De beste PS4 games in 2020 tot nu toe!

Article
zaterdag, 04 juli 2020 om 9:00
call of duty warzonef1583833409
We zijn alweer over de helft van 2020 heen. Dit jaar hebben we al veel meegemaakt, waaronder vele crises. Gelukkig hebben we ook veel mooie PS4 games voorbij zien komen om ons te troosten. Dit zijn de beste PS4 games die tot nu toe in 2020 zijn uitgekomen.

10. Call of Duty: Warzone

Het Battle Royale genre is enorm populair geworden dankzij Fortnite en PlayerUnknown’s Battleground. Activision heeft met Call of Duty eerder al een poging gewaagd in Black Ops 4, maar springt met Call of Duty: Warzone echt in het diepe.
De game is namelijk gebouwd op de basis van Call of Duty: Modern Warfare uit 2019, maar is tegelijkertijd volledig free-to-play. Daarmee heeft iedereen de mogelijkheid gekregen om de sterke gameplay van Modern Warfare te ervaren, maar deze keer in een sterk Battle Royale jasje. Activision heeft daarnaast gezorgd voor een paar unieke gameplay elementen, zoals de Goelag, en eigenaren van Modern Warfare krijgen bovendien een paar mooie extra’s.
hunt showdown 1f1637227598

9. Hunt: Showdown

Nu we het toch over Battle Royale games hebben, Warzone is niet de enige PS4 game dit dit jaar is uitgekomen in dat genre. Hunt: Showdown heeft namelijk geprobeerd het concept op een unieke manier uit te breiden.
Het concept van Hunt: Showdown is simpel: elke speler neemt de rol aan van een premiejager die in het moeras van Louisiana op jacht moet gaan naar mytische monsters. Voor elk wezen dat je doodt krijg je een mooie som geld, maar andere spelers kunnen jou weer verraden om zelf het geld op te strijken. Samenwerken met andere spelers wordt daardoor een wel heel spannende ervaring.
desperados 3 marketplacef1592900913

8. Desperados III

Desperados is een naam die waarschijnlijk niet veel spelers bekend in de oren zal klinken. De eerste games in de western serie kwamen namelijk al uit aan het begin van de 21ste eeuw. Toch is de franchise weer helemaal terug met een sterke, maar ook zeer uitdagende PS4 titel.
In Desperados III krijgen spelers één of meerdere karakters onder hun knoppen, die ze van bovenaf kunnen besturen. Elk karakter heeft bovendien speciale eigenschappen die je slim moet gebruiken om de missies te voltooien. Gezien of gehoord worden in deze tactische stealth game is namelijk bijna gelijk aan een doodvonnis. Heb jij het in je om alle levels van Desperados III levend te doorlopen?
dreams1

7. Dreams

Ontwikkelaar Media Molecule is vooral bekend geworden door de LittleBigPlanet games. In deze titels staat het zelf maken van levels helemaal in de spotlight. Met Dreams gaat de ontwikkelaar alleen nog een stapje verder. Of beter gezegd: een hele sprong verder.
Waar LittleBigPlanet namelijk de optie biedt om je eigen levels te maken, krijgen spelers in Dreams de mogelijkheid om complete games te bouwen. Daar hoef je bovendien geen afgestudeerde ontwikkelaar voor te zijn, want Media Molecule heeft de game zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Op een simpele manier kunnen spelers objecten en karakters in hun wereld plaatsen en manipuleren en zo hun eigen avontuur te creeëren. Daarnaast kan je gemaakte games van andere spelers snel downloaden en zelf spelen, waardoor de replay waarde van Dreams nagenoeg eindeloos is.
nioh 2f1578385679

6. Nioh 2

De eerste Nioh uit 2017 was een groot succes voor de PlayStation 4. Met uitdagende en frisse gameplay kreeg de Dark Souls franchise eindelijk een echte concurrent erbij. Dat bevestigt ontwikkelaar Team Ninja nog maar eens met Nioh 2, dat afgelopen maart het levenslicht zag.
Zoals een goede sequel betaamt blijft de ijzersterke basis van Nioh intact, waarbij spelers een weg banen door een mythisch Japan en veel bovennatuurlijke wezens moeten bestrijden. Het verhaal speelt zich alleen af voor de originele Nioh en je stapt in de huid van een Yokai Spirit. Dat betekent dat je niet alleen kan zwaaien met een katana, maar soms ook mysterieuze krachten tot je beschikking hebt. Wees alleen wel gewaarschuwd: zelf met die krachten is Nioh 2 zeker geen walk in the park.
resident evil 3 remake posterf1593513250

5. Resident Evil 3

Eén van de beste games die in 2019 is uitgekomen is de remake van Resident Evil 2. Heel verrassend is het dan ook niet dat Capcom dat succes wil voortzetten met een andere remake, te weten Resident Evil 3.
Net zoals de remake uit 2019 gooit Resident Evil 3 het bekritiseerde vaste camerastandpunt uit het raam en stapt het over een third person view. Dat maakt horrorgame niet minder eng, want als de hordes aan zombies niet zorgen voor een gilletje, dan doet de enorme Nemesis dat zeker. Gelukkig mag je naast de bekende S.T.A.R.S-agent Jill Valentine soms ook aan de slag met Carlos Oliveira, die een machinegeweer bij zich draagt. Laat die zombies maar komen!
persona 5 royal 1 1280x720f1608736595

4. Persona 5 Royal

De Persona franchise krijgt vaak maar weinig kritiek te verduren, behalve dat de RPG games wel heel veel van je vrije tijd opslokken. Persona 5 Royal is wat dat betreft helemaal een diep gat, want naast de enorme hoeveelheid content van de base game, krijg je ook nog eens extra DLC om te spelen.
De protagonist in Persona 5 is niet de standaard held die je tegenkomt in een RPG, want Joker is een middelbare scholier in Tokyo. Buiten het volgen van lessen besteed hij zijn tijd alleen stiekem als een vigilante in de groep Phantom Thieves of Hearts. In dit meer dan 100 uur durende avontuur zal je tripjes maken naar de Metaverse om slechte bedoelingen weg te halen uit de harten van volwassenen. Dat zal alleen niet zonder gevolgen zijn.
doom eternalf1578654202

3. DOOM Eternal

De naam DOOM was tot voor kort een beetje in de vergetelheid geraakt, behalve als de vader van het First Person Shooter genre. Met de reboot in 2016 is de franchise alleen helemaal terug en DOOM Eternal is nog eens een stuk groter en bruter dan zijn voorganger.
Na zijn avontuur op Mars moet de Doom Slayer terugkeren naar Aarde. De demonen uit de Hel hebben de planeet namelijk bijna volledig overgenomen en de mensheid is gevlucht of gedood. Gelukkig heeft de protagonist geen leger nodig, want gewapend met een shotgun, kettingzaag, grappling hook en de Big Fucking Gun is hij dodelijker dan ooit. Dat is nodig ook, want de demonen waar je tegen moet vechten zijn soms van het formaat wolkenkrabber.
final fantasy vii remakef1578385455

2. Final Fantasy VII Remake

Eén van de meest geanticipeerde games van 2020 was ongetwijfeld de remake van Final Fantasy VII. Sinds de aankondiging op E3 2015 zijn de verwachtingen enorm hoog. Paar dat met de al bestaande reputatie van het origineel en het leek alsof de Final Fantasy VII Remake nooit aan de verwachtingen kon voldoen.
Gelukkig kon het dat wel. De remake laat ons opnieuw kennis maken met iconische personages als Cloud, Tifa en Sephiroth en heeft Midgar helemaal tot leven gebracht met de technische mogelijkheden in 2020. Tel daar ook nog eens het nieuwe, actievolle gevechtssysteem bij op en het is duidelijk dat de Final Fantasy VII Remake een topper is geworden. En dit is pas het eerste deel!
the last of us 2 lanzamientof1614870735

1. The Last of Us Part 2

Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat The Last of Us Part 2 op de ereplaats staat op onze lijst van de beste PS4 games dit tot nu toe zijn uitgekomen in 2020. Het eerste deel in de serie was al een meesterwerk, maar Naughty Dog heeft met deel twee zichzelf overtroffen.
Het verhaal van The Last of Us wordt weer opgepakt een paar jaar na het origineel. Joel en Ellie leven samen in Jackson, Wyoming, terwijl de Cordyceps schimmel nog steeds de mensen veranderd in hersenloze mutanten. Na een schokkende gebeurtenis zal Ellie alleen opnieuw de gevaarlijke wereld in moeten om wraak te nemen, met alle middelen die ze tot haar beschikking heeft. Bereidt jezelf maar goed voor, want het verhaal van The Last of Us Part 2 zal je niet snel meer loslaten. De game heeft niet voor niets in onze review maar liefst een 9.8 gekregen.

Populair Nieuws