Assassin's Creed Valhalla specs - Wat weten we al?

  Voor dit najaar staat Assassin’s Creed Valhalla op de planning, de grote nieuwe open world game van Ubisoft. Voor de game uitkomt, wil je natuurlijk wel weten of je de game aankunt. Wij zetten de Assassin’s Creed Valhalla specs die tot nu toe bekend zijn op een rijtje.

  Assassin’s Creed Valhalla neemt je terug naar de periode van de Vikingen die in oorlog verzeild raakten met Engeland. De game heeft nog geen releasedatum, maar veel andere details zijn wel al bekendgemaakt.

  Het nieuwste deel in de bekende open world-reeks staat gepland voor een release op de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Google Stadia en de PC. Wij zetten alle specs op een rijtje, zodat jij weet of je de game aankan met je huidige hardware.

  PC

  Officieel heeft Ubisoft nog niet de systeemeisen voor de PC-versie van Assassin’s Creed Valhalla bekendgemaakt. Doorgaans wordt dit pas enkele weken voor de releasedatum onthuld. Toch kunnen we al wel voorspellen wat je minimaal nodig gaat hebben om de game minimaal te kunnen draaien.

  Minimale systeemeisen (voorspelling)

  • OS: Win 10 64
  • Processor: Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD FX-8320
  • Graphics: AMD Radeon R9 380 or NVIDIA GeForce GTX 960 2GB
  • VRAM: 2GB
  • System Memory: 8 GB RAM
  • Storage: 50 GB Hard drive space
  • DirectX 11 Compatible Graphics Card

  Natuurlijk zijn de minimale eisen genoeg om de game te draaien, maar je krijgt ook altijd aangeraden specs. Hierdoor kun je de game draaien in een vorm die de game goed tot zijn recht laat komen.

  Minimale systeemeisen (voorspelling)

  • OS: Win 10 64
  • Processor: Intel Core i7-6700K 4-Core 4.0GHz / AMD Ryzen R5 1600
  • Graphics: AMD Radeon RX Vega 56 8GB or NVIDIA GeForce GTX 1070
  • VRAM: 6GB
  • System Memory: 16 GB RAM
  • Storage: 50 GB Hard drive space

  PS4, PS4 Pro of PS5

  De release van Assassin’s Creed Valhalla komt niet in een gebruikelijk jaar, want dit jaar komt de PlayStation 5 op de markt. Als je die viking-setting in zijn volle glorie wil ontdekken, moet je als consolegebruiker ook keuzes maken. De verschillen tussen de PS4, PS4 Pro en PS5 versie zijn namelijk best groot.

  Op de PS4 (Slim) kun je game namelijk maar in een 1080p resolutie ervaren, oftewel in FullHD. Voor de PS4 Pro is de resolutie al een stuk beter, namelijk upscaled 4K. De PS4 Pro kan nog geen native 4K aan, maar upscaled ziet de game er nog steeds stukken mooier uit dan op de normale PS4. Op beide consoles zal de game in 30 fps draaien.

  Natuurlijk is er ook nog de PS5 die voor later dit jaar op de planning staat. De game zal ook op de PlayStation 5 verschijnen en wat upgrades kennen. Zo is de verwachting dat de game daar in native 4K zal draaien. Ook zullen de laadtijden aanzienlijk kleiner zijn door de PS5’s ultrasnelle SSD. Wel is nog onduidelijk of de game lanceert voor de release van de PS5. Voor beide producten, is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

  XGN

  Xbox One, Xbox One X of Xbox Series X

  Ook de Xbox Series X zal de release van Assassin’s Creed Valhalla met open armen verwelkomen. Om ervoor te zorgen dat de gameplay (die we al onder de loep hebben genomen) er het beste uitziet, zetten we de verschillen tussen de edities op de Xbox-platformen voor je op een rijtje.

  Wie de game op de gewone Xbox One (S) speelt, krijgt net als met de PS4 een game met een 1080p resolutie. Op de Xbox One X wordt je daarentegen getrakteerd op een native 4K-ervaring die, net als op de mindere Xbox One-console, in 30 fps zal draaien. Dit heeft te maken met het feit dat de Xbox One X een krachtigere machine is dan de PlayStation 4 Pro.

  Met de Xbox Series X krijg je dezelfde resolutie en framerate als op de Xbox One X, maar zullen de laadtijden ook wat ingekort zijn. Of deze net zo kort zijn als die van de PS5 valt nog te betwijfelen. De Xbox Series X heeft namelijk niet dezelfde SSD die Sony in de PS5 heeft verwerkt. Ook is nog onduidelijk of de game lanceert voor de release van de Xbox Series X. Voor beide producten, is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

  Google Stadia

  Voor Google Stadia hoef je eigenlijk geen rekening te houden met de specs, want Stadia heeft geen speciale console. Onduidelijk is nog of de game gelijktijdig met de andere platformen lanceert, maar dat moet de pret niet drukken. Voor Stadia moet je alleen een goede internetverbinding hebben en kiezen tussen abonnementen.

  Google Stadia laat je namelijk niet voor een console betalen, maar voor een service, zoals Netflix. Wie voor Stadia kiest zonder te betalen, kan in 30 fps en 1080p spelen, terwijl een Stadia Pro-abonnement je 60 fps en 4K oplevert. Dit abonnement kost wel 9,99 euro per maand. De game moet je vervolgens ook nog los aanschaffen.

  Stadia heeft wel het voordeel dat er van laadtijden bijna geen sprake zijn. Doordat de game vanaf de servers draait, kost het slechts enkele seconden voordat de game is ingeladen. Of deze troefkaart met de komst van de PS5 verdwijnt, is dan ook nog maar de vraag. Pas wanneer de PS5 lanceert of we hands-on kunnen met de game op zowel Stadia als de PS5, kunnen we daar een oordeel over geven.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.