Fortificaties

Met de gedachte dat DICE afgelopen weekend al liet weten dat Battlefield 5 een battle royale modus krijgt, begeven wij ons richting het slagveld. We worden verwelkomd in de nieuwe modus die bij de aankondiging van DICE's nieuwste paradepaardje al werd genoemd: Grand Operations. Hierin vecht je alleen, of zoals je van Battlefield inmiddels al bent gewend met een team, op een map over meerdere dagen.

In ons geval betekende dit dat we terechtkwamen in Noorwegen, waar de geallieerden een vuist pogen te maken tegen de Duitsers op de grond. Wij waren de verdedigende partij en moesten ervoor zorgen dat de Britten niet onze antivliegwapenrij verwoestte en de opmars van de geallieerden op tijd werd gestopt.

Hiervoor heeft DICE iets nieuws toegevoegd aan Battlefield 5. Voordat de strijd gaat beginnen en de Britten als appels uit de boom naar beneden zeilen om het verzet op de grond te breken, mag je als verdedigende partij fortificaties maken. Hierbij is de connectie met Fortnite snel gemaakt, maar zo diepgaand is het dan niet. Op bepaalde vastgestelde plekken op de map kun je prikkeldraad en zandzakken neerleggen om het je tegenstander erg lastig te maken.