EA ontslaat honderden werknemers ondanks hoge winst

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 15:30
eaf1643880594
EA heeft besloten om honderden werknemers bij de uitgever te ontslaan. Dat doet de uitgever ondanks dat er het afgelopen kwartaal een hoge winst is geboekt.
Het gaat wereldwijd niet goed met de economie, maar dat is bij EA niet te merken. In een verklaring laat CEO Andrew Wilson namelijk weten dat er het laatste fiscale kwartaal er maar liefst een winst is geboekt van 1,3 miljard dollar. Dat is boven de verwachtingen van het bedrijf.
Wilson stelt in de verklaring ook dat EA handelt vanuit ‘een positie van kracht’, ondanks dat er ‘macro onzekerheid heerst’. De uitgever zou dan ook momentum opbouwen, wat duidt op nog betere financiële cijfers voor de aandeelhouders.
Uit alles blijkt dat het goed gaat met EA, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om een ingrijpende beslissing te maken. Maar liefst 6 procent van het aantal werknemers wordt ontslagen. Dat komt neer op ongeveer 700 werknemers die zonder baan komen te zitten.

“Om meer focus aan te brengen in onze portfolio nemen wij afstand van projecten die niet bijdragen aan onze strategie, herzien wij ons aandeel aan vastgoed en herstructureren wij enkele van onze teams. Deze beslissingen zullen naar verwachting gevolgen hebben voor ongeveer zes procent van ons personeelsbestand.”

Bekende games zorgen voor succes

De reden dat het op financieel gebied goed gaat bij EA, komt volgens de CEO door een aantal succesvolle games. Wilson benoemt daarbij langlopende titels als The Sims 4 en Apex Legends, maar ook het populaire FIFA 23 doet zoals elk jaar goede zaken.
EA komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuw succes voor het bedrijf. Star Wars Jedi Survivor staat namelijk gepland om uit te komen op 28 april en daar zijn hoge verwachtingen voor. Ondertussen zijn er ook plannen om Battlefield weer op de rails te krijgen.