De 10 beste PS5 games om in de gaten te houden

Article
zaterdag, 04 november 2023 om 12:00
call of duty modern warfare 3 campaignf1694768235
We lopen alweer tegen het einde van 2023. In de laatste maanden van het jaar zijn er nog veel games die uitkomen én kunnen we alvast vooruitkijken naar de verdere toekomst. Deze PS5 games moet je sowieso in de gaten blijven houden.

Call of Duty Modern Warfare 3

Zoals elk jaar rond deze tijd, staat er weer een Call of Duty voor de deur. Dit jaar krijgen fans Modern Warfare 3 voorgeschoteld, een ongebruikelijke keuze, aangezien Modern Warfare 2 nog maar een jaar geleden verscheen. Voor het eerst in de Call of Duty-reeks kun je dan ook bijna alles wat je in Modern Warfare 2 verdiend hebt, meenemen naar de nieuwe game.
Modern Warfare 3 is natuurlijk niet exclusief voor PS5. Voor veel spelers is een console niet eens de ideale manier om te spelen. Maar op PlayStation is er weer exclusieve content te vinden, in de vorm van een operator die in geen enkele andere versie te vinden is. Het is waarschijnlijk het einde van een tijdperk voor Call of Duty op PlayStation. Activision Blizzard is overgenomen door Microsoft en hoewel Call of Duty gewoon op Sony’s consoles blijft verschijnen is de kans op exclusieve PlayStation-content vanaf volgend jaar niet bijzonder groot.
avatar frontiers of pandora headerf1686651753

Avatar: Frontiers of Pandora

James Camerons Avatar-films zijn een wat vreemde verschijning in de filmwereld. Ze behoren beide tot de best verdienende films aller tijden, maar je spreekt eigenlijk zelden iemand die ze inhoudelijk goed vindt. Spectaculair zijn ze wel en we moeten dan ook toegeven dat Pandora altijd al een best toffe planeet leek om zelf te ontdekken.
Dat kan in Ubisofts nieuwe open world game, Avatar: Frontiers of Pandora. Hierin verken je een deel van Pandora dat nog niet in de films te zien is geweest in een verhaal dat eveneens grotendeels los staat van de films. Trailers beloven aardig wat spektakel. Vanaf 7 december gaan we merken of het inderdaad zo vet is om Pandora te verkennen als het lijkt.
ufo robot grendizef1697469839

UFO Robot Grendizer: The Feast of the Wolves

Hou je van grote robots of Buitenaardse wezens? Dan is UFO Robot Grendizer misschien iets voor jou. Nadat de planeet Fleed is uitgeroeid door schurken heeft Duke, de laatste overlevende van de koninklijke familie van Fleed, een nieuw bestaan op aarde gebouwd, met de robot Grendizer. Maar als dezelfde schurken die Fleed verwoestten de aarde bedreigen moet Grendizer in actie komen in deze open world actiegame.
Dit klinkt allemaal misschien niet heel erg bekend, maar Grendizer is al decennia lang een populaire franchise in Japan. Wie weet kan hij met deze game ook flink aanslaan in het westen. Reeksen als Like A Dragon (voorheen Yakuza) en Monster Hunter waren bijvoorbeeld ook al vrij populair in Japan voordat ze hier begonnen aan te slaan.
star wars outlawsf1687274996

Star Wars Outlaws

Star Wars-games waren lang in handen van EA, maar sinds een paar jaar mogen ook andere ontwikkelaars weer aan de slag met de Galaxy far, far away. Bij Ubisoft werpt dat al redelijk snel zijn vruchten af. Volgend jaar kun je de onderwereld in duiken in Star Wars Outlaws.
Deze game speelt zich af in het jaar tussen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. In de open world kun je de nodige keuzes maken, waardoor de ene criminele organisatie je misschien wat meer waardeert dan een andere. Zo is je ervaring waarschijnlijk nooit precies hetzelfde als die van een andere speler, ondanks dat de game uiteindelijk maar één mogelijk verhaal heeft.
tekken 8f1675758039

Tekken 8

Het afgelopen jaar is best goed geweest voor liefhebbers van Fighting Games. Street Fighter en Mortal Kombat kregen beide een vrij sterk nieuw deel. Tekken kan dan natuurlijk niet achterblijven.
Na ruim 5 jaar wachten is het in januari dan ook tijd voor Tekken 8. Het gevechtssysteem is dit keer flink aangepast. Er is bijvoorbeeld een nieuwe Heat-meter. Wanneer die vol is, verandert er van alles aan je moveset en de effecten van je aanvallen.
like a dragon infinite wealthf1686505439

Like a Dragon Infinite Wealth

We leven in een goede tijd voor fans van Like a Dragon/Yakuza. Eerder dit jaar verscheen bijvoorbeeld Like a Dragon: Ishin!, dat de bekende personages van de reeks transporteerde naar het middeleeuwse Japan. Binnenkort kunnen we ook uitkijken naar Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Maar de hoofdattractie is begin 2024.
Dan verschijnt namelijk Like a Dragon: Infinite Wealth. Deze achtste mainline game in de reeks zet het verhaal van Ichiban Kasuga voort na Yakuza: Like a Dragon. Bovendien keert Kiryu terug. Hij helpt Ichiban in zijn zoektocht naar zijn moeder in Hawaii.
2023 05 22 sand land fecha ps5f1686298707

Sand Land

Ook als je nog nooit hebt gehoord van Sand Land is er waarschijnlijk iets bekends aan hoe hij eruit ziet. De game is namelijk gebaseerd op een gelijknamige manga van Akira Toriyama, de bedenker en tekenaar van Dragon Ball. Zijn tekenkunsten zijn ook te zien in titels als Dragon Quest en Chrono Trigger.
Sand Land is een RPG die zich afspeelt in een grote woestijn. Die woestijn was niet altijd zo droog: de game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin er een nijpend tekort aan water is. In die wereld leven mensen ook nog eens samen met demonen, iets wat niet altijd even soepel loopt.
death stranding 2f1671724618

Death Stranding 2

De gedachtenkronkels van Hideo Kojima zijn niet altijd even makkelijk te volgen. Maar toch hebben zijn werelden iets meeslepends. Veel spelers zien een vervolg op Death Stranding dan ook wel zitten.
Nadat het al min of meer bevestigd was door hoofdrolspeler Norman Reedus, onthulde Kojima Death Stranding 2 vorig jaar bij The Game Awards. Er is nog niet bijzonder veel bekend, maar er zijn al wat intrigerende beelden getoond. Helaas is er nog geen releasedatum bekend.
rise of the roninf1663139965

Rise of the Ronin

Als je van Samurai en Japan houdt, ben je in 2024 aan het juiste adres bij PlayStation. Team Ninja, bekend van Ninja Gaiden, maakt namelijk een Samurai-game, exclusief voor PS5. De game is een action RPG en heet Rise of the Ronin.
De game speelt zich af tijdens de Boshinoorlog, in 1868 en 1869. Veel verdere details zijn er helaas nog niet, maar de spelers heeft er zelf invloed op. Afhankelijk van bij wie je je aansluit of met wie je just de strijd aangaat, loopt de game anders af.
final fantasy vii rebirthf1655448615

Final Fantasy VII Rebirth

Final Fantasy VII is een iconische game en het was dan ook een kwestie van tijd voor hij een remake zou krijgen. Maar het remake project doet hier en daar wat onverwachte dingen. Het is dan ook meer een herinterpretatie dan een traditionele remake en fans zijn ongetwijfeld benieuwd hoe het verder gaat.
Gelukkig is het wachten op Final Fantasy VII Rebirth bijna voorbij. De game verschijnt namelijk in februari 2024. Spelers beginnen dit deel met een schone lei: de game was nogal lastig te balanceren als progressie uit Final Fantasy VII Remake meegenomen kon worden.

Populair Nieuws