Vijf eSports events waar we reikhalzend naar uitkijken

  eSporters over de hele wereld kijken uit naar de belangrijkste toernooien. Niet alleen spelers kunnen niet wachten totdat het volgende spektakel losbarst, maar ook veel fans kijken reikhalzend uit naar het grote scala aan toernooien. Wij zetten de belangrijkste aankomende eSports events voor je op een rijtje.

  artubr/www.zquare.es

  Het fenomeen eSports is uitgegroeid tot een volwaardige sport. Zo wordt er zelfs gekeken door IOC-leden of eSports als echte sport kan worden herkend, en als resultaat op de Olympische Spelen te beoefenen zal zijn. Dit zal vermoedelijk pas gebeuren in de Spelen van 2024 in Parijs. Tot die tijd beoefenen een aantal eSporters hun favoriete bezigheid in drukbezochte conferentiezalen.

  In het jaar 2000 begon eSports te ontwikkelen tot de sport dat het nu is. Vooral via platformen als Twitch groeide het fenomeen hard. Soms kijken er wel duizenden mensen naar één wedstrijd. Daardoor worden de prijzenpotten van verschillende eSports events elk jaar meer verhoogd tot astronomische bedragen.

  Onder andere het Dota 2 toernooi The International is erg gul voor de beste Dota 2 spelers ter wereld. De winnaars van de vorige editie gingen namelijk naar huis met een bedrag van 10.862.683 dollar. Niet geheel onlogisch dus dat veel jongeren willen horen bij de beste eSporters ter wereld.

  eSports events op eigen bodem: Firstlook Battlecon 2018

  Een van de grootste eSports-toernooien die wordt gehouden op eigen bodem heet Battlecon. Het prestigieuze eSports-event werd in 2016 voor het eerst georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Tijdens Battlecon kunnen spelers ter plekke meedoen aan verschillende toernooien. We moeten nog even afwachten welke games er tijdens Battlecon 2018 speelbaar zullen zijn.

  Net zoals als in de voorgaande editie kunnen spelers meedoen aan vijfhonderd verschillende toernooien, zonder je ergens voor in te schrijven. Daarnaast zullen de verschillende competities meerdere keren per dag gaan plaatsvinden. Ook is het mogelijk om ongelimiteerd meedoen aan het grote scala eSports events dat wordt georganiseerd.

  Meer informatie over Firstlook BattleCon 2018 moet nog worden bekendgemaakt. Wij kijken er in ieder geval naar uit!

  artubr/www.zquare.es

  EVO 2018 3-5 augustus

  Dit is hét event waar alle fighting-gamers samenkomen. Spellen als Streetfighter, Tekken, Super Smash Bros en Dragonball Fighter Z zullen aanwezig zijn op het strijdtoneel. Het Evolution Championship Series is het grootste en langstlopende vechtspeltoernooi ooit, dat jaarlijks drie dagen plaatsvindt in Las Vegas.

  Volgens velen is het ook wel het Mekka van elke vechtspel-liefhebber. Ook is EVO een open-toernooi wat betekent dat iedereen mag meedoen. Daarnaast vinden er geen voorgaande kwalificaties plaats.

  Nummer één, twee en drie maken kans op een som met geld. De prijzen worden verdeeld in percentages. Zo krijgt de winnaar 60% van de pot, voor de tweede plek is het 20%, en de derde plek 10%. Onder de derde plek wordt de pot verdeeld in kleinere percentages. Deelname aan het EVO-toernooi kost dan ook 10 dollar, wat gelijk terechtkomt in de prijzenpot.

  EVO 2018 zal dit jaar worden gehouden op 3 tot 5 augustus.

  artubr/www.zquare.es

  League of Legends World Championships

  LoL is een van de games, die onder andere door eSports zo groot is geworden. Vandaar dat de makers van de MOBA-game, ook dit jaar veel eSports events op zich zullen nemen. Zo komen de beste LoL-spelers bij elkaar tijdens de League of Legends World Championships. Maar voordat het wereldwijde strijdtoneel zal losbarsten, moeten de deelnemers eerst worden bepaald. Dit wordt gedaan door middel van de verschillende leagues.

  Sommige landen en werelddelen hebben een eigen competitie. Zo beschikt het werelddeel Europa over de competitie: European League of Legends Championship Series. Het beste team van een competitie zal kans maken op een felbegeerde plek in de League of Legends World Championships. De teams in China, Europa, Noord-Amerika en Taiwan maken kans op twee plekken voor deelname aan de League of Legends World Championships.

  Het grootste LoL-toernooi ter wereld wordt gehouden sinds 2011, en vindt elkaar jaar ergens anders plaats. Zo zal de editie van dit jaar plaatsvinden in Zuid-Korea. Daar zullen 24 teams de strijd met elkaar aangaan. De winnaars gaan met een grote som naar huis. Om je een idee te geven: tijdens afgelopen editie kregen de winnaars een bedrag van 1.540.000 dollar om te verdelen.

  League of Legends World Championships wordt meestal gehouden in de maanden september en oktober.

  Zarani aka Vanitea

  Blizzcon

  Welkom in een plek waar elke Blizzard-liefhebber de tijd van zijn leven zal gaan hebben. Blizzcon is namelijk een event dat in het teken staat van een groot scala aan Blizzard-games. Grote titels als World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone en Starcraft II zullen onder andere te zien zijn tijdens de verschillende eSports-toernooien. De vorige editie werd bezocht door meer dan 35.000 mensen, een nieuw record in de rijke historie van Blizzcon. Naar verwachting lijkt de aankomende editie ook weer een bezoekersrecord te gaan verbreken.

  eSports is een van de vele bezigheden tijdens het tweedaagse event. Het is vooral een event waar veel Blizzard-fans bij elkaar komen. Tijdens Blizzcon kijkt iedereen bovenndien uit naar een belangrijke aankondiging. Zo stond de vorige editie in het teken van Batlle for Azeroth, het aankomende uitbreidingspakket van World of Warcraft.

  Tijdens Blizzcon worden er ook een vele eSports events georganiseerd, waaronder de Starcraft II-kampioenschappen, de World of Warcraft-kampioenschappen en een heuse Overwatch wereldbekertoernooi. Net als andere eSports-evenementen, is ook hier een volle prijzenpot aanwezig.

  Blizzcon is een van de populairste events voor gamers. Het game-festijn vindt plaats in de Anaheim Convention Center in California, de Verenigde Staten. Blizzcon 2018 vindt plaats op 2 en 3 november. Ongeveer rond mid-april zullen de verschillende tickets te koop worden aangeboden.

  BagoGames

  The International augustus 20-25

  Een andere populaire eSports-game Dota 2 heeft ook zijn eigen toernooi, genaamd The International. Het eSports voor Dota 2-spelers wordt georganiseerd door Valve, en vindt jaarlijks plaats sinds 2011. Dota 2 is een van de meest gedownloade games op Steam en dat is terug te zien in het aantal eSporters, dat Dota 2 beoefent. The International zal dit jaar plaatsvinden in Vancouver, Canada.

  Net zoals League of Legends World Championships, vinden er ook verschillende kwalificaties voorafgaand aan het evenement. Een aantal teams worden automatisch uitgenodigd voor het grootschalige event. Andere teams zullen tegen elkaar moeten gaan strijden om een plek te bemachtigen in The International.

  Doe je eenmaal mee aan hét eSports-evenement voor Dota 2-spelers, dan maak je kans op een aandeel in de grote prijzenpot, die de International kent. Zo staat het eSportstoernooi onder andere bekend om de grote sommen met geld, die Valve weggeeft aan de winnaars. Tijdens de vorige editie kregen de winnaars 10.862.683 dollar. Dit zal worden verdeeld onder de teamleden.

  The International is een uitstekend toonbeeld van hoe groot de eSports-scene eigenlijk is. Wij kijken reikhalzend uit naar de grote scala aan eSports-evenementen, die dit jaar nog plaatsvinden.

  Kijk jij naar eSports events? Zo ja, laat ons weten dan weten in de reacties welke toernooi(en) jij het meest naar uitkijkt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.