Fortnite 120 FPS mode voor PS5 en Xbox Series X nu beschikbaar

News
woensdag, 16 december 2020 om 13:30
fortnite chapter 2 explosionf1580300034
Fortnite is al een paar weken speelbaar op de PS5 en Xbox Series X, maar spelers konden nog niet met alle nieuwe snufjes op de next-gen console aan de slag. Daar is nu verandering in gekomen met de nieuwe update, want spelers kunnen nu de 120 FPS mode aanzetten op PS5 en Xbox Series X.
Met de komst van update v15.10 hebben spelers in Fortnite op de PS5 en Xbox Series X iets nieuws om haar uit te kijken. Ontwikkelaar Epic Games heeft nu namelijk eindelijk de 120 FPS mode voor de next-gen consoles gelanceerd. Spelers kunnen de nieuwe modus inschakelen via Video Settings en de desbetreffende mode aan te vinken.
Op de PS5 en Xbox Series X zorgt de 120 FPS mode ervoor dat Fortnite voortaan een framerate van 120 frames per second haalt. In ruil daarvoor gaan er alleen wel wat instellingen omlaag. Zo zal de maximale resolutie zakken van 4K naar 1440p en worden schaduwen, post processing en streaming distances wat omlaag geschroefd. Volumetric clouds, physical rim lightning en high quality shaders blijven wel gewoon hun werk doen.

Hoe zit het met de Xbox Series S?

Spelers die gamen op het iets minder krachtige broertje van de Xbox Series X kunnen gelukkig ook aan de slag met 120 FPS mode in Fortnite. Epic Games laat alleen wel weten dat de maximale resolutie op de Series S omlaag gaat naar 1080p, in plaats van 1440p. De witte console van Microsoft draait games namelijk normaal al maximaal op 1440p, in tegenstelling tot 4K op de Series X.
Om te kunnen genieten van de hoge framerate is er ook nog een andere vereiste naast een next-gen console zelf. Je moet namelijk wel in het bezit zijn van een televisie dat een framerate van 120 FPS kan ondersteunen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties