Zo verander je de ondertiteling van Viaplay!

News
dinsdag, 08 maart 2022 om 15:30
viaplay met tekstf1648643997
Viaplay is sinds 1 maart al te gebruiken door heel Nederland. Hoewel het genieten geblazen is met het aanbod van de streamingdienst ervaren gebruikers wat problemen met de ondertiteling. Wij hebben daar dan ook de oplossing voor!
Mocht je je al hebben verdiept in de nieuwe streamingdienst Viaplay dan is misschien de ondertiteling opgevallen. De ondertiteling die de Viaplay-app aanbiedt heeft namelijk zwarte balken als achtergrond. Als je middenin een spannend stuk zit kan dit al snel storend worden, we helpen je daarom graag met de oplossing.

Duiken in de trukendoos

Hoewel de app geen directe simpele oplossing biedt voor de storende ondertiteling heb je als klant meer mogelijkheden dan je zal denken. Het is namelijk mogelijk om het probleem aan te pakken bij de instellingen van je telefoon. Zo kan je bijvoorbeeld de kleur en grootte van de ondertiteling aan te passen. Om de ondertiteling van de Viaplay app aan te passen los je het probleem niet in de app zelf op, maar in je instellingen. Zo pas je de ondertiteling aan.

Stap voor stap

1. Pak je smartphone en open instellingen.
2. Tik op de knop ‘Toegankelijkheid’
3. Scroll vervolgens naar ‘Voorkeuren voor ondertiteling’ en tik erop.
4. Tik op ‘Grootte en stijl van ondertiteling
5. Selecteer de optie ‘Ondertitelstijl’ en tik op ‘Aangepast’
6. Personaliseer de ondertiteling hoe jij het waardeert!
Je kunt je creativiteit de vrije loop geven met het personaliseren van de ondertiteling. Van het aanpassen van de grootte van de letters of het uitproberen van een nieuwe kleur. De achtergrond kleur van de ondertiteling kan hier ook worden aangepast. Hoewel je de zwarte kleur zou kunnen veranderen in een hip nieuw kleurtje zoals roze of blauw, kan je er ook voor kiezen om de achtergrondkleur transparant te houden. Dat zou het probleem van de zwarte balken die het scherm blokkeren moeten oplossen.

Populair Nieuws