Na het teleurstellende Star Wars Battlefront II was het niet zeker of ontwikkelaar DICE het nog in zich had om een diepgaande multiplayer shooter te maken. Nu wij de gesloten alphatest van Battlefield 5 gespeeld hebben, is het duidelijk dat dit hoogstwaarschijnlijk weer een topper gaat worden. Dit viel ons op aan de Battlefield 5 Closed Alpha gameplay!

Lees ook alles over de Battlefield 5 modes die je zometeen in de game zult vinden.

Minder arcade dan Battlefield 1

Voor het ongetrainde oog lijkt Battlefield 5 nogal veel op diens voorganger Battlefield 5. Vergelijkbare wapens, omgevingen en zelfs de graphics hebben er wat van weg. Toch vielen ons al meteen verschillen op waardoor de twee games nogal verschillend van elkaar zijn. Dit heeft vooral betrekking tot de gameplay, die in Battlefield 5 een stuk serieuzer en minder ‘arcade’ aanvoelt dan Battlefield 1.

Dit merkte we al meteen aan de Time To Kill in de game. Vergeleken met Battlefield 1 ga je een stuk sneller dood, met veel minder kogels dus. Hierdoor moet je nog meer letten op je omgeving en opletten waar de vijand zich bevindt. Niet zomaar als een malloot een open veld op rennen of afstormen op een vijandelijk punt.

Strategischer en slimmer spelen wordt op deze manier stilletjes aangemoedigd. Er zijn nog wel meer redenen waarom de Battlefield 5 Closed Alpha voor ons een stuk diepgaander aanvoelde dan eerdere delen, hier later in dit artikel meer over. We kunnen in ieder geval meteen al zeggen dat de game zeker anders is en geen simpele uitbreiding van Battlefield 1.