Top 5 beste toetsenborden 2017 - Welke ramplank is het beste?

Article
zaterdag, 15 april 2017 om 14:02
xgn google image
De tijd dat iedereen met een membraan, standaard toetsenbord achter zijn PC zat te gamen, is lang voorbij. Er zijn tegenwoordig speciale toetsenborden voor elk type gamer en voor elk type evenement. Wat de vijf beste zijn binnen die enorme markt, kun je lezen in onze top 5 beste toetsenborden 2017.

5. Steelseries Apex M800

We beginnen met een opvallend toetsenbord in onze top 5 beste toetsenborden. De Steelseries Apex M800 is namelijk een stuk platter dan je zou verwachten van een toetsenbord. De reden waarom de toetsen zo plat zijn, is om de afstand tussen normale positie en aanslag te verkleinen, zodat je zo snel mogelijk kan drukken. De afstand is dan ook maar 1,5 millimeter en dit kan het verschil betekenen tussen leven en dood bij games met een hoge reactiesnelheid.
Helaas is de Steelseries Apex M800 daarmee ook echt een gaming toetsenbord en is het niet aan te raden voor mensen die ook veel typen op hun toetsenbord, want de platte toetsen zijn dat minder prettig voor. De Steelseries Apex M800 heeft daarnaast extra macro-toetsen, een enorme spatiebalk en uiteraard RGB-verlichting. Een niche toetsenbord, maar als totaalpakket nog steeds goed genoeg om een plekje te bemachtigen in onze top 5 beste toetsenborden.
De Steelseries Apex M800 is verkrijgbaar vanaf 169 euro.
109467 2

4. Razer BlackWidow Chroma V2

Razer heeft recent een nieuwe blik geworpen op haar lijn van gaming-accessoires en veel onderdelen geüpdatet, waaronder de Razer BlackWidow Chroma V2. De nieuwe versie, toepasselijk de Razer BlackWidow Chroma V2 genoemd, heeft een aantal gebruiksvriendelijke veranderingen ondergaan.
Zo krijg je bij de Chroma V2 een apart polskussen om voor je toetsenbord neer te leggen, een beter leesbaar lettertype en is de verlichting verbeterd. De RGB-verlichting komt nu veel beter tot zijn recht per toets en het ‘lekt’ niet meer naar nabijgelegen toetsen.
De Razer BlackWidow Chroma V2 maakt gebruik van mechanische toetsen van Kailh, die bijna gelijk zijn aan Cherry MX-toetsen. Je kan het toetsenbord in drie verschillende varianten krijgen, namelijk de groene (clicky en tactile), oranje (tactile) en gele variant (lineair en stil). Dankzij de nieuwe updates heeft de Razer BlackWidow Chroma V2 terecht een plekje veroverd in onze top 5 beste toetsenborden.
De Razer BlackWidow Chroma V2 is verkrijgbaar vanaf 165 euro en kreeg van ons een prachtige 9 in de review.
109468 2

3. Logitech G Pro

De Steelseries Apex M800 en Razer BlackWidow Chroma V2 zijn volledige toetsenborden, met ook nog eens extra macro-toetsen, maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Sommige gamers willen een kleiner toetsenbord, hetzij voor beperkte ruimte, gemakkelijkere mobiliteit of een betere houding. De Logitech G Pro is wat ons betreft daar de ideale kandidaat voor en daarom staat dit toetsenbord op de derde plek in onze top 5 beste toetsenborden.
De Logitech G Pro is een zogeheten TKL-toetsenbord (tenkeyless), wat inhoudt dat het toetsenbord geen numpad heeft. Het is dus geen keyboard die gemaakt is voor accountants en andere mensen die veel werken met het numpad, maar wel ideaal voor gamers die een natuurlijke houding willen aannemen. Normaal zit het numpad namelijk in de weg om een natuurlijke houding - je armen recht voor je uit - aan te nemen.
Daarnaast is het uiteraard ook ideaal om mee te nemen naar toernooien en LAN-party’s. De Logitech G Pro is lekker zwaar, dus je hoeft niet bang te zijn dat hij verplaatst tijdens het gamen, en de Romer G-toetsen zijn ideaal voor gamen en typen. De RGB-verlichting is tot slot zeer sterk en komt zelfs bij daglicht helemaal tot zijn recht.
De Logitech G Pro is verkrijgbaar vanaf 139 euro en kreeg van ons een terechte 9.
109469

2. ASUS ROG Claymore

De BlackWidow Chroma V2 en Apex M800 zijn volledige toetsenborden, de Logitech G Pro is een TKL-toetsenbord en de ASUS ROG Claymore is een… hybride. Ja, dat lees je inderdaad goed, het is een hybride toetsenbord. Nee, dat betekent niet dat hij op benzine en elektriciteit rijdt.
De ASUS ROG Claymore heeft een numpad die door middel van magneten aan het toetsenbord ‘geplakt’ kan worden. En niet alleen de gebruikelijke rechterkant, maar ook de linkerkant als je een natuurlijke houding wilt aannemen en tegelijkertijd toegang wil hebben tot het numpad. Of als je linkshandig bent, natuurlijk.
Net zoals de rest van de toetsenborden is ook de ASUS ROG Claymore uitgerust met volledige RGB-verlichting en mechanische toetsen. Bovendien is het gedecoreerd met een opvallende lijnen, wat misschien niet voor iedereen is weggelegd. Met dit speciale toetsenbord komt ASUS hoog in onze top 5 beste toetsenborden, maar net niet genoeg voor de eerste positie.
De ASUS ROG Claymore is verkrijgbaar vanaf 169 euro.
109470

1. Corsair K95 RGB Platinum

Net zoals de Razer BlackWidow Chroma V2 is ook de Corsair K95 RGB Platinum een vernieuwde versie van een ouder toetsenbord, uiteraard genaamd de Corsair K95 RGB. Opvallend genoeg heeft de Platinum-versie minder macro-toetsen dan zijn voorganger, maar wat ons betreft is dat alleen maar een verbetering.
De oude versie had namelijk 18 macro-toetsen aan de linkerkant van het toetsenbord zitten en de nieuwe beschikt maar over 6 macro-toetsen. Omdat het aan de linkerkant zit, gebruik je hoogstwaarschijnlijk je pink om ze aan te slaan en je kan 6 macro-toetsen een stuk beter onderscheiden dan de volledige 18 die er op de voorganger zaten.
De Corsair K95 RGB Platinum heeft daarnaast een nieuw font gekregen (die werd geïntroduceerd bij de Corsair Strafe-toetsenborden), een verbeterd polskussen en een extra lichtbalk aan de bovenkant. Het hele toetsenbord is nu gemaakt uit één blok aluminium. Bij de oude K95 was opvallend genoeg alleen het macro-gedeelte gemaakt van plastic, terwijl de rest wel van aluminium was gemaakt.
Zoals altijd maakt Corsair weer gebruik van Cherry MX-toetsen, maar de Corsair K95 RGB Platinum heeft ook een nieuwe Cherry MX-toets tot zijn beschikking, te weten de lineaire Cherry MX Speed. De afstand van de normale positie tot het einde is nog steeds 4 millimeter, maar de aanslag is nu al op 1.2 millimeter, in plaats van 2 millimeter. Net zoals de Steelseries Apex M800 die we eerder in deze top 5 beste toetsenborden langs zagen komen, is dit dus ideaal voor reactiegevoelige games, maar minder ideaal voor typen. Al met al is de Corsair K95 RGB Platinum een dijk van een toetsenbord en daarmee de nummer één in onze top 5 beste toetsenborden.
De Corsair K95 RGB Platinum is verkrijgbaar vanaf 189 euro.

Populair Nieuws