Netflix maakt een einde aan Shadow and Bone

News
donderdag, 16 november 2023 om 14:30
shadow and bone crowsf1700134204
Slecht nieuws voor fans van Shadow and Bone. Netflix heeft besloten om te stoppen met de serie na twee seizoenen.
Netflix heeft onverwacht de stekker uit de populaire fantasy-serie Shadow and Bone getrokken, na slechts twee seizoenen. De serie, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Leigh Bardugo en geproduceerd onder leiding van showrunner Eric Heisserer, werd goed ontvangen. Het eerste seizoen behaalde een indrukwekkende score van 89 procent op Rotten Tomatoes, terwijl het tweede seizoen op 80 procent staat.
Niet alleen seizoen drie van Shadow and Bone is geannuleerd door Netflix. Er stond ook een spin-off op de planning genaamd Six of Crows. De streamingdienst heeft besloten om ook daar nu een streep door te zetten. Eerder heeft Netflix al laten weten een beslissing te maken over Shadow and Bone na het einde van de stakingen in Hollywood.

Teleurstelling bij de schrijver

De annulering lijkt vooral toe te schrijven aan teleurstellende kijkcijfers, aangezien de serie positieve kritieken kreeg. De abrupte beslissing kan ook verband houden met de invloed van stakingen, waarbij scripts zes maanden lang niet werden geschreven en acteurs ook niet aan het werk konden. Netflix heeft nog geen officiële verklaring gegeven voor het stopzetten van de serie.
De auteur van de boeken, Leigh Bardugo, reageerde op het nieuws op Instagram. Ze deelde haar diepe bedroefdheid en teleurstelling over het stopzetten van de bewerking van haar werk. Desondanks is ze wel dankbaar en erkent ze dat niet alle auteurs de kans krijgen om hun werk op zo'n grote schaal tot leven te zien komen.