5 redenen waarom Dawn of Ragnarok eigenlijk een nieuwe Assassin's Creed game is

Article
dinsdag, 08 maart 2022 om 16:00
ac valhalla dawn of ragnarok art headerf1646667768
Ubisoft is nog niet klaar met Assassin's Creed Valhalla, want de derde uitbreiding in de vorm van Dawn of Ragnarok komt eraan. Toch kan de DLC bijna een compleet nieuwe Assassin's Creed game genoemd worden en dit is waarom!

Losstaand verhaal

Hoewel Dawn of Ragnarok een uitbreiding is op Assassin's Creed Valhalla hoef je niet te verwachten dat je een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de viking Eivor zal spelen. De nieuwe DLC heeft namelijk een losstaand verhaal ten opzichte van de main game. Dat is dus een grote verandering ten opzichte van de twee voorgaande uitbreidingen, Wrath of the Druids en The Siege of Paris, die verder bouwen op het bestaande verhaal in Assassin's Creed Valhalla.
Je kan de DLC dan dus ook spelen zonder het hoofdverhaal gespeeld te hebben. Je hebt Assassin's Creed Valhalla wel in je collectie nodig - je kan Dawn of Ragnarok nu ook samen kopen gebundeld met Assassin's Creed Valhalla - maar vervolgens kan je vrijwel meteen met de uitbreiding beginnen. Door middel van een boost kan je Power Level namelijk meteen verhoogd worden naar het juiste niveau.
acv screen dor 1 20220210 6pm cet 1f1644421069

Andere cast aan karakters

Zoals gezegd ga je in Dawn of Ragnarok dus niet aan de slag met Eivor, maar je krijgt ook geen andere assassin onder de knoppen. De uitbreiding plaatst je in de schoenen van niemand minder dan Odin, de oppergod van het Noorse pantheon. Het mythologische figuur is in de main game ook al even voorbij gekomen, maar krijgt dus nu echt zijn eigen, grootse avontuur.
Naast Odin, ook wel bekend als Havi in de game, zal je ook kennismaken met een compleet nieuwe cast aan karakters. Zo zal je het bijvoorbeeld moeten opnemen tegen Surtr, de Fire Giant die heerst of Muspelheim, en zijn zoon, die de wereld van Svartalfheim hebben overgenomen - de wereld van de dwergen. Zij zullen dan ook een stuk vriendelijker zijn tegen Odin en hem op verschillende manieren helpen om hun wereld te verlossen van Muspels en Jotnars.
ac valhalla dawn of ragnarok worldf1646667963

Enorme nieuwe map

Het zal niet zo makkelijk zijn om Svartalfheim te bevrijden van de ijzige en vurige vijanden. De wereld is namelijk enorm te noemen en dat is geen understatement. De map is namelijk ongeveer even groot als Engeland in het hoofdverhaal van Assassin's Creed Valhalla. Spelers die de game hebben gespeeld weten wat voor enorme wereld op ze staat te wachten.
Om het in perspectief te plaatsen met andere games in de franchise: de landmassa van Assassin's Creed Origins, het zonnige Egypte, is ongeveer 80 vierkante kilometer, terwijl die van Valhalla net geen 100 vierkante kilometer is. Voor een uitbreiding krijg je dus een enorme speelwereld om je in te vermaken.
ac valhalla dawn of ragnarok odinf1646865631

Tientallen uren aan gameplay

Een grote open wereld is leuk, maar er moet natuurlijk wel iets te beleven zijn. Gelukkig zit dat wel goed met Dawn of Ragnarok. Net zoals de verhaallijn van Assassin's Creed Valhalla kan je met gemak tientallen uren steken in de nieuwe uitbreiding.
Als je de hele verhaallijn van de nieuwe DLC wil uitspelen en erachter komen wat Svartalfheim nog meer in petto heeft voor Odin, dan ben je tussen de 30 en 40 uur kwijt. Dat is meer dan wat de meeste games aan content bieden, dus met Dawn of Ragnarok krijg je zeker waar je geld - en dat voor 'slechts' een uitbreiding!
acv screen dor 4 20220210 6pm cet 1f1644421014

Nieuwe gameplay features

Een nieuwe Assassin's Creed game zal waarschijnlijk een aantal nieuwe gameplay features introduceren en dat is precies wat Dawn of Ragnarok ook doet. Zo kan je aan de slag met een gloednieuw wapentype, genaamd de Atgeir, dat het meeste weg heeft van een soort polearm. Dit wapen heeft een uniek combo-systeem, waardoor Odin toegang heeft tot een heel scala aan aanvallen om te gebruiken tijdens gevechten - mits je alle combo's kan onthouden natuurlijk.
De grootste nieuwe toevoeging in Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok is alleen niet een nieuw wapen, maar een nieuwe gadget. Naast de hidden blade mag je namelijk geen spelen met de Hugr-Rip. Met het door dwergen-gemaakte apparaat kan je krachten van gevallen tegenstanders stelen en voor je eigen doeleinden gebruiken.
Dat klinkt al tof, maar qua gameplay zorgt het voor een heel veel extra mogelijkheden. Zo kan je veranderen in een raaf om snel hogerop te komen en vijandelijke gebieden stilletjes te benaderen. Of je kan veranderen in een Muspel, zodat de tegenstanders je niet zien aankomen en je ook nog eens immuun bent voor vuur. Ben je meer van het groffe werk, dan kan je ook de doden weer tot leven wekken, om ze voor je te laten vechten. Met de Hugr-Rip heb je dus een toolbox aan opties tot je beschikking, want een compleet nieuwe laag aan gameplay toevoegt aan Assassin's Creed Valhalla.
Wil je meer weten over de Dawn of Ragnarok uitbreiding? Lees dan nu ons artikel waarin we je alles uitleggen over de aankomende DLC voor Assassin's Creed Valhalla!
Dit artikel is in samenwerking met Ubisoft.