Netflix’ populaire kostuumdrama Bridgerton krijgt een prequel serie

News
donderdag, 31 maart 2022 om 14:00
rsz bridgerton 105 unit 01831rf1614084092
Goed nieuws voor Bridgerton-fans. De serie werd eerder al verlengd voor seizoen 3 en 4, maar daar houdt het niet bij op. Netflix en productiebedrijf Shondaland hebben aangekondigd dat er ook nog een prequel serie in de maak is.
De prequel volgt koningin Charlotte (Golda Rosheuvel) en hoe ze trouwde met koning George. De echte koningin Charlotte was blank, maar gebaseerd op speculatie van sommige historici is ze in Bridgerton half zwart. Haar huwelijk met koning George leidde in de serie tot een alternatieve geschiedenis, waar het Regency-tijdperk een stuk diverser is.

Maatschappelijke verschuiving

Het lijkt erop dat de prequel gaat laten zien hoe ‘het huwelijk van de jonge koningin met koning George zowel een geweldig liefdesverhaal is en een maatschappelijke verschuiving veroorzaakte, waardoor de wereld van de Ton (een term uit de jaren 1800 die gebruikt werkt om Londens high-society te beschrijven) is ontstaan die is geërfd door de personages in Bridgerton’.
Hoewel Rosheuvel terugkeert voor de prequel is het niet duidelijk in hoeverre we haar in de rol zullen zien. De jonge versie van de koningin wordt namelijk gespeeld door India Amarteifio. Netflix beschrijft de rol als volgt: ‘’Charlotte is tegen haar wil verloofd met de mysterieuze koning van Engeland. Wanneer ze in Londen arriveert beseft ze zich dat ze niet precies is wat het koninghuis verwachtte.’’ Nieuwkomer Corey Mylchreest neemt de rol van de jonge koning George op zich.
Wanneer we de prequel kunnen verwachten is nog niet bekend.