Dit zijn de gratis PS Plus games voor februari 2022

Article
maandag, 31 januari 2022 om 15:00
5a1b94ee8548fa3391124c09f9eab6dc6838b8ef1f1643616520
Sony heeft weer een paar mooie games voor PS Plus abonnees in petto. Wij stellen de nieuwe gratis PS Plus games voor februari 2022 aan jullie voor.
Een nieuwe maand, dat betekent nieuwe gratis games voor PS Plus abonnees. Ook deze maand kunnen we weer drie games claimen en spelen. Hoewel de games nogal wat controverse brachten zijn de games misschien toch wel leuker dan in eerste instantie gedacht. Vanaf 1 februari komen de nieuwe games beschikbaar en wij stellen ze alvast aan jullie voor.
50210783432 ad28bdbda0 h1f1643622255

EA Sports UFC 4 - PS4

Wat je ook van de sportgames van EA vindt, ze leveren wel diversiteit en ondersteunen sporten waar anderen zich niet aan wagen. Dat is ook het geval met UFC, de MMA vechtsport waar het er hard aan toe gaat. Wie zich helemaal uit wil leven en boksen maar wat lafjes vindt, kan prima bij UFC terecht. Dit is alweer het vierde deel in de serie en EA heeft een aantal interessante aanpassingen doorgevoerd. Zo is het Ultimate Team verdwenen en dat kunnen we alleen maar toejuichen.
Waar FIFA en consorten steeds meer richting UT gepusht wordt, kan je je hier gewoon lekker op de gameplay in matches of de carrière-modus richten, zonder steeds weer de portemonnee te moeten trekken. Wat een verademing! Zoals je in onze review kan lezen zit het met die gameplay wel snor. De grondgevechten zijn wat eenvoudiger gemaakt, waardoor de game toegankelijker geworden is. Ook de presentatie met aangepaste commentator is verbeterd, waardoor de game als geheel een stuk beter geworden is dan zijn voorganger.
De game is inmiddels al een tijd uit, dus de opstart-foutjes die nog in de game zaten zijn er nu wel uit. UFC4 is dan ook zeker het uitproberen waard, ook voor degenen onder ons die geen hardcore fan zijn van MMA gevechten.

Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure - PS4

Zo, een hele mond vol! De prijs voor de langste game-titel gaat zonder twijfel naar Tiny Tina. Daarmee hebben we meteen ook de meest controversiële titel van deze maand te pakken. Tiny Tina was één van de meest geschifte karakters van Borderlands 2, een game die sowieso al vol zat met geschifte karakters. Het meisje (want minderjarig) dat van bommen en ontploffingen hield viel dermate goed in de smaak dat ze haar eigen DLC kreeg in Borderlands 2 en nu zelfs een heuse stand-alone titel onder de naam Tiny Tina's Wonderland.
Daar moet deze game niet mee verward worden, Assault on Dragon Keep is NIET de NIEUWE stand-alone game rond Tiny Tina, maar de OUDE stand-alone game rond Tiny Tina. Gearbox Software heeft vorig jaar besloten dat de DLC van Borderlands 2 ook een stand-alone versie verdiende, vooruitlopend op de nieuwe game die in maart zal verschijnen. Deze voorganger is de game die we nu gratis bij PS Plus krijgen.
Waarom is dit nu zo controversieel? Daar zijn meerdere redenen voor. Ten eerste is Assault on Dragon Keep dus een veredelde DLC, die later los beschikbaar gesteld is. Het is daarmee dus eigenlijk geen volledige game, terwijl dat wel is wat gamers mogen verwachten van de gratis PS Plus games. Zeker nadat Sony een dergelijke truc al uithaalde met GodFall (toevallig ook van Gearbox) is dit wel een ongewenste ontwikkeling.
Daarnaast hanteert Sony de standaard-regel dat een game nooit twee keer in de PS Plus line-up terecht komt. Nu is Borderlands 2 inclusief DLC al wél eerder onderdeel van PS Plus geweest. Veel gamers vinden dan ook dat hiermee die regel overtreden is. Er is dus genoeg te doen om deze titel!
Maar, als we naar de game zelf kijken is er eigenlijk helemaal niets mis mee. Assault on Dragon Keep is een zeer vermakelijke game die meer dan vijf uur (main campagn) content biedt. In die vijf uur begeleidt Tina je als een D&D Dungeon Master. In onze review kreeg dit pakket dan ook een dikke negen en kan Assault on Dragon Keep ook nu nog uitstekend op eigen benen staan. Ofwel, even de woede en wrok opzij zetten, gewoon die game downloaden en spelen. Je zal zien dat het absoluut de moeite waard is!

Planet Coaster: Console Edition - PS5

Ah, Theme Park! Deze game brengt herinneringen terug aan de moeder aller thema-park bouwers. Het plezier van het ontwerpen van je eigen thrill rides en het zorgvuldig plannen van je themapark, het bepalen van de prijzen van de snacks en drankjes zodanig dat je bezoekers ze nog nét willen kopen en je toch maximale winst kan scoren. Of je bezoekers juist pesten door de snoepkraam net naast de ingang van de achtbaan te plaatsen, zodat ze daar misselijk weer uit komen. Heerlijk!
Planet Coaster is een opvolger van het oorspronkelijke idee van Theme Park en hoewel er veel verbeterd en veranderd is, is het idee nog steeds grotendeels hetzelfde. Nog steeds is het je taak om een zo succesvol mogelijk themapark op te zetten, maar de mogelijkheden zijn wel een flink stuk uitgebreider geworden. Zo kan je gebruik maken van meer dan 700 voorgedefinieerde attracties en objecten om je park aan te kleden, kan je je eigen achtbanen ontwerpen en zelfs de grond aanpassen.
Ben je zelf niet zo'n creatieveling, dan kan je gebruik maken van de online opties waarbij je de creaties van anderen kan bewonderen en downloaden. Niets houdt je tegen om je eigen Disneyland of SeaWorld te maken.

De PS Plus Games voor februari 2022 op een rij

Dit waren ze, de PS Plus games die we in februari kunnen scoren. Ondanks de negatieve geluiden op internet zijn de aangeboden games divers en toch erg leuk. Daarmee voldoen de games eigenlijk precies aan waar de service ooit voor bedoeld was: gamers kennis laten maken met games die ze normaliter niet zo snel zouden uitproberen. Wij wensen jullie in ieder geval veel gameplay uren met deze games.
De PS Plus games van februari 2022 zijn vanaf 1 februari beschikbaar en blijven tot 1 maart te claimen.

Populair Nieuws