5 WhatsApp features die we in 2021 kunnen krijgen

Article
vrijdag, 08 januari 2021 om 18:00
whatsappf1587666674
WhatsApp is wereldwijd al jaren de meest gebruikte app. De ontzettend handige chat app wordt door een heleboel mensen dagelijks gebruikt. Iedere dag kan je via WhatsApp contact houden met mensen over de hele wereld zonder enig probleem. Toch kunnen er altijd nog verbeteringen gemaakt worden. Dit zijn vijf WhatsApp features die we in 2021 kunnen verwachten.

WhatsApp Web onafhankelijk

Ook op je laptop of computer kan je gebruik maken van WhatsApp. Hoewel dit al prima werkt, wordt er gewerkt aan een grote verbetering. Momenteel kan je alleen gebruik maken van WhatsApp Web als deze aangesloten is op een telefoon met internetverbinding. Dit zal veranderd worden. WhatsApp gaat ervoor zorgen dat je niet langer internetverbinding nodig zal hebben om de versie op jouw laptop of computer te gebruiken. Daarnaast zal je ook nog eens WhatsApp Web op vier verschillende apparaten kunnen gebruiken.

Multiple device support

Hoewel deze feature eigenlijk een paar maanden terug al beschikbaar had moeten zijn, is dit er nog niet van gekomen. Met deze feature is het mogelijk om op verschillende apparaten ingelogd te blijven op één account. Als je dus bijvoorbeeld een extra telefoon, tablet of ander apparaat hebt, kan je hierop hetzelfde WhatsApp account gebruiken als dat je op een ander gebruikt. Deze feature zal waarschijnlijk al vrij snel beschikbaar zijn, maar een precieze datum weten we nog niet.
whatsapp4f1578046613

Bellen via WhatsApp Web

Hoewel deze feature niet bevestigd is door WhatsApp, zit de kans er dik in dat we in 2021 een update krijgen waardoor we kunnen bellen via WhatsApp Web. Bellen kan al jaren op de mobiele versie, maar met een beetje geluk zal dit binnenkort ook vanaf jouw laptop of computer kunnen. Andere apps waarmee je kan bellen zoals Facetime werken hartstikke goed op laptops, dus bellen via WhatsApp Web moet op een manier mogelijk gemaakt kunnen worden. Het zal veel mensen ook erg helpen.

Lees later

Als jij een chat in de lees later map stopt zorgt WhatsApp dat je hier geen meldingen van krijgt. Dit is het idee van de aankomende lees later functie. Deze feature is erg handig voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en eventjes geen behoefte hebt aan berichten die met werk te maken hebben. Geen zorgen, je kan natuurlijk altijd in en uit deze map en hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw chats plotseling verdwijnen. Ook zal het makkelijk zijn dit terug te plaatsen. De lees later functie zal veel mensen een stuk meer rust geven.
screenshot 2020 01 10 at 130855f1578658171

Groepsgesprekken update

Als je in een WhatsApp groep zit kan je met de mensen uit deze groep een gesprek starten. Eén iemand belt en de rest kan opnemen. Het probleem is alleen dat als je er eventjes niet bent, je niet meer in dit gesprek kan. Dan moet er dus opnieuw gebeld worden. Dit zal door WhatsApp worden verbeterd. Je kan namelijk uitgenodigd worden voor een groepsgesprek, waardoor je deze niet meteen hoeft op te nemen. Zeker tijdens de pandemie zal deze functie erg goed van pas komen.
Welke van deze features lijkt jullie het handigst? En zouden jullie hier veel gebruik van maken? Laat het ons weten met een reactie!