal aan gort te schieten toen de actie eenmaal echt begon.

Op gameplay gebied heeft Rotterdam veel weg van de map Amiens in Battlefield 1. Het terrein wordt afgewisseld door vernietigde gebouwen en huizen die nog rechtop staan, wat ervoor zorgt dat je veel plekken hebt om jezelf te verschuilen van vijanden. Éen van de gebieden in de map was bijvoorbeeld een binnenplein omring door huizen. Dit bleek een lastig punt om te veroveren, omdat er overal wel iemand kan zitten.

Wat Rotterdam anders maakt dan Amiens is als eerste het water. Door de stad heen liggen grachten die gebieden scheiden, waar je ook doorheen kan zwemmen. Als je er voor kiest om door het water te gaan in plaats van over een brug, kan je vijanden verrassen. Ook ontstonden al snel vuurgevechten van de ene gracht naar de andere.

De map was een stuk beter dan de met sneeuw bedekte map die we in de closed alpha konden spelen. In tegenstelling tot die map is Rotterdam een stuk meer gericht op gevechten van dichtbij in plaats van sniperduels op lange afstanden. Hopelijk kunnen de andere maps in de game deze twee elementen goed combineren en ervoor zorgen dat de gameplay van Battlefield 5 naar een hoger niveau getild wordt.