De 10 meest succesvolle filmseries aller tijden!

Article
zaterdag, 07 april 2018 om 11:02
De meest succesvolle filmseries halen onwijs veel geld binnen. Want waar gaat de winst van een succesvolle film vaak naartoe? Juist, een nieuwe film, die nog meer oplevert! Wij zochten uit welke filmseries het meeste geld hebben opgehaald. Met dat geld kun je heel wat bioscoopzalen vullen!

10. Pirates of the Caribbean

De Pirates of the Carribean serie heeft al meer dan 3,6 miljard dollar binnengeharkt. De filmserie bevat vijf delen en er zijn ook nog een aantal spin-offs verschenen van de piratenreeks, zoals boeken en spellen. De meest succesvolle Pirates of the Carribean film is Dead Man's Chest uit 2006. Deze fantasie- en avonturenfilm heeft meer dan 860 miljoen euro opgeleverd voor filmstudio Disney.
De Pirates of the Caribbean films draaien om kapitein Jack Sparrow, gespeeld door Johnny Depp. De films zijn gebaseerd op de gelijknamige attractie uit verschillende Disneyland pretparken. Het vijfde deel, genaamd Dead Men Tell No Tales (Salazar's Revenge in Europa), werd in 2017 uitgebracht.
128129 1

9. Batman

Er zijn tot op heden maar liefst 13 live-action bioscoopfilms met het Batman personage verschenen. De eerste film heette ook simpelweg Batman en stamt uit 1943. Het was een zogeheten serial film die bestond uit 15 delen. Tussen 1943 en 2017 hebben veel verschillende acteurs de rol van Batman vertolkt. Op dit moment is het Ben Affleck die de gemaskerde superheld speelt.
De Batman filmreeks heeft tot op heden al meer dan 4 miljard euro opgebracht en de kans is groot dat dat bedrag nog gaat groeien, aangezien er meer films aan lijken te komen. Acteur Christian Bale speelde in drie verschillende films als Batman, namelijk Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.
Vooral de laatste twee films met Bale als Batman waren een succes. The Dark Knight Rises is nog steeds de meest succesvolle film in de Batman reeks, met een opbrengst van meer dan 880 miljoen euro.
128130 1

8. Spider-Man

Er zijn al ontzettend veel Spider-Man films uitgekomen. Verschillende keren zijn de verhalen in de films en de acteurs die erin spelen omgegooid. Zo begon het ooit met Nicholas Hammond in 1977 met de film The Amazing Spider-Man. Sindsdien hebben we Tobey Maguire, Andrew Garfield en onlangs Tom Holland in de rol van de superheld zien kruipen op het grote scherm.
De meest succesvolle Spider-Man film is momenteel Spider-Man 3, de laatste Spider-Man film met Tobey Maguire. Deze film bracht meer dan 725 miljoen euro op. Met inflatie meegerekend is het ook de op vier na duurste film aller tijden, met een budget van 210 miljoen euro in 2007. Alle Spider-Man films bij elkaar hebben meer dan 3,9 miljard euro opgeleverd.

7. X-Men

De X-Men filmreeks loopt al sinds 2000 erg goed. Er zijn al tien films over de superheldengroep van Marvel verschenen en er staan er nog meer in de planning. De Amerikaanse sciencefiction film X-Men ui 2000 markeerde de start van de reeks. De cast van die eerste film mocht er al wezen met namen als Patrick Stewart, Hugh Jackman, Halle Berry en onze eigen Famke Janssen.
De laatste film die werd uitgebracht is op dit moment Logan, maar films als Deadpool 2, The New Mutants en X-Men: Dark Phoenix zitten er aan te komen. Genoeg films die er in deze reeks aankomen om ervoor te zorgen dat de X-Men serie nog wat gaat opschuiven in deze lijst in de toekomst!
Momenteel heeft X-Men de zevende plek op de lijst met de meest succesvolle filmseries aller tijden, met een opbrengst van meer dan 4 miljard euro.
128132

6. The Fast and the Furious

De Amerikaanse franchise The Fast and the Furious draait om auto's, criminaliteit en keiharde actie. De eerste film werd door Universal Pictures uitgebracht in 2001. Daarna zijn er nog zeven films en twee korte films in de reeks verschenen. De Fast and Furious serie is de grootste franchise van Universal aller tijden.
De films hebben gezamenlijk meer dan 4,1 miljard euro opgeleverd. Het negende grote deel uit de serie moet verschijnen op 10 april 2020. Nog even wachten dus! De meest succesvolle film in de reeks was Furious 7, het laatste deel met de overleden Paul Walker.

5. Middle-earth

De Middle-earth reeks bestaat uit twee grote namen in de filmindustrie: The Lord of the Rings en The Hobbit. Beide series bestaan uit drie delen. Bij The Lord of the Rings zijn dat The Fellowship of the Ring, The Two Towers en The Return of the King. Deze films verschenen in respectievelijk 2001, 2002 en 2003. Het derde en laatste deel won maar liefst 11 Oscars.
De driedelige Hobbit serie is ook gebaseerd op een boek van J.R.R. Tolkien. Dit boek, genaamd The Hobbit, werd in 1937 uitgebracht. De succesvolle films, An Unexpected Journey, The Desolation of Smaug en The Battle of The Five Armies hebben er mede voor gezorgd dat de Middle-earth franchise al meer dan 4,7 miljard euro heeft opgebracht.
128134

4. James Bond

Het fictieve personage James Bond (codenaam 007) werd in 1953 gecreëerd door Ian Fleming. De charismatische agent is al meer dan 50 jaar lang op het witte doek te zien. De 24ste en tot op heden laatste James Bond film, Spectre uit 2015, ziet Daniel Craig weer in de hoofdrol. Een rol die hij nu in vier films heeft vertolkt.
De Britse bond heeft voor onwijs veel succes gezorgd. Er zijn naast de succesvolle films ook nog games uitgekomen met de agent in de hoofdrol. Met een totale opbrengst van meer dan 5,7 miljard euro over zijn films, mag je wel van een fenomeen spreken!

3. Wizarding World

Schrijfster J.K. Rowling heeft met haar Wizarding World universum gezorgd voor een groot aantal aan zeer goede en succesvolle films. Het Wizarding Worlds universum bestaat momenteel uit acht Harry Potter films en twee spin-offs onder de naam Fantastic Beasts, waarvan het tweede deel nog niet is uitgebracht.
Alle films uit het universum hebben het onwijs goed gedaan, ze staan namelijk stuk voor stuk in de lijst van de 100 meest succesvolle films. Gezamenlijk hebben de films nu al meer dan 6,9 miljard euro opgehaald. De franchise gaat dus zo goed als zeker 7 miljard euro aan opbrengst aantikken, aangezien het tweede deel van Fantastic Beasts dit jaar nog zal uitkomen.
128136

2. Star Wars

De epische Amerikaanse space opera franchise Star Wars is een groot begrip in de filmindustrie, maar ook daarbuiten. De filmreeks is gecreëerd door George Lucas en bestaat al sinds 1977, toen de originele Star Wars film werd uitgebracht. De laatste film uit de fenomenale reek is op dit moment Star Wars: The Last Jedi. In mei 2018 moet de spinoff Solo: A Star Wars Story verschijnen.
Een vervolg op The Last Jedi staat al op de planning. Deze moet in december 2019 verschijnen. De gehele Star Wars serie bestaat uit twee afgeronde trilogieën, een losstaande film en een lopende trilogie, waar The Last Jedi onderdeel van is. In totaal heeft de filmreeks van Star Wars al meer dan 7,2 miljard euro opgebracht, maar daar gaat dus waarschijnlijk nog een hoop bijkomen!
128137

1. Marvel Cinematic Universe

De onbetwiste nummer één op de lijst van de meest succesvolle filmseries aller tijden is de Marvel Cinematic Universe franchise. De serie is pas tien jaar oud geworden, maar heeft al ongelooflijk veel geld bij elkaar geschraapt. Het huidige universum van de Marvel filmreeks begon namelijk in 2008 met de eerste Iron Man film. Na dit succes volgde er veel, veel meer.
De reeks betreft meerdere live-action films die gebaseerd zijn op de strips van Marvel Comics. Naast Iron Man bevat de reeks zeer veel bekende namen, waaronder Captain America, The Avengers, Guardians of the Galaxy, de onlangs uitgekomen Black Panther en nog veel meer. Met een opbrengst van meer dan 12 miljard euro (!) is het goed te begrijpen dat Marvel maar met deze films blijft komen.

Dit zijn de meest succesvolle filmseries op dit moment!

In deze lijst van de meest succesvolle filmseries aller tijden is goed te zien dat er onvoorstelbaar veel geld omgaat in de filmindustrie. Maar als een franchise veel geld oplevert betekent het ook vaak dat de films erg goed en vermakelijk zijn, dus laten we maar ervoor zorgen dat goede films goed blijven verdienen!