PS5 DualSense controller krijgt twee nieuwe kleuren

  De PlayStation 5 is sinds de onthulling alleen in wit met zwart gezien. Hetzelfde geldt voor de DualSense controller die met de console meegeleverd wordt. Daar komt binnenkort verandering in, want de DualSense krijgt, zoals onlangs gelekt is, twee nieuwe kleuren.

  Sony

  Vanaf volgende maand zal de PlayStation 5 controller in twee nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn: rood en zwart. Of, zoals Sony ze zelf noemt: Cosmic Red en Midnight Black. Voor beide kleuren is inspiratie opgedaan uit de ruimte. Midnight Black baseert zich op de de kleur zwart die de lucht ‘s nachts heeft, terwijl Cosmic Red verwijst naar ‘unieke’ tinten rood in de kosmos (mogelijk doelt Sony hier op nevels).

  Wanneer verschijnen de nieuwe DualSense kleuren?

  Beide nieuwe kleuren zijn vanaf juni 2021 wereldweid beschikbaar. Op het officiële PlayStation Blog is te lezen dat de exacte datum niet overal hetzelfde zal zijn. Sony raadt aan je plaatselijke winkels in de gaten te houden.

  Alleen PS5 controllers krijgen nieuw jasje

  Hoewel de DualSense twee nieuwe kleuren krijgt is er niets vergelijkbaars aangekondigd voor de PlayStation 5 zelf. Sommige games zouden de console graag in een andere kleur dan wit zien, maar daar is ook nu nog geen officiële mogelijkheid voor in zicht. Er is dus geen mogelijkheid om een console en DualSense in dezelfde kleur te kopen, tenzij je bij het originele wit blijft.

  Wel laten de ontwerpers van de nieuwe controllers weten dat ze bij de bestaande console en controller moeten passen. Zowel Cosmic Red als Midnight Black hebben een subtiel blauw tintje dat ook aanwezig was op de witte DualSense. Dat moet maken dat de kleuren elkaar aanvullen in plaats van dat ze elkaar de tent uit vechten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.