Xbox Game Pass mogelijk toch niet naar Nintendo Switch

  Ondanks verschillende rapporten en geruchten brengt Microsoft de Xbox Game Pass service mogelijk toch niet naar andere consoles. Dit blijkt uit de laatste uitspraken van Xbox-baas Phil Spencer. Dit spreekt eerdere rapporten tegen die aangaven dat het wel zou gebeuren.

  Microsoft

  Het ziet er naar uit dat Microsoft de Xbox Game Pass service niet naar andere consoles gaat brengen. In een interview met Game Star zei Xbox-baas Phil Spencer dat hij niet verwachtte dat Xbox Game Pass op andere consoles dan een Microsoft-merk zou aankomen.

  Xbox Game Pass niet op andere consoles?

  Eerder lieten rapporten en geruchten een andere indruk achter. Zo leek het er even op dat de Xbox Game Pass ook naar andere platforms kon komen. Volgens Spencer is dit niet 'echt interessant' voor concurrerende platform. Andere consoles zullen niet 'de volledige Xbox-ervaringen op hun hardware' kunnen aanbieden, waardoor het toch anders aanvoelt.

  "Het probleem met andere gameconsole-platforms is dat we op die platforms geen volledige Xbox-ervaring kunnen bieden", zegt Spencer in het interview met TweakTown. In het interview verdedigd hij waarom de Xbox Game Pass niet naar andere hardware komt. "We weten dat wanneer iemand een van onze Xbox-games speelt, er een verwachting is dat ze hun Xbox LIVE-community hebben en dat ze hun prestaties hebben." Kortom, men verwacht een totaal ervaring.

  Abonnementsdienst toch niet naar Switch?

  Eerder lieten rapporten zien dat Microsoft nadacht over een Xbox Game Pass abonnement voor de Nintendo Switch. Het rapport vermeldde dat het bedrijf de service naar de console zou brengen met behulp van zijn xCloud-gamestreaming-technologie via een speciale Xbox-app. Het lijkt er echter op dat dit niet zal gebeuren, gezien de opmerkingen van Spencer.

  Met de Xbox Game Pass is het mogelijk om een heleboel toffe games te spelen, zonder dat je ze fysiek in je kast hoeft te hebben staan. Het is eigenlijk een abonnementsdienst op heel veel toffe games. Met de abonnementsdienst hoopt Microsoft een zo goed mogelijke Xbox ervaring neer te zetten en de console war van onder andere Sony te winnen.

  Eerder schreven wij al een special die een kijkje in de keuken van de Xbox Game Pass geeft. Zo heb je een overzicht van de beste games op de service. De dienst biedt al flink wat games aan.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.