Tien Nintendo Switch releases waar we met smart opwachten

  De tien Nintendo Switch releases waar we met smart opwachten, dat is wat we in deze special zullen gaan behandelen. Maar voordat het spektakel losbarst zullen we nog even genieten van de titels The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey.

  De Nintendo Switch is iets meer dan een jaar geleden uitgebracht. De hybride console wist veel mensen ervan te overtuigen om de nieuwe console in huis te halen. Maar dat kwam deels ook door de vele aankondigingen die Nintendo in de loop van de tijd heeft bekendgemaakt. Zo kunnen Switch gebruikers binnenkort aan de slag met Nintendo Switch releases als Super Smash Bros, Metroid en een heuse Pokémon RPG.

  Wij denken dat Nintendo genoeg content zal brengen naar haar paradepaardje. Wij kijken in ieder geval uit naar deze aangekondigde titels.

  South Park: The Fractured But Whole

  South Park personages gaan hun debuut maken op de Nintendo Switch. De actie-RPG is ontwikkeld door Ubisoft, in samenwerking met Matt Stone en Trey Parker, de makers van South Park. De South Park game werd tijdens een Nintendo Direct aangekondigd. South Park: The Fractured But Whole is vorig jaar uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.Nu is het de beurt aan de vele Switch-gebruikers om aan de slag te gaan met de zevende South Park-game.

  De Switch-versie zal alle uitgebrachte DLC bevatten. Daarnaast zal je de aankomende DLC Bring the Church ook meegeleverd krijgen. In onze review van South Park: The Fractured But Whole waren we vooral verrast door de humor en de verschillende RPG-elementen. Deze elementen en meer zullen met het gemak van de Nintendo Switch overal te spelen zijn.

  South Park: The Fractured But Whole is vanaf 24 april verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

  Hyrule Warriors: Definitive Edition

  De eerder uitgebrachte versies van de hack en slash game Hyrule Warriors: Definitive Edition worden gecombineerd en samengesmeed in de vernieuwde Switch-versie. Dit betekent dat er extra veel content beschikbaar is voor de aankomende Nintendo Switch-game. Het spel neemt je mee naar een wereld waar de Zelda franchise en de Dynasty Warriors franchise samenkomen.

  In Hyrule Warriors: Definitive Edition zijn 29 speelbare personages beschikbaar. Al deze karakters zijn al eens voorbij gekomen in de eerder uitgebrachte versies voor de Wii U en 3DS. Naast alle personages keren ook alle levels en missies uit de voorgaande versies terug. In de game uit 2014 ga je de strijd aan met hordes vijanden.

  Een nieuwe toevoeging aan Hyrule Warriors: Definitive Edition is een outfit voor Zelda en Link gebaseerd op The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

  Hyrule Warriors: Definitive Edition inclusief alle uitgebrachte DLC is vanaf 18 mei verkrijgbaar.

  Dark Souls: Remastered

  Volgens velen is bovengenoemde titel misschien wel een van de moeilijkste games aller tijden. Binnenkort kunnen ook Switch-gebruikers het actierollenspel gaan trotseren. De Switch-versie van Dark Souls: Remastered wordt vermoedelijk ontwikkeld door Virtuos, het team dat onder andere heeft gewerkt aan de Switch-versie van L.A. Noire.

  De vernieuwde game zal op de tv 1080P-kwaliteit leveren. In de handheldmodus zal de game op 720P draaien.

  Nintendo kondigde de Remaster aan tijdens een Nintendo Direct. Daarin werd ook vermeld dat er voor de launch van Dark Souls: Remastered, een demo beschikbaar zal worden gesteld.

  Ook werd er tijdens dezelfde Nintendo Direct een nieuwe bijpassende Amiibo gepresenteerd, de Solaire of Astore-Amiibo. Deze zal spelers de mogelijkheid geven om in Dark Souls: Remastered de beweging ‘Praise the Sun’ te maken.

  Dark Souls: Remastered is 25 mei verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

  Donkey Kong Country: Tropical Freeze

  De alom geprezen Wii-U game uit 2014 Donkey Kong Country: Tropical Freeze zal binnenkort te spelen zijn op de Nintendo Switch. De vernieuwde platformgame werd aangekondigd tijdens een Nintendo Direct Mini in januari. Een van Nintendo’s oudste karakters zal vanaf 4 mei speelbaar zijn op de hybride console.

  De vernieuwde Switch-versie zal er vooral grafisch aanzienlijk beter uit gaan zien. Ook is er een nieuwe modus beschikbaar. Al is nieuw een groot woord, het gaat meer om een 'easy mode'. In de nieuwe modus, die exclusief is gemaakt voor de Switch-versie, zal je gaan spelen met Funky Kong. De modus zal vooral handig zijn voor beginnende spelers. Zo kan je met Funky Kong onder andere dubbele sprongen maken en oneindig rollen. Ook zal het met de Switch-versie nog eenvoudiger worden om met z’n tweeën te spelen.

  Donkey Kong Country: Tropical Freeze is vanaf 4 mei verkrijgbaar.

  Mario Tennis Aces

  Een tennisgame met veel Nintendo personages zal binnenkort te spelen zijn op de Nintendo Switch. Mario Tennis Aces is de zevende Mario tennisgame in Nintendo’s geschiedenis. Op bijna elke console die Nintendo heeft uitgebracht was er wel een Mario tennisgame beschikbaar, en gelukkig binnenkort op de hybride console ook. Verwacht vele unieke modi in de aankomende tennisgame, waaronder een heuse verhaalljin.

  Meer dan vijftien personages zijn speelbaar in Mario Tennis Aces. Nintendo laat weten dat elke personage beschikt over zij of haar eigen speciale moves. Net als Dark Souls: Remastered, zal ook voor de release van Mario Tennis Aces een demo beschikbaar worden gesteld.

  Ook keert Nintendo met Mario Tennis Aces terug naar het befaamde Wii-sports tijdperk, dit doet ze door middel van de zwaaistand. Zo kan je in de zwaaistand de Joy-Con’s gebruiken als tennisracket. Plezier met familie en vrienden gegarandeerd!

  Mario Tennis Aces is vanaf 22 juni verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

  Bayonetta 3

  Tijdens de Game Awards van vorig jaar kwam Platinum Games met een aankondiging waar veel liefhebbers van het hack en slash genre heel blij van werden. Bayonetta 3 werd namelijk exclusief aangekondigd voor op de Nintendo Switch. Meer dan een aankondiging dat de game in ontwikkeling is, gaf het Japanse bedrijf dan ook niet. Na twee succesvolle ports van Bayonetta één en twee naar de hybride console, zijn we benieuwd wat Platinum Games met de aankomende Bayonetta-titel zal gaan brengen.

  Bayonetta 3 heeft nog geen officiële verschijningsdatum.

  Yoshi (voorlopige titel)

  Nintendo’s bekende dinosaurus krijgt een eigen titel op de hybride console. Dat heeft het Japanse bedrijf bekendgemaakt op haar E3 2017-persevenement. Daarin zagen we onder andere terugkerende elementen uit de Wii-U game Yoshi’s Woolly World. In de in 2015 uitgebrachte game was menig mens verrast over de stijl.

  Het lijkt erop aan de hand van de bekendmaking trailer, dat Nintendo in de aankomende Yoshi-game dezelfde soort stijl zal blijven hanteren. Alleen bevat deze versie meer karton en minder wol. Zo lijkt de aankomende Yoshi game af te spelen in een kijkdoos.

  Daarnaast zagen we dat Yoshi elementen als eieren gooien blijft behouden. Naast het aantal terugkerende features, zal Yoshi ook een geschikte game worden om met z’n tweeën te spelen. Veel meer weten we nog niet over de aankomende Yoshi game. We hopen dat tijdens de E3 Nintendo meer informatie zal vrijgeven over de aankomende Nintendo Switch-game.

  Yoshi komt vermoedelijk ergens in 2018 uit voor de Nintendo Switch.

  Onbekende Nintendo Switch releases: Pokémon RPG?

  Tijdens de E3 van vorig jaar zond het Japanse bedrijf een extra lange Nintendo Direct uit. In de uitzending zagen we onder andere gameplay van de al uitgebrachte titel Pokkén Tournament DX voor de Switch.

  Maar tijdens datzelfde segment bracht Tsunekazu Ishihara, president en CEO van The Pokémon Company, een interessant nieuwtje naar buiten. Zo liet Ishihara weten dat Game Freak, het bedrijf achter de populaire Pokémon RPG-games, bezig was met het ontwikkelen van een Pokémon RPG voor de Nintendo Switch. Daarnaast liet de CEO van The Pokémon Company in 2017 weten, dat de aankomende Pokémon RPG zal uitkomen over iets langer dan een jaar.

  Tijdens de E3 zal Nintendo vermoedelijk met meer informatie komen over de Pokémon RPG.

  Metroid Prime 4

  Samus zal met Metroid Prime 4 misschien wel voor het eerst speelbaar zijn op Nintendo’s hybride console. Maar honderd procent zeker is dat niet, zo hebben we tijdens de bekendmakingstrailer tijdens voorgaande E3, niet veel informatie mogen ontvangen over het volgende deel in Metroid Prime-franchise. Zo weten we tot nu van de officiële kanalen, dat Metroid Prime 4 in ontwikkeling is voor de Nintendo Switch.

  Maar na de aankondiging van Metroid Prime 4, zijn er veel geruchten opgedoken van de aankomende Metroid game. Een van de vele nog niet bevestigde informatie is dat Metroid Prime 4 wordt gemaakt door Bandai Namco . Dit werd gesuggereerd nadat een werknemer van het bedrijf Metroid Prime 4 had vermeld op zijn LinkedInpagina als een van zijn werkzaamheden.

  Tijdens Nintendo’s persevenement op E3 2018 hopen we meer informatie te krijgen over Metroid Prime 4.

  Super Smash Bros

  Als klapstuk kwam het Japanse bedrijf tijdens haar de Nintendo Direct van 8 maart, met een aankondiging, waar veel Switch gebruikers heel blij van werden. Super Smash Bros komt namelijk dit jaar nog naar de hybride console. Dit nieuws bevestigt dat Switch gebruikers binnenkort kunnen gaan strijden tegen vele personages uit verschillende franchises.

  In de aankondigingstrailer zagen we al schimmen van een aantal personages, die vermoedelijk speelbaar zijn in het aankomende vechtspel. Veel informatie over de nieuwe titel binnen het Super Smash Bros-franchsie heeft Nintendo nog niet vrijgegeven. Maar dat de populaire serie zijn debuut krijgt op de Nintendo Switch, is geen twijfel meer over mogelijk.

  Wanneer Super Smash Bros beschikbaar zal zijn op de Nintendo Switch, is nog niet bekend. Wel gaan er geruchten dat Nintendo Super Smash Bros zal uitbrengen samen met haar ledenservice voor Nintendo Switch Online dat in september van start gaat.

  Naar alle verwachtingen zal Nintendo meer informatie over de aankomende Super Smash Bros-game geven tijdens haar speciale Nintendo Direct tijdens de E3.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.