5 redenen voor een Fortnite fail - Wat een kommer en kwel

Article
donderdag, 10 mei 2018 om 12:02
xgn google image
Fortnite, je wordt er bijna mee doodgegooid. Dan is er weer een nieuw seizoen, dan volgt er weer een update. Om de haverklap ligt de server eruit. Wordt het niet eens tijd om naar redenen te kijken waarom er sprake is van één grote Fortnite fail.
Alhoewel er veel mensen zijn die kunnen genieten van Fortnite, zijn er ook mensen die de game verafschuwen. Dit zijn redenen die voor sommigen de game echt hatelijk maken.

Fortnite Fail: de servers liggen weer plat

Als we even naar de afgelopen weken kijken, dan is het al meermalen raak geweest: servers van Fortnite ondervinden constant een Fortnite fail. Begin deze maand was het al raak doordat de servers offline gingen voor noodonderhoud. Dit liep zo uit de hand dat Epic Games gamers uiteindelijk gratis items heeft gegeven ter compensatie dat de servers urenlang onbereikbaar waren. Maar daarvoor was het ook al meerdere keren raak, zoals mooi wordt samengevat als je naar onze artikelen zoekt betreffende de Fortnite Servers.
Ook komt de server elke keer dat er een update uitkomt weer plat te liggen. Tot die update dan volledig is doorgevoerd ben je niet in staat om aan de slag te gaan met Fortnite. Nu kun je zeggen dat updates goed zijn, maar Fortnite faalt vervolgens ontzettend vaak door dan ook de servers plat te gooien. 11 april, 19 april, 24 april, 30 april en 8 mei lagen de servers voor korte of langere tijd plat omdat er een update werd uitgevoerd.
Moeten er nog meer data worden genoemd? Je zou bijna denken dat het handiger zou zijn om de updates op te sparen, in plaats van spelers elke week een update door de strot te duwen en zodoende voor hun scherm te laten wachten tot ze weer mogen spelen. En dan kun je zeggen: heb toch eens geduld, maar Fortnite-spelers moeten veel geduld opbrengen.
131242

Een dag niet gespeeld - is een dag ´niet geleefd´...

Ook dit is een reden om Fortnite te haten: er wordt door steeds meer mensen verwacht dat iedereen het spel maar speelt. Het spel is beschikbaar op PC, PlayStation, Xbox, er is een draagbare versie. Het is als een virus, ook non-gamers raken besmet. En als je denkt dat het niet gekker kan met een paar bejaarden die besluiten om te gaan eSporten met Counter Strike: Global Offense, zou bij wijze van spreke je oma binnenkort nog Fortnite spelen.
Alhoewel, overdrijven is natuurlijk ook een vak, maar het is wel zo dat mensen het spel spelen die absoluut geen ervaring met gamen hebben. Ze spelen het spel enkel omdat het opeens ´stoer' is om het spel te spelen. Middelbare klasgenootjes spelen het spel allemaal en je wilt natuurlijk niet onderdoen aan de groep. Straks ben je de enige die niet van zijn boterham met ham en kaas kan genieten, omdat je in de schoolpauze helemaal niks toe hebt te voegen aan die ellende lange discussies over Fortnite.
Uiteraard nog niet gesproken over wat het voor je reputatie kan doen als je niet zo goed bent in het spel en constant Fortnite fails ondergaat. En ja, er zijn bijzonder veel mensen die echt falen in het succesvol doorlopen van Fortnite.
131243

Gescheld om je Fortnite fails

Uiteindelijk is Fortnite een spel dat vrij eentonig uit de hoek kan komen: waar je eigenlijk voornamelijk telkens dezelfde handelingen doet, ben je ook constant aan het verliezen. In Battle Royale gaat het erom dat je de last person standing bent. En dat zal niet vaak lukken, wat bij menig mensen voor frustraties zorgt. Fortnite is namelijk een spel waarbij de pure woedde en frustraties als oergevoelens in je naar boven komen.
Je zou voor de grap eens een Twitchstream van Fortnite Battle Royale in de gaten moeten houden. Bijzonder vaak zie je in die video's de mensen flippen omdat ze net op het laatste moment toch weer door iemand de grond in worden gedrukt. Terwijl de overwinning net voor de neus wordt weggepakt, is het voor hen moeilijk om flink wat scheldwoorden binnensmonds te houden. En alhoewel je het als leedvermaak of karma dat je dan verliest na zo hard te schelden, zorgt dat gescheld natuurlijk niet voor een al te gezonde community-sfeer.
Mogelijk wordt het met de nieuwe Thanos update nog erger. Daar probeer je elkaar met de krachtige Infinity Gauntlet helemaal naar de filistijnen te werken en zodoende de laatste persoon te zijn die als Thanos weg kan rennen met die oppermachtige handschoen. Met één knip in de vingers verandert de sessie in één grote Fortnite fail.
131244

De vergelijking met PubG

Eerder schreven wij al een artikel waarom Fortnite zo populair is, maar ook PUBG is ook populair met meer dan drie miljoen spelers tegelijkertijd. Beide games zitten in een lift die maar blijft stijgen en het enige wat zo nu en dan de lift afremt is een titanstrijd over welk merk nu eigenlijk het beste is. Soms lijken de spelers van beide games echt als twee strijdende kampen. Sommige mensen die PUBG tof vinden lijken Fortnite te verafschuwen en de mensen die Fortnite helemaal de bom vinden, hebben niks met PUBG.
Dat er strijd is tussen merken is een klassieker. Apple VS Windows, Nintendo VS Sony VS Microsoft, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar ondertussen zijn er flink wat Battle Royale games die proberen om alle spelers als een soort van schaapskudde naar zich toe te trekken. Eerder hebben wij ook al een artikel geschreven over de verschillen tussen PubG en Fortnite, en valt een kwartje: er zijn geen bijzonder grote wereldverbeterende verschillen.
Dus laat PubG en Fortnite spelers lekker samen een middagje gamen. Het eerste deel van de middag lekker aan PubG en het andere deel van de middag Fortnite. Leren ze misschien van elkaar waarom de ander juist zoveel plezier haalt uit die andere game.
131245

Microtransactie lopen uit de klauwen

Een mobiel heeft niet echt de besturingsknoppen die een PlayStation 4 of Xbox controller kan bieden. Daarnaast is een mobiel ook een stuk minder krachtig, waardoor je een zwakkere versie van het spel voor je kiezen krijgt. En dan verleiden die games je ook nog eens tot microtransacties. Voor veel gamers is dit al één grote Fortnite fail.
De mobiele versie kent microtransacties, iets wat voor veel gamers al een reden op zichzelf is om een game te vermijden. Naast Loot boxes vinden sommigen microtransacties namelijk een smet op de game-industrie. Eerder zagen we hoe microtransacties spellen als Harry Potter Hogwarts Mystery flink kunnen verpesten, omdat ze je proberen te verleiden om door te blijven spelen door zo snel mogelijk geld aan het spel uit te geven.
En als je denkt dat er weinig geld in de microtransacties van Fortnite omgaat? De makers verdienen gemiddeld meer dan een miljoen dollar per dag op alleen al de mobiele versie van Fortnite. Er wordt verwacht dat dit nog toeneemt en zodoende ruim 500 miljoen dollar winst zullen behalen dit jaar. Sodeknetter, daar kun je een hoop mee doen!
131246

Ook voldoende positiviteit

Natuurlijk is het niet altijd kommer en kwel, zo hebben we ook over de positieve kanten van Fortnite bericht door te schrijven waarom Fortnite zo razend populair is. Fortnite weet in ieder geval voor veel spelers een deur te openen waarin ze lekker kunnen genieten. Toch verdient de andere kant van het verhaal ook wel eens aandacht. Er zijn namelijk voldoende mensen die ook discussies starten over waarom Fortnite eerder een vreselijke game is.
Er is dus niet sprake van een complete Fortnite fail en de toekomst voor de game ziet er bijzonder positief uit voor iedereen die met volle teugen van dit soort games kan genieten.

Populair Nieuws