Is NBA 2K23 het kopen nog steeds waard?

Article
dinsdag, 07 maart 2023 om 15:00
nba 2k23 standaard editief1659099355
De basketbalgame NBA 2K23 is nu al bijna een halfjaar uit. Met een game die jaarlijks een nieuwe versie krijgt, is het soms lastig om in te schatten of het spel nog het kopen waard is. Maar nu is eigenlijk juist het perfecte moment om NBA 2K23 te kopen en dit is waarom!

Maak sneller een leuk team

Toen NBA 2K23 net uitkwam waren er minder spelers beschikbaar in de MyTeam gamemode. MyTeam is vergelijkbaar met Ultimate Team van de FIFA games. Het is de bedoeling dat je een eigen team opbouwt met spelers uit packs of de auction house. Hiermee kun je verschillende challenges en wedstrijden tegen de computer spelen, of online tegen andere spelers domineren.
Maar toen NBA 2K23 net uit was, waren er nog weinig spelers te krijgen. Veel grote spelers die momenteel in de echte NBA spelen, hadden naast hun standaardkaart geen verbeterde varianten. Nu kun je al voor best wel weinig in-game geld een goede variant van LeBron James of Stephen Curry krijgen.
Daarnaast waren de goede spelers in NBA 2K23 MyTeam aan het begin allemaal oud NBA-sterren. Nu hoef je dus niet uren te spelen en te sparen voor je daadwerkelijk spelers in je team hebt die je herkent en leuk zijn.
nba 2k23 seizoen 2 3f1678054006

Leer van anderen

Nu NBA 2K23 al een half jaar uit is, zijn er genoeg mensen die al lekker veel ervaring met de game hebben. Zo is het in de NBA 2K23 MyCareer modus best lastig om een goede spelers te maken. Vooral nu de Player Builder dit jaar omgegooid is ten opzichte van de vorige NBA games. Er staan nu dus ook genoeg video's op websites als Youtube, waarin uitgelegd wordt hoe je een geweldige 3-point shooter als Stephen Curry kunt maken of een stevige Center als Nikola Jokic.
Daarnaast kun je nog veel meer tips vinden. Bijvoorbeeld ook hoe je het beste team voor je karakter kiest, of hoe je zo snel mogelijk in-game geld krijgt. Ook voor MyTeam zijn er genoeg guides te vinden.
nba 2k23 screenshot 5f1663029385

Bijzondere ervaringen

Naast dat het een perfecte timing is om nu NBA 2K23 te kopen, heeft de game ook wat speciaals ten opzichte van de andere NBA 2K games. In NBA 2K23 heb je naast de vermakelijk MyCareer en MyTeam modi, dit jaar ook de Jordan Challenge gamemode.
Dit is een bijzondere gamemode die we niet echt gezien hebben in recente NBA 2K games. In deze gamemode speel je door de beste momenten van de legendarische basketballer heen. De reden dat deze gamemode juist in NBA 2K23 zit, is omdat 23 het nummer van Jordan was. Het is dus onwaarschijnlijk of we een vergelijkbare gamemode in NBA 2K24 zullen krijgen.
Verder heeft de Jordan Challenge ook verschillende functies die overgebracht worden naar de andere modi. Zo wordt in de Jordan Challenge het beeldkwaliteit en de lay-out van de originele tijdperiodes van de wedstrijden gebruikt. Als je het in MyTeam tegen de Chicago Bulls van Jordan opneemt, krijg je dit effect ook. Dit is een ontzettend leuke toevoeging die (tot nu toe) alleen NBA 2K23 heeft.
nba 2k23 michael jordanf1657033939

Goedkoop maar geen miskoop

De prijs voor de game is natuurlijk ook een goede reden om NBA 2K23 te kopen. Het is nu regelmatig in de korting voor rond de 25 euro te vinden. Dit is al een stuk goedkoper als toen de game net uitkwam voor 70 euro.
Daarnaast krijgt de game nog steeds alle aandacht van 2K. Zo gaat elk anderhalf maand in de game een nieuw seizoen met een nieuwe thema van start. Daarnaast zijn er nog zeer regelmatig evenement in de game. Zo kon je tijdens seizoen 4 vorige maand, allerlei rappers als J.Cole, Jack Harlow en Lil Wayne krijgen in MyTeam.
De game krijgt dus nog net zoveel content als toen het net uitkwam, misschien zelfs wel meer. Dus NBA 2K23 is het nog zeker weten waard om te kopen!