5 toffe Nintendo Switch games - Zelda uitgespeeld, wat nu?

  De Nintendo Switch is al meer dan een maand uit en de meeste Switch bezitters hebben ook elk hoekje en gaatje van Hyrule verkend in The Legend of Zelda Breath of the Wild. Hoog tijd voor een nieuwe game om te spelen dus, maar welke? In deze special zetten wij vijf toffe Nintendo Switch games voor je op een rij.

  De Nintendo Switch is een succes. Nintendo’s nieuwste spelsysteem was al ver voor de dag van release stijf uitverkocht, en ook nu is het apparaat nog moeilijk verkrijgbaar. De Nintendo Switch heeft haar succes voornamelijk te danken aan de langverwachte release van The Legend of Zelda Breath of the Wild. Deze fantastische titel die een Zelda speelervaring biedt zoals als nooit tevoren, is met gemak het beste spel dat momenteel beschikbaar is voor de Nintendo Switch.

  Maar wat moet je wanneer je Zelda uitspeelt? Niet getreurd, want de Switch heeft nog vele andere geweldige titels die je nog bezig zullen houden tot Mario Kart 8 Deluxe in de schappen ligt. Op de volgende pagina's lichten wij enkele toptitels uit die jij dit paasweekend moet spelen!

  Nintendo Switch games

  5. Snake Pass

  Altijd al in de glibberige huid van een slang willen kruipen? Dat kan! In Snake Pass glijd je als Noodle de slang door verschillende 3D levels heen, op zoek naar talloze collectibles. Snake Pass is een 3D platformer die speelt zoals geen enkele andere 3D platformer speelt.

  Omdat Noodle een slang is heeft hij dus geen benen: in plaats van rennen en springen, glijd en wring je jezelf door de levels heen. Dit voelt in het begin een beetje raar en onwennig, maar al gauw kom je erachter dat Noodle ondanks zijn tekortkomingen misschien atletischer is dan de meeste 3D platform personages.

  Noodle kan zich zo’n beetje om elk object of obstakel heen wringen om zich verder omhoog of naar de overkant te werken. Snake Pass biedt een unieke 3D platform ervaring die het wachten tot Yooka- Laylee en Super Mario Odyssey zal verzachten. Snake Pass kost maar € 19,99 en is nu verkrijgbaar in de Nintendo e-Shop!

  4. Snipperclips

  In Snipperclips knip en snijd je jezelf door de levels heen door puzzels op te lossen met de Joy-Con controller. Dit doe je door je speelbare papieren figuurtjes in bepaalde vormen te knippen. Deze figuurtjes kunnen rennen, springen, bukken en op hun tenen staan. Wanneer je jouw figuurtje op de juiste positie zet, kan je medespeler een stuk uit jouw figuurtje knippen in een vorm waarmee bepaalde puzzels opgelost kunnen worden.

  Dat klinkt vrij luguber, maar dat is het (gelukkig) niet. De personages van Snipperclips genieten hier namelijk van! Daarnaast helpt het jou en je medespeler ook nog eens om puzzels op te lossen.

  Snipperclips is een zeer originele en creatieve puzzelgame die rustig begint maar al gauw de moeilijkheidsgraad omhoog gooit. Je hebt wel alle tijd om de puzzels op te lossen, want Snipperclips heeft geen tijdslimiet. Snipperclips koop je voor €19,99 in de Nintendo e-Shop!

  3. Fast RMX

  Fast Racing Neo kwam in 2015 uit voor de Wii U en werd goed ontvangen. Fast RMX is de opvolger van Fast Racing Neo, die tegelijk uitkwam met de Nintendo Switch op 3 maart. Fast RMX is een soort spirituele opvolger Van F-Zero, Nintendo’s bekende, met-adrenaline-gevulde futuristische racegame serie. Van de F-Zero serie is al langer dan 15 jaar geen nieuw spel meer uitgekomen.

  Maar niet getreurd, want Fast RMX biedt alles wat je van een F-Zero game verwacht. In Fast RMX race je met een razendsnelle vaart door de meest kleurrijke racetracks. Door tijdens het racen boost orbs te verzamelen om boosts mee uit te voeren zal je de andere coureurs voor blijven in de race.

  Fast RMX bestuurt behoorlijk makkelijk, maar weet wel een flinke uitdaging aan te bieden. De andere coureurs zullen je namelijk gelijk inhalen wanneer je maar iets van je vaart verliest. Het is daarom ook de bedoeling zo goed mogelijk je snelheid te behouden. Fast RMX is voor €19,99 te vinden in de Nintendo e-Shop!

  2. Shovel Knight Treasure Trove

  Shovel Knight domineert al enkele jaren de indie game markt. Op zo’n beetje elk platform is de iconische held van Yacht Club games wel te vinden. Daarbij kan de Nintendo Switch natuurlijk niet ontbreken.

  Shovel Knight: Treasure Trove biedt de ultieme Shovel Knight speelervaring met het legendarische Shovel Knight Shovel of Hope waarmee Yacht Club Games terug in 2014 de indie game markt voorgoed veranderde.

  Daarnaast zijn ook de recent verschenen DLC Shovel Knight Plague of Shadows en het gloednieuwe Shovel Knight Specter of Torment speelbaar! In Plague of Shadows speel je als de populaire vijanden Plague Knight en Specter of Torment speelt als een prequel van de originele Shovel Knight, waarin je op pad gaat als Specter Knight.

  De vele 8-bit Mega Man, Castlevania, Ducktales en Dark Souls elementen zitten nog steeds in de Shovel Knight games, en de serie is nog steeds het grote voorbeeld voor indie games. Shovel Knight Treasure Trove haal je voor €24,99!

  1. LEGO City Undercover

  Net als videogames, is LEGO ook voor alle leeftijden. Het bekende bouwspeelgoed fenomeen doet het tegenwoordig ook goed in de videogame industrie. Er zijn al talloze LEGO games uitgekomen waaronder cross-overs met superhelden series van Marvel, grote Hollywood films en zelfs andere games series.

  In LEGO City Undercover speel je als Chase McCain, een undercover politie agent die als doel heeft de beruchte ontsnapte crimineel Rex Furry op te pakken. Spelers kunnen de wereld van LEGO City Undercover alleen of met z’n tweeën verkennen door middel van co-op.

  LEGO City Undercover zit vol met hilarische film referenties en er valt van alles te ontdekken en te verzamelen. LEGO City Undercover haal je voor € 59,99 zowel in de Nintendo e-Shop als in de winkel!

  Wat ga jij deze Pasen spelen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.