Het befaamde voetbalspel van Electronic Arts heeft het afgelopen jaar beter verkocht in Europa dan welke andere game dan ook. Dat wijst het onderzoek uit, dat is gebaseerd op cijfers uit België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Zwitserland, Zweden en Spanje. Op de tweede plek staat Call of Duty: WW2 van Activision en GTA 5 van Rockstar Games maakt de top drie af.

FIFA 18 sales opmerkelijk

Het feit dat FIFA 18 de best verkochte game van 2017 is geworden, is best opmerkelijk te noemen. Het spel werd namelijk pas in september van het afgelopen jaar uitgebracht, maar wist toch het meest te verkopen. De tweede game op de lijst, Call of Duty: WW2, kwam nog later uit. De shooter ligt sinds begin november in de schappen. GTA 5, de laatste game uit de top drie, dateert zelfs nog van vóór 2017, maar wist toch nog erg veel te verkopen.

De jaarlijkse uitgave van het voetbalspel kan iedere keer de nodige kritiek vervangen, maar blijft ondanks alles uitstekend verkopen. Dat is niet heel opvallend, aangezien de game zichzelf toch elke keer verbeterd, zo blijkt ook weer uit deze versie.