Alles wat je nu moet weten over de FIFA 21 release date!

  De FIFA 21 release date komt steeds dichterbij. Tijdens EA Play Live van 18 juni toonde ontwikkelaar EA Sports de eerste beelden van de voetbalgame. Ieder jaar zijn rondom de release van FIFA een aantal belangrijke datums om in te gaten te houden. Door deze datums te analyseren is er een schatting gedaan. Daardoor kan het zijn dat de onderstaande datums niet helemaal kloppen.

  FIFA 21 release – 9 oktober 2020

  Een datum die sowieso vaststaat is de release. Voetbalfans kunnen vanaf 9 oktober dit jaar weer aan de slag met een nieuwe FIFA-game. EA Sports brengt op 9 oktober FIFA 21 naar PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch.

  Spelers met een volgende generatie console moeten dan nog even geduld hebben. Voor de Xbox Series X, PlayStation 5 en Google Stadia is nog geen officiële releasedatum naar buiten gebracht. Verwacht wordt dat deze vanaf de lancering van de nieuwe consoles beschikbaar wordt gemaakt via de Dual Entitlement-regeling van EA.

  FIFA 21 Early Access – 6 oktober

  FIFA 21 is natuurlijk te pre-orderen. Fans die de Champions Edition of Ultimate Edition van FIFA 21 aanschaffen, krijgen van EA een bonus. Die spelers krijgen 3 dagen vervroegde toegang tot het voetbalspel. Doordat de releasedatum op 9 oktober staat, kunnen de eerste FIFA 21-spelers op 6 oktober al genieten van de nieuwste game.

  Start EA Access – 2 oktober

  Toch is er ook een manier om nóg eerder te genieten van FIFA 21. Door middel van EA Access. EA Access biedt FIFA-spelers de mogelijkheid om de volledige versie van 21 al voor een beperkt aantal uur uit te proberen.

  Hierdoor kunnen Ultimate Team-spelers alvast hun favoriete team in elkaar zetten en hebben fans van Career Mode de mogelijkheid om te kijken of EA dit keer wel eens iets groots heeft veranderd. Meestal start EA Access een week voor de officiële release van FIFA. Dit zal dus betekenen dat het dit jaar rond 2 oktober van start zal gaan.

  Webapp FIFA 21 – 1 oktober

  Fans van FIFA Ultimate Team kunnen dankzij de webapp al een grote voorsprong opbouwen. Elke spelers krijgt in de webapp een aantal starterspakketten. Er wordt verwacht dat de webapp 1 of 2 dagen voor het begin van EA Access van start gaat.

  Hierdoor kunnen spelers zich in EA Access gelijk bezighouden met spelen en niet eerst nog een heel team bij elkaar moeten rapen. De FIFA 21 webapp zal dus rond 1 oktober beschikbaar zijn.

  Update: Geen FIFA 21 demo

  Waar we eerder verwachten, zoals andere jaren, dat er een FIFA 21 demo zou komen rondom 25 december, zodat er alvast geoefend kon worden met spelers uit Liverpool, Borussia Dortmund, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Tottenham en Chelsea, blijkt dat nu niet het geval. Er komt dit jaar geen FIFA 21 demo uit!

  Dit bericht is op 23 september 2020 bijgewerkt.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.