5 tips voor de Wrath of the Druids DLC van Assassin's Creed Valhalla

  De gloednieuwe uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla is vanaf nu te spelen en schotelt een groot nieuw avontuur in Ierland voor. Wil je meteen een voorsprong hebben met Eivor op het smaragdgroene eiland, check dan nu deze 5 tips voor de Wrath of the Druids DLC!

  Ga meteen aan de slag als handelaar

  Om de Wrath of the Druids DLC te beginnen zal je moeten praten met een nieuw personage dat is afgereisd naar Ravensthorpe: Azar. Zij overhandigt Eivor een uitnodiging van de koning van Dublin om de Ierse stad te bezoeken. Maar dat is niet de enige rol die Azar zal vervullen in de eerste uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla.

  Wanneer je in Dublin bent aangeland zal Azar namelijk terugkeren naar haar winkel in de haven van de stad. De Arabische vrouw is namelijk handelaar van beroep - met hier en daar wat smokkelwerk - en zal haar diensten verlenen aan Eivor.

  Om te handelen moet je eerst luxe goederen vinden die door heel Ierland verspreid zijn. Vervolgens kan je deze ruilen met verre oorden over de hele wereld voor spullen waar elke Assassin’s Creed Valhalla-speler naar snakt: wapens, armor en cosmetics. Wil je op een eenvoudige wijze aan complete armor sets en unieke wapens komen, dan raden we je aan geen seconde te wachten om te beginnen als handelaar.

  Mis geen enkele Trading Post in Ierland

  Je kan heel Ierland afspeuren naar goederen om te verhandelen, maar er is ook een andere manier om aan de spullen te komen. Op de map kan je namelijk verschillende Trading Posts vinden, waar je de akte voor moet vinden om er eigenaar van te worden. Dat uit zich vaak in een simpele opdracht, zoals het bestelen van een groep bandieten of het beklimmen van een hoge toren.

  Ben je eenmaal eigenaar van de handelspost, dan begint de lol pas echt. Elke handelspost zal namelijk elke minuut een bepaalde hoeveelheid goederen produceren. Welk product het precies is, zal afhangen van de Trading Post in kwestie.

  Maar naast deze automatische manier om luxe goederen te produceren, bieden Trading Posts ook nog een andere handige functie in de Wrath of the Druids DLC. Ierland is namelijk vrij uitgebreid en er zijn niet overal Eagle Eye-locaties te vinden. Maar een handelspost waar je eigenaar van bent doet ook dienst als fast travel point. Wil je je dus snel door het land verplaatsen, dan kan je veel tijd besparen door de Trading Posts in handen te krijgen.

  Breng een bezoek aan elk klooster

  We zullen de meeste spelers van Assassin’s Creed Valhalla niet hoeven uit te leggen dat raids een belangrijk element in het spel zijn. Wanneer je een klooster of een stronghold van raiders binnenvalt, zal je vaak een nieuw wapen of een ability aan je arsenaal kunnen toevoegen. Daarnaast zijn raids ook essentieel om resources te verzamelen om Ravensthorpe te laten groeien.

  In de Wrath of the Druids DLC zal je alleen geen spullen vinden die je voor je thuisbasis kan gebruiken. In plaats daarvan bieden de goedbewaakte gebieden een ander middel dat je zal willen verzamelen: Trading Supplies. Met deze goederen kan je namelijk de Trading Posts die je hebt bemachtigd upgraden.

  Raids zijn daarmee de laatste spil in de trading loop van Wrath of the Druids. De upgrades voor je handelsposten wil je namelijk niet missen, want je kan ervoor zorgen dat een Trading Post twee keer zoveel goederen per minuut kan maken, of dat je een grotere opslag krijgt in Dublin. De koffers van Azar kunnen namelijk maar tot een bepaalde hoeveelheid gevuld worden. Wil je dus alle nieuwe armor sets en wapens in de uitbreiding zo snel mogelijk verzamelen, vergeet dan niet om gedag te zeggen tegen de priesters van Ierland.

  Jaag op alle Children of Danu

  Tijdens het verhaal van de Wrath of the Druids DLC krijg je al snel te maken met de Children of Danu. Deze groep druïden zijn een tikkeltje radicaal en zullen er alles aan doen om alle Christenen en Vikingen uit Ierland te verdrijven. Eivor krijgt dan ook de opdracht om dat te voorkomen en de Children of Danu uit te roeien.

  Net zoals in de main game van Assassin’s Creed Valhalla krijg je in de uitbreiding een duidelijk overzicht van welke geheimzinnige figuren in de top van de sekte zitten. Precies zoals het geval was met de Order of the Ancients.

  Om het verhaal van de DLC uit te spelen zal je niet alle Children of Danu uit de weg hoeven ruimen. Toch raden we je aan om dat wel te gaan doen. Wanneer je namelijk de laatste dark druid een mes of bijl door de keel hebt gejaagd, kan je naar Deidre gaan om daar een speciaal drankje te brouwen. Wat er dan precies zal gebeuren gaan we niet spoilen, maar je zal het zeker niet willen missen.

  Dublin aan de top

  Naarmate je meer handel drijft vanuit Dublin, zal de stad groeien, meer invloed vergaren en de aandacht trekken van andere handelsplekken in de wereld. Vergelijkbaar dus met wat er in Ravensthorpe gebeurt wanneer je plek biedt voor nieuwe vakmensen.

  Met elke stijging in rang van Dublin zal je een aantal beloningen krijgen en kan je handel drijven met een nieuw land of een nieuwe stad in de wereld. Dat zal er ook voor zorgen dat je weer toegang krijgt tot nieuwe armor sets en wapens, zoals de Greek Byzantine set uit Constantinopel.

  Naarmate je relatie met Azar beter wordt, zal ze ook meer informatie met jou delen. Achter het ontbrekende oog van de smokkelaar zit namelijk een duister verhaal. Wil je achter de conclusie van het verhaal komen en alles vrijspelen wat Dublin te bieden heeft, ga dan zeker door totdat de stad helemaal aan de top staat van de internationale handel.

  Wil je helemaal niks missen wat Assassin’s Creed Valhalla en de Wrath of the Druids DLC te bieden hebben? Vergeet dan niet om regelmatig onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN te checken!

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.