5 redenen waarom de FIFA games zo populair zijn!

  De FIFA games zijn ontzettend populair, dat is wel te zien aan de verkopen van FIFA 18 in het afgelopen jaar. Ieder jaar weer brengt EA een nieuwe en verbeterde FIFA uit. Je zou denken dat we er wel een keer ziek van worden, maar niets is minder waar. De populariteit van de games blijft maar groeien!

  Leuk voor Jan en alleman

  De populariteit van de voetbalsport is ontzettend groot. De sport wordt door meer dan 250 miljoen spelers wereldwijd beoefend en wordt nog veel meer mensen bekeken. Vanwege de populariteit gaat er ook ongelooflijk veel geld rond in de voetbalwereld. Professionele voetballers verdienen meerdere miljoenen euro's per jaar en er worden spelers verkocht aan andere clubs voor 222 miljoen euro. Bizar.

  De populariteit van FIFA is dan ook vooral te danken aan de populariteit van voetbal. Toch is FIFA niet alleen leuk voor fans van voetbal. Ook als je niks met de sport hebt, kun je genieten van de adrenaline rush die FIFA haar spelers biedt. De game is leuk om even op te pikken en een paar potjes te spelen, helemaal met vrienden, ook als je niets van het spelletje begrijpt. Je leert de sport spelenderwijs kennen, en veel mensen zijn via FIFA ook geïnteresseerd geraakt in het echte voetbal.

  FIFA staat dicht bij de realiteit

  Voetbal is dus onwijs populair, en FIFA profiteert daarvan. De games zijn helemaal gebaseerd op de sport en ieder jaar wordt ervoor gezorgd dat het spel nog echter voelt dan het al is. EA beschikt voor de FIFA games over veel licenties, waardoor clubnamen, shirts, spelers, trainers, logo's et cetera precies zo zijn als in het echt. Dat maakt het voor fans van de sport extra echt én extra leuk.

  De digitale fans in de stadions van de clubs hebben ook een grote make-over gekregen. De sfeer van de stadions in het spel komt steeds dichter bij de realiteit. Daarnaast is de muziek in FIFA over het algemeen ook erg goed. EA wordt veel geprezen vanwege de kwaliteit van de soundtrack in de voetbalgames. Het is altijd fijn als je kan genieten van goede muziek wanneer je even geen wedstrijd hebt te spelen!

  Kans om je eigen droomelftal samen te stellen

  De grootste modus in de FIFA spellen van de laatste jaren is Ultimate Team, oftewel FUT (FIFA Ultimate Team). Via FUT heeft de speler de mogelijkheid om zijn of haar droomelftal samen te spelen met voetballers van over de hele wereld. Met dit team kan de speler spelen tegen andere FIFA spelers, om zo in een onderlinge wedstrijd uit te maken wie het beste team heeft samengesteld en wie de beste speler is.

  EA verdient ook verreweg het meeste geld aan Ultimate Team. Spelers kunnen namelijk pakketjes kopen en deze pakketjes kunnen, afhankelijk van het soort pakketje, ongelooflijk goede spelers bevatten, of juist een wat mindere speler. Dit maakt het voor veel spelers van de game verslavend, er is altijd die kleine kans dat Cristiano Ronaldo ineens tevoorschijn komt!

  De pakketjes zijn te kopen via FIFA Coins, die je verdient door onder andere wedstrijden te spelen, of via FIFA punten, die met echt geld te kopen zijn. Er ontzettend veel mensen die voor de laatste optie kiezen, de optie die EA veel geld oplevert!

  De perfecte studentengame

  Shot FIFA is een begrip waar je steeds vaker iets over hoort. FIFA is namelijk erg populair onder studenten en het spel wordt vaak gecombineerd met iets anders wat ook populair is onder studenten: drank. Er zijn vriendengroepen die een hele avond besteden aan het spelen van shot FIFA maar er zijn ook groepen die het drankspel spelen voordat ze uitgaan. Hoe dan ook, de combinatie wordt steeds populairder.

  Er zijn genoeg regels te bedenken bij zo'n drankspel, zoals het aantal tegendoelpunten wat je te verduren hebt gehad in shotjes te nemen. Of twee shotjes bij een rode kaart en ga zo maar door. Het is een snelle en relatief leuke manier volgens studenten om wat alcohol naar binnen te krijgen.

  FIFA blijft ook populair zonder dat er drank in het spel is. Even een paar van je vrienden bij elkaar roepen, bij iemand thuis of via een online party, en je kunt een toernooitje starten. Heb je wat minder tijd, vanwege school, huiswerk, werk of wat dan ook, dan is FIFA ook een fijne game om even snel op te starten voor een wedstrijdje tussendoor.

  Veel verbeteringen en leuke extra's

  Doordat er elk jaar een nieuw deel van de FIFA games uitkomt, heeft EA ook elk jaar de kans om fouten uit de game te halen, om andere dingen te verbeteren en om nieuwe dingen toe te voegen. Daar wordt ook elke keer gebruik van gemaakt. Zo werden de fans van de games in FIFA 17 blij gemaakt met een nieuwe spelmodus genaamd The Journey. In deze modus neemt de speler controle over het jonge talent Alex Hunter.

  Als speler stap jij in de schoenen van Hunter en is het aan jou de taak om ervoor te zorgen dat zijn droom uitkomt: de beste voetballer van de wereld worden. In FIFA 18 gaat het succesverhaal verder, niet zo gek aangezien veel FIFA spelers erg enthousiast waren over The Journey. Dit soort nieuwe toevoegingen en de verbeteringen die er ieder jaar in het spel zitten zorgen ervoor dat nieuwe spelers worden aangetrokken en oude spelers geïnteresseerd blijven in de game.

  Dit waren vijf redenen waarom de FIFA games zo populair zijn!

  De FIFA games behoren tot de meest succesvolle game series aller tijden. Ieder jaar weer leveren de games ontzettend veel geld op voor EA, maar bieden ze de spelers ook tientallen uren aan speelplezier. Hierboven heb je vijf redenen gezien waarom de games zo populair zijn. Of deze redenen nog steeds gelden wanneer FIFA 28 uitkomt valt nog te bezien, maar vooralsnog blijft FIFA een grote naam in de game-industrie.

  FIFA 18

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.