Alles wat je over Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok moet weten!

Article
maandag, 07 maart 2022 om 16:00
acv hr meteor exp 03 world wide horizontal 20211213 615pm cet 1f1639412447
Assassin's Creed Valhalla is enorm populair en Ubisoft is dan ook nog niet klaar met de game. Deze maand verschijnt namelijk de derde uitbreiding voor de game, genaamd Dawn of Ragnarok, en dit is alles wat je over de DLC moet weten!

Aan de slag met een god

Dawn of Ragnarok is op meerdere punten een unicum voor de Assassin's Creed-reeks. Zo is Assassin's Creed Valhalla namelijk de eerste titel in de franchise met een derde uitbreiding - Assassin's Creed Origins en Assassin's Creed Odyssey kregen er 'maar' twee - en je speelt niet met de protagonist uit de main game.
In de nieuwe uitbreiding mag je namelijk aan de slag met Odin, ook wel bekend als Havi. In het avontuur van Assassin's Creed Valhalla heb je al even kunnen spelen als de Noorse oppergod, maar deze keer staat er een heel avontuur voor je klaar.
Odin reist af naar Svartalfheim, de wereld van de dwergen. Het land is namelijk binnengevallen door de Jotnars en Muspels, respectievelijk de Ice en Fire Giants, onder leiding van Surtr. Odin heeft naast zijn verwantschap met de dwergen ook nog een andere reden om de invasie te stoppen, want Surtr heeft zijn zoon Baldr ontvoerd en meegenomen naar Svartalfheim.
acv screen dor 4 20220210 6pm cet 1f1644421014

Nieuwe gadgets om mee te spelen

In Dawn of Ragnarok zal je het dus moeten opnemen tegen twee buitengewoon sterke rassen, want voor een flinke uitdaging zal zorgen. Gelukkig krijg je meer middelen tot je beschikking dan in het hoofdverhaal van Assassin's Creed Valhalla. De dwergen zullen voor Odin namelijk de Hugr-Rip maken.
Deze handige gadget zorgt ervoor dat je krachten kan stelen van gedode tegenstanders. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk kunnen zijn om te veranderen in een raaf, jezelf de gedaante te geven van een Muspel of vijanden terug te laten brengen uit de dood en aan jouw zijde te laten vechten. Je kan wel maar twee speciale krachten tegelijkertijd bij je dragen, dus je zal soms lastige keuzes moeten maken.
Naast de Hugr-Rip introduceert Dawn of Ragnarok ook een nieuw wapentype, genaamd de Atgeir. Het is een soort polearm, dat een nieuw combo-systeem met zich meebrengt. Door lichte en zware aanvallen met elkaar te combineren, heb je veel verschillende opties tot je beschikking.
acv screen dor 2 20220210 6pm cet 1f1644420941

Grote wereld om te verkennen

Zoals gezegd speelt Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok zich af in Svartalfheim. Het is niet de eerste keer dat we een wereld uit de Noorse mythologie tot leven zien komen, maar wel op deze schaal. Ontwikkelaar Ubisoft Sofia heeft namelijk een enorme wereld neergezet voor de uitbreiding.
Assassin's Creed Valhalla kent namelijk al een grote map en Svartalfheim is even groot als Engeland in het hoofdverhaal. Daarmee is de nieuwe DLC dus een stuk groter als Ierland en Francia in respectievelijk Wrath of the Druids en The Siege of Paris.
Niet alleen qua oppervlakte is Dawn of Ragnarok enorm, ook je hoeveelheid gameplay die je voor je geld krijgt is behoorlijk. Zo zal de uitbreiding maar liefst ongeveer 35 uur aan gameplay verschaffen!
acv screen dor 1 20220210 6pm cet 1f1644421069

Nieuwe versie voor Assassin's Creed Valhalla

Vanwege alle bovenstaande redenen is Dawn of Ragnarok een unieke uitbreiding te noemen voor de Assassin's Creed-reeks. Wil je het avontuur met Odin niet missen, maar heb je Assassin's Creed Valhalla nog niet in huis? Dan komt Ubisoft met een nieuwe versie voor je op de markt. Assassin's Creed Valhalla: Ragnarok Edition heeft namelijk niet alleen de uitbreiding, maar ook de Assassin's Creed Valhalla zelf, die je nodig hebt om de uitbreiding te kunnen spelen. Wil je vrijwel meteen beginnen aan Dawn of Ragnarok, dan is dat mogelijk door middel van een Power Level-boost om je op het juiste niveau te krijgen voor de DLC.
Als je Assassin's Creed Valhalla wel al in je game-collectie hebt zitten, dan hoef je de Ragnarok Edition uiteraard niet aan te schaffen. In dat geval kan je Dawn of Ragnarok gewoon als losstaande uitbreiding aanschaffen en het verhaal meteen beleven via jouw eigen save-file. Net zoals andere uitbreidingen krijg je een nieuwe quest toegewezen, waarmee je naar het nieuwe avontuur wordt geleidt.
acv screen dor 3 20220210 6pm cet 1f1644420822

Wanneer komt Dawn of Ragnarok uit?

Als je niet kan wachten om met de gloednieuwe uitbreiding van Assassin's Creed Valhalla aan de slag te gaan, dan hebben we goed nieuws voor je. De release van Dawn of Ragnarok laat namelijk niet meer lang op zich wachten.
De DLC lanceert op donderdag 10 maart 2022 voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC. Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok is nu aan te schaffen via de Ubisoft Store voor 39,99 euro, inclusief pre-order bonussen!
Dit artikel is in samenwerking met Ubisoft.