De 6 beste Switch games van 2020 tot nu toe

  Nintendo heeft in 2020 tot nu toe nog maar weinig van zich laten horen. De laatste, officiële Nintendo Direct is alweer bijna een jaar oud en velen vragen zich af wat ze in 2020 nog mogen verwachten. Toch heeft de Nintendo Switch er al een prima 2020 op zitten en dus zetten we de beste Switch games van 2020 tot nu toe op een rij.

  Voor deze lijst met beste Switch games van 2020 tot nu toe hebben we gekeken naar de pareltjes die we op de redactie hebben gespeeld. Niet alleen kijken we naar de reviews die we over de maanden hebben geschreven, maar ook metacritic en publieke perceptie nemen we mee. Wel is de voorwaarde dat de game in 2020 oorspronkelijk is verschenen.

  Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX

  We trappen af met Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX, een complete remaster van de game die oorspronkelijk op de Game Boy Advance verscheen. Met een nieuwe artstyle die veel wegheeft van een sprookjesboek en een aantal extra gemakken is de dungeon crawler sinds dit jaar ook op de Switch te spelen.

  Deze remaster wat extra content gekregen, want Rescue Team DX combineert de twee versies die oorspronkelijk werden uitgegeven tot één geheel. Het verhaal draait dan ook om hoe jij bent omgetoverd tot Pokémon en de wereld probeert te redden van verschrikkelijke natuurrampen. Dit doe je natuurlijk samen met andere toffe Pokémon die je voor je reddersteam kunt werven.

  Streets of Rage 4

  Dit jaar hebben we ook al kunnen genieten van de terugkeer van een klassieke vechtreeks die ook haar intrede maakt op de Switch. Natuurlijk hebben we het over Streets of Rage 4, een game die zeker een plekje heeft verdiend in deze lijst met de beste Switch games van 2020. Deze toffe beat-em-up maakt je dan ook nostalgisch voor de jaren ‘90 terwijl de game toch op zijn plaats voelt in het jaar 2020.

  De manier waarop de game op respectvolle wijze omgaat met de geschiedenis van de reeks is bewonderenswaardig, terwijl nieuwkomers toch gemakkelijk in kunnen stappen. Daarbij komt ook nog eens fantastische muziek om de hoek kijken. Al met als is het één van de betere sidescrolling beat-em-ups die je dit jaar in huis kunt halen!

  Clubhouse Games: 51 Worldwide Games

  Een andere titel die zeker niet onderschat mag worden is Clubhouse Games: 51 Worldwide Games. Met een uitgebreide selectie is de game een ideale compilatie van bekende en onbekende bordspellen. Dat de games ook nog eens op verschillende manieren speelbaar zijn, zorgt ervoor dat dit de ideale optie voor de hele familie is.

  In onze Clubhouse Games: 51 Worldwide Games review noemde we de game al geweldig en gaven we de game een 8,5. Onze Chris zei: “Met 51 games kan je sowieso al niet spreken over een gebrek aan mogelijkheden. Maar de verpakking van deze games is ook meer dan uitstekend.”

  Microsoft Mojang

  Minecraft Dungeons

  Wie dacht dat Minecraft Dungeons alleen uit zou komen op de Xbox-consoles zit er naast, want Minecraft Dungeons is ook gewoon te krijgen op de Nintendo Switch. Deze dungeon-crawler mixt de bekende bouwblokken met Diablo-achtige gameplay maar dan wel op een kindvriendelijke wijze. Hier zie je geen demonen die geslacht moeten worden, slechts Creepers die je weg komen dwarsbomen.

  De kindvriendelijke sfeer hoeft volwassenen gelukkig niet af te schrikken, want de game heeft toch een zekere mate van diepgang. Wapens hebben verschillende krachten, je kunt je personages ontwikkelen en natuurlijk is samenwerking ook van groot belang. De game kun je met vrienden namelijk spelen, waarbij je met vier spelers lokaal kunt spelen. Online is natuurlijk ook een optie.

  The Outer Worlds

  Eén van de beste games van 2019 weet zich ook een weg te banen naar de beste Switch games van 2020 tot nu toe. Het gaat natuurlijk om The Outer Worlds, de game van Obsidian Entertainment. In deze open-wereld RPG kun je naar hartenlust op ontdekkingsreis gaan waarbij iedere mogelijkheid daadwerkelijk aangegrepen kan worden.

  De vrijheid zorgt dan ook voor een scala aan paden die je kunt bewandelen. Eigenlijk zijn meerdere speelsessies dan ook nodig om iedere hoekje van de verschillende planeten die in handen zijn van kwaadaardige corporaties te ontdekken. Het enige nadeel van de Switch-versie is dat de game er grafisch wat minder mooi uitziet, maar wie daar geen problemen mee heeft kan intens genieten van The Outer Worlds.

  Animal Crossing New Horizons

  Als laatste hebben we natuurlijk ook nog Animal Crossing New Horizons. Deze rustgevende titel is misschien wel het grootste succesverhaal van 2020. In tijden van corona is het Animal Crossing die veel verlichting wist te bieden in vele huishoudens.

  Zet je zonnebril op en reis af naar het paradijselijke, virtuele strand van Animal Crossing New Horizons om met vredige dieren een feestje te vieren. Er zijn geen verplichtingen in Animal Crossing en dus kun je doen wat je wil. Bouw het eiland naar jouw fantasie en geniet daarbij van ieder moment.

  Dit zijn de beste Switch games van 2020 tot nu toe

  Nu een half jaar voorbij is, kunnen we de beste Switch games van 2020 tot nu toe op een rij zetten. Deze bestempelen we als het beste van dit jaar tot nu toe. Laat ons hieronder weten welke jij het beste vindt en naar welke titels je nog uitkijkt!

  Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

  Verkijgbaar vanaf 6 march 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.