Nieuwe The Last of Us update moet PC problemen oplossen

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 16:30
the last of us part 1 remakef1672920524
De PC-versie van The Last of Us Part 1 heeft niet bepaald een goede lancering achter de rug. Naughty Dog komt daarom nu alweer met een nieuwe update om de problemen op te lossen.
Sony is in 2020 begonnen met het porten van voorheen PlayStation-exclusives naar PC. Daarmee hebben PC-spelers niet alleen meer games om van te genieten, de ports waren ook bijna allemaal van zeer goede kwaliteit. God of War en Marvel’s Spider-Man draaien bijvoorbeeld goed op een brede range aan hardware.
De verwachtingen voor de PC-port van The Last of Us Part 1 waren dan ook behoorlijk hoog. Niet alleen vanwege de track record van Sony, maar ook omdat Naughty Dog zelf aan de port heeft meegewerkt en er zijn veel unieke PC-functionaliteiten aan de game toegevoegd.
Maar sinds de release eerder deze week heeft The Last of Us Part 1 de reputatie van PlayStation games op PC een beetje te grabbel gegooid. Veel spelers rapporteren namelijk grote problemen, van haperende beelden en crashes tot aan bizarre bugs.

Een nieuwe update voor The Last of Us

Na de meldingen van alle problemen is Naughty Dog meteen erop gedoken en is de studio met een hotfix gekomen. Er is nu ook een nieuwe update voor de game uitgebracht, die nog meer problemen moet oplossen. Update v1.0.1.6 moet problemen rondom de performance, RAM geheugen, crashes en meer oplossen.
Volgens Naughty Dog worden verdere meldingen van spelers scherp in de gaten gehouden om te werken aan nieuwe updates en hotfixes. Momenteel heeft The Last of Us Part 1 een rating van ‘Mostly Negative’ op Steam.