Dit is wanneer je F1 22 kan spelen

Article
zaterdag, 04 juni 2022 om 13:00
f1 22 racef1650554186
Zoals elk jaar is er weer een F1 game op komst voor bij het huidige Formule 1-seizoen. Nog even en je kunt zelf spectaculaire races beleven alsof je Verstappen of Leclerc bent. Maar wanneer kun je eigenlijk daadwerkelijk aan de slag met F1 22?
Het zou geen moeilijke vraag moeten zijn wanneer je een game kunt spelen. Er is namelijk gewoon een releasedatum bekend, dus het is niet helemaal een mysterie wanneer je aan de game kunt beginnen. Toch zijn er wat kanttekeningen die de zaak een klein beetje complexer maken.

Wat is de releasedatum van F1 22?

In principe komt F1 22 uit op 1 juli. Het duurt dus nog een klein maandje voor je over de circuits van de Formule 1 kunt scheuren. Maar het is mogelijk om de game eerder al te spelen.
Zoals vaker met sportgames van EA is er namelijk een speciale editie van de game die eerder uitkomt. Deze zogeheten Champions Edition verschijnt drie dagen eerder. Zo kun je de game dus op 28 juni als spelen.
f1 22 miami 10 4kf1651759872

Wat krijg je in de F1 22 Champions Edition?

Aangezien de Champions Edition van de game ook duurder is zou drie dagen eerder spelen toch een vrij schamele bonus zijn. Er is dan ook nog meer extra content voor deze versie van de game. Zo is er extra Miami-content voor wie de Champions Edition voor 16 mei heeft gepre-ordered.
Daar heb je natuurlijk niets meer aan, maar ook als je nu nog een bestelling plaatst zijn er bonussen te verkrijgen in de Champions Edition. Je krijgt bijvoorbeeld nieuwe My Team Icons en 18.000 PitCoin in plaats van de 5000 in de standaard editie.
Maar de grote bonus van de Champions Edition is dat het een dubbele versie van de game is. Dat wil zeggen dat als je de PS4- of Xbox One-versie koopt, je die gratis kunt upgraden naar de PS5- of Xbox Series X-versie. Bij de standaard editie is dat niet het geval.
f1 22 miami 07 4kf1651760033

Kun je de standaard edition ook upgraden?

Gelukkig hoef je niet de Champions Edition te kopen als je nu nog geen next-gen console hebt, maar daar wel ooit F1 22 op hoopt te spelen. De standaard editie kun je ook upgraden. Daarvoor moet je alleen bijbetalen.
Iets anders om in de gaten te houden is dat EA laat weten dat je de dubbele versie alleen digitaal kunt krijgen. Er zijn fysieke versies voor zowel de huidige als de vorige console-generatie, maar je kunt die niet upgraden. Als je de game op de plank wil hebben, moet je van tevoren een console-generatie kiezen.
Samengevat kun je vanaf 1 juli aan de gang met F1 22, tenzei je de Champions Edition koopt. Eén van de redenen om die editie te kopen is helaas verlopen, maar je kunt nog steeds de game drie dagen eerder spelen. De andere voordelen zijn natuurlijk ook mooi meegenomen.