Wanneer komt er een 5G iPhone?

  5G internet komt er dit jaar eindelijk aan in Nederland, maar er is nog geen flagship iPhone met 5G ondersteuning. Wanneer kunnen we die smartphone verwachten van de Amerikaanse techgigant? Wij brengen je op de hoogte van de laatste informatie.

  Waarom is 5G ondersteuning belangrijk?

  Zoals je waarschijnlijk zal verwachten, is 5G internet sneller dan het huidige 4G mobiel internet. We hebben het hier alleen niet over een kleine sprong in snelheid. Waar 4G internet snelheden van maximaal 150 Mbit/s kan behalen, ligt het limiet van 5G internet op maar liefst 1,8 Gbit/s. Dat is dus een extreme vooruitgang op het gebied van snelheid, waardoor data veel sneller naar jouw telefoon gebracht kan worden.

  5G internet is zelfs zo snel, dat niet alleen een belangrijke vooruitgang is op het gebied van internetten op je smartphone. In veel huishoudens kan het namelijk ook zorgen voor een verbetering ten opzichte van internet over kabel. Sterker nog, 5G kan misschien zelfs de concurrentie aan met glasvezel internet.

  Wat hebben de laatste iPhones in huis?

  Apple heeft op het moment nog een smartphone in haar line-up die 5G internet ondersteunt. De meest recente modellen van de Amerikaanse techgigant zijn de iPhone 11 en de iPhone SE 2020. Beide iPhones maken gebruik van de zogeheten Bionic A13 chipset, die wordt geprezen om haar snelheid.

  De chipset in smartphones zijn alleen niet verantwoordelijk voor het openen van bestanden en het draaien van applicaties, in de chipset zit ook de modem voor mobiel internet. Hoewel de Bionic A13 een hoogwaardige chipset is, ondersteunt het alleen 4G internet en lager. Concurrerende bedrijven als Samsung en OnePlus hebben ondertussen wel smartphones op de markt gebracht met 5G ondersteuning, omdat die gebruikmaken van de Snapdragon chipsets van Qualcomm.

  Wanneer krijgt de iPhone 5G ondersteuning?

  Wil je dus gebruikmaken van 5G internet op een iPhone, dan zal je nog even geduld moeten hebben. Normaliter lanceert iPhone haar nieuwe flagship modellen in september. In een normaal jaar zouden we dus voorspellen dat je nog ongeveer twee maanden moet wachten op de iPhone 12. Door de uitbraak van het coronavirus hebben veel fabrieken alleen niet op volle snelheid gedraaid en zelfs momenteel loopt nog niet alles op 100 procent. Volgens Bloomberg moeten we bijvoorbeeld een paar weken langer wachten op de release.

  De iPhone 12 is bovendien ook nog niet officieel aangekondigd door Apple. Zo vreemd is dat ook niet, omdat het techbedrijf haar smartphones over het algemeen pas kort voor de releasedatum uit de doeken doet. Daarmee blijft het wel gissen naar de chipset in de nieuwste smartphone van Apple. De verwachting is dat de A13 zal worden opgevolgd door de A14 chipset en ondersteuning voor 5G internet zal krijgen. Volgens geruchten zal het modem in de chipset alleen niet gemaakt worden door Apple zelf, maar door Qualcomm. Naar verluidt is Apple wel bezig met haar eigen modem, maar zal die pas in latere versies van de iPhone 12 beschikbaar zijn. Precies zoals het bedrijf eerder deed met de iPhone X variaties als de iPhone XR en XS.

  Liefhebbers van Apple moeten dus nog even geduld hebben, maar mogelijk kan het ook nog even duren voordat de uitrol van 5G internet daadwerkelijk plaatsvindt in Nederland. Wil je ondertussen meer weten over de nieuwe generatie internet, zoals de mogelijke invloed op je gezondheid, lees dan onze special met alle details over 5G.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.