5 sportgames om in 2023 te spelen

Article
vrijdag, 31 maart 2023 om 16:00
nba 2k23 screenshot 3f1662943066
Sport behoort tot de meest populaire genres in videogames. Genoeg mensen schaffen jaarlijks de nieuwste uitgave van hun favoriete sportgame aan. Maar ben je even toe aan iets anders, of wil je juist dit jaar volledig in een sportgame duiken? Dan zijn dit de 5 sportgames die je in 2023 moet spelen!

NBA 2K23

Als je NBA 2K23 nog niet speelt, dan is het zeker een game waar je als sportfanaat in moet duiken. Het is namelijk de beste uitgave van de NBA 2K games in de afgelopen jaren. Ook wij waren aardig onder de indruk van de game en gaven het een 8 in onze review.
In NBA 2K23 heb je verschillende modi om je te vermaken. Zo is er MyTeam, waarin je het beste team samenstelt om online of tegen de computer in verschillende gamemodi te domineren. Daarnaast heeft NBA 2K23 ook een MyCareer mode, waarin je een eigen speler samenstelt, waarmee je via een verhaallijn de ladders van de NBA beklimt.
Maar in NBA 2K23 moet natuurlijk de meest legendarische basketballer met rugnummer 23 in de schijnwerpers worden gezet. Daarom is er dit jaar een speciale Jordan Challenge modus, waarin je door de meest iconische moment van de legendarische Michael Jordan speelt. Dit en nog veel meer redenen, maakt NBA 2K23 een sportgame die je niet mag missen.
riders republic 1f1623416040

Riders Republic

Ook uitgever Ubisoft heeft vermakelijke sportgames om te spelen. Zo kwam eind 2021 de game Riders Republic uit. Wij gaven de game in onze review een 8,5. Doordat er steeds weer nieuwe updates blijven uitkomen, is het een game die in 2023 nog steeds leuk is.
In Riders Republic kun je allerlei extreme sporten spelen, er zit voor bijna elke sportfan wel wat tussen. Zo heb je bijvoorbeeld snowboarden, skiën en mountainbiken. De game krijgt nog steeds alle support van Ubisoft met nieuwe updates en seizoenen. Seizoen 6 is in maart zelfs nog van start gegaan.
football manager 2023f1662715412

Football Manager 2023

Als je even geen zin hebt in FIFA 23 en liever de manager van een voetbalteam wilt zijn, is Football Manager 2023 precies wat je zoekt. De game is al een paar maanden te spelen op PC, maar sinds februari is de game ook eindelijk op PS5. Football Manager 2023 staat verder ook op PC Game Pass.
In deze game start je een carrière als manager van een voetbalteam. Het is de bedoeling om een succesvol team op te bouwen dat meedoet aan UEFA Club-competities. Je kunt professionele spelers, maar ook jong talent werven voor je team. Kortom, als je meer van het zakelijke gedeelte van sportgames houdt, is Footbal manager 2023 een aanrader.
mlb the show 23 coverf1679921968

MLB The Show 23

De nieuwste sportgame op dit lijstje is MLB The Show 23. De game is sinds 28 maart beschikbaar op PC, PlayStation, Xbox en Nintendo Switch. Het spel is ook gelijk vanaf de release beschikbaar geworden op Xbox Game Pass.
In MLB The Show 23 maakt de Negro League gamemodus een terugkeer. Dit is de storymode van de game. Daarnaast heb je ook andere terugkerende gamemodes, zoals ''Diamond Dynasty'' waarin je een eigen team samenstelt en in ''Road to the Show'' kun je weer met een eigen karakter jezelf naar de top werken.
nintendo switch sportsf1644483073

Nintendo Switch Sports

Ook Nintendo heeft een paar leuke sportgames die werken met de motion controls van de Switch. Nintendo Switch Sports is misschien wel één van de leukste die op de console te vinden is. Wij gaven de game in onze review een 8.
Nintendo Switch Sports is vorig jaar uitgekomen, maar krijgt nog steeds updates van Nintendo. Zo is afgelopen november golf als sport toegevoegd. Verder zijn er elke week nieuwe beloningen te scoren in de sportgame. Het is dus zeker een vermakelijke game als je daadwerkelijk zin hebt om een beetje te bewegen.