Nieuwe voetbalgame heeft eindelijk PS5 releasedatum

News
woensdag, 25 januari 2023 om 22:30
football manager 2023f1662715412
Het is momenteel niet bepaald het seizoen voor een voetbalgame. Meestal verschijnen die in september en oktober. Maar toch verschijnt Football Manager 2023 volgende week op PS5.
De meeste mensen kiezen voor FIFA als het gaat om voetbalgames, maar voor wie de manager-rol het meest interessant vindt is er Football Manager. Deze reeks zou vorig jaar voor het eerst op PlayStation verschijnen. Dat ging alleen op het allerlaatste moment niet door.
Door onvoorziene omstandigheden bij het indieningsproces van de game verscheen Football Manager 2023 toch niet voor PS5. Ontwikkelaar Sports Interactive hoopte snel een oplossing te hebben, maar het bleef lang stil rondom de release. Wat er precies aan de hand was, is nog altijd niet bekend.
Gelukkig is het wachten bijna voorbij. Want Sports Interactive kan eindelijk een nieuwe releasedatum melden. De PS5 versie van Football Manager 2023 verschijnt op 1 februari. Tot en met 14 februari kunnen PS Plus-leden twintig procent korting krijgen op deze versie van de game.

Ongebruikelijke timing voor Football Manager 2023 release

Sports Interactive laat weten dat dit een gek moment is om de game te lanceren. De voetbalwereld zit middenin een transferperiode, dus veel content in de game is snel achterhaald. Sports Interactive heeft hier alleen gekozen voor een snelle release boven één met een logische timing. Wanneer de transferperiode is afgelopen krijgen PS5-spelers gewoon een gratis update, zoals die ook op andere platforms wordt uitgebracht.