Battlefield 2042 laat singleplayer vallen voor 'verhalende multiplayer'

  Gisteren heeft EA eindelijk de nieuwe Battlefield uit de doeken gedaan, die de titel Battlefield 2042 draagt. De game zal alleen geen singleplayer krijgen, maar wel een verhalende multiplayer.

  Het is geen geheim dat de Battlefield games altijd de focus hebben gehad op de multiplayer, op mogelijk de Bad Company titels na. Ondanks dat hebben alle games in de franchise na Bad Company alsnog een singleplayer campagne gehad, maar daar gaat met Battlefield 2042 verandering in komen.

  De nieuwste game van Electronic Arts en DICE zal namelijk geen singleplayer campagne krijgen. Dat werd door de ontwikkelaar bevestigt op een preview event, zo meldt VG247. Volgens de publicatie komt dat omdat DICE zich wil gaan richten op een evoluerende multiplayer narrative. De ontwikkelaar wil er nog niet veel over verklappen, maar het verhaal van de wereld moet veranderen met elk nieuw seizoen.

  Battlefield 2042 eindelijk onthuld door EA

  Na veel speculaties rondom de game en de setting, maakte EA op woensdagmiddag eindelijk een einde aan alle twijfels. Met een Reveal Trailer werd namelijk Battlefield 2024 officieel uit de doeken gedaan. Door de trailer, en natuurlijk de naam, is het duidelijk geworden dat de nieuwste titel in de franchise zich weer in de toekomst zal gaan afspelen. Ook kunnen spelers tijdens grootste gevechten te maken krijgen met extreme weersomstandigheden die roet in het eten gooien.

  Battlefield 2042 lijkt dan ook een flink spektakel te worden, maar waar we nog wel een beetje geduld voor moeten hebben. De game komt namelijk uit op 22 oktober 2021 voor de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X en S.

  Battlefield 2042

  Verkijgbaar vanaf 22 october 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.