Alle gratis PS5 games van dit moment op een rij

Article
zaterdag, 04 september 2021 om 16:00
astros playroom screenshotf1604403001
Gamen is geen goedkope hobby en voor een next-gen console moet je ook nog eens flink in de buidel tasten. Gelukkig kan je op de PS5 ook genieten van een aantal gratis games. Dit zijn alle kosteloze titels van het moment op een rij.

Astro’s Playroom

We kunnen het natuurlijk niet hebben over gratis PS5 games zonder Astro’s Playroom te benoemen. Deze titel staat namelijk al vooraf geïnstalleerd op de PlayStation 5 en kan je dus meteen spelen vanaf het moment dat je je PS5 hebt aangesloten op je TV of monitor.
Astro’s Playroom laat je daarnaast kennis maken met alle nieuwe features van de DualSense controller, zoals haptic feedback en de gyro-sensor. Maar vergis je niet, want de game is niet een simpele tech demo. Het ongeveer vier uur durende avontuur met het robotje is daadwerkelijk een plezier om te spelen en mag je niet missen op de PlayStation 5.

Fortnite

De gratis game die waarschijnlijk veel spelers meteen op hun PS5 zullen installeren is natuurlijk Fortnite. De battle royale shooter is namelijk één van de meest populaire titels van het moment en mag dagelijks miljoenen spelers verwelkomen. Dat komt mede doordat ontwikkelaar Epic Games steeds maar weer met nieuwe content voor de game komt.
De studio heeft daarnaast ook een speciale patch voor de PlayStation 5 gemaakt. Door middel van die update is het mogelijk om te genieten van 120 frames per seconde in Fortnite op de PS5. De resolutie zal daarmee wel zakken naar 1440p, maar de extra fps zal goud waard zijn in de competitieve potjes.
destiny 2 crossplayf1613402238

Destiny 2

Gratis games hebben vaak het stigma dat ze niet dezelfde kwaliteit hebben als titels die voor de volle pond in het winkelschap komen te liggen. Een gratis PS5 game die het tegendeel bewijst is Destiny 2. Deze titel moest je bij release kopen, maar Bungie heeft ervoor gekozen om de main game helemaal gratis te maken.
Dat betekent dat je zonder kosten kan genieten van de originele verhaallijn en alle activiteiten uit de main game, zoals Strikes. Wil je vervolgens de andere verhaallijnen die Destiny 2 te bieden heeft spelen, zoals Beyond Light, dan zal je wel de uitbreidingen moeten aanschaffen.

Warframe

Een gratis game waar veel mensen nog steeds niet van kunnen geloven dat die gratis is, is Warframe. De third person shooter is voor het eerste verschenen in 2013, maar ziet er nog steeds uit alsof het een zeer recente titel is. Ontwikkelaar Digital Extremes is namelijk constant bezig om Warframe te vernieuwen.
Daarbij hebben we het niet alleen over de graphics, maar ook op het gebied van gameplay en content. In Warframe speel je namelijk met een Tenno - wat het beste te omschrijven is als een space ninja met superkrachten - en krijg je talloze missies voor je kiezen, waar je het mag opnemen tegen verschillende facties met een enorm arsenaal van wapens. Tot voor kort waren dat missies met veel gangen, maar Digital Extremes heeft er ook nog eens grote, open werelden aan de game toegevoegd. En dat allemaal voor niks!
enlisted 1f1630668739

Enlisted

Ben je een fan van competitieve shooters, maar heb je niks met het kleurrijke palet van Fortnite? Dan is Enlisted misschien wel iets voor jou. Deze first person shooter speelt zich namelijk af tijdens de Tweede Wereldoorlog en laat je tactische gevechten voeren tussen de ruïnes van Europese steden.
Enlisted heeft daarnaast interessante gameplay. Hoewel het namelijk een FPS is, krijg je ook de controle over een squad van vier tot negen soldaten. Met jouw persoonlijke leger moet je het opnemen tegen andere squads in verschillende modi, zoals Conquest en Invasion.

World of Warships

Enlisted is niet de enige gratis PS5 game die zich afspeelt ten tijde van een heftige oorlog. Stap je alleen liever aan boord van een schip in plaats van modderige slagvelden, dan zal World of Warships helemaal in jouw (zee)straatje liggen.
De titel van Wargaming, dat ook World of Tanks en World of Warplanes heeft gemaakt, laat je namelijk de controle voeren over je eigen oorlogsschip. Liefhebbers van schepen kunnen daarbij ook nog eens genieten van de historische accuraatheid, want de oorlogsboten die langskomen komen rechtstreeks uit de geschiedenisboeken. Bereid je alleen wel goed voor, want de gameplay van World of Warships is behoorlijk diepgaand.
rogue companyf1630668867

Rogue Company

Met de populariteit van titels als Fortnite, Rainbow Six Siege en Valorant is het niet vreemd dat we steeds meer concurrentie zien verschijnen. Eén van de games is Rogue Company, een gratis game die pas net een paar maandjes uit is op de PS5.
In Rogue Company heb je de keuze uit verschillende heroes met hun eigen vaardigheden, waarmee je vervolgens aan de slag kan op verschillende maps met meerdere modi. Doe je het goed in een potje, dan vergaar je meer geld, waarmee je weer sterkere wapens kan aanschaffen. Vergis je alleen niet in het comic-achtige stijltje, want voor je het weet leg je het loodje in Rogue Company.

War Thunder

Met Enlisted en World of Warships kan je meedoen aan veldslagen en zeeslagen op de PS5, maar met War Thunder wordt nog een ander aspect van oorlogsvoering verkend. In de game mag je namelijk niet alleen warships en tanks gebruiken, maar kan je ook het luchtruim verkennen met klassieke vliegtuigen.
War Thunder is dan ook een game die alle elementen van een oorlog in één titel verpakt. Daarbij heb je ook nog eens de keuze tussen verschillende modi en speciale evenementen. Een ideale gratis PS5 game dus voor de liefhebber van all-out warfare.