Het aantal mensen dat gelijktijdig online was piekte uiteindelijk op 3,08 miljoen, terwijl het gemiddeld aantal spelers over de afgelopen 30 dagen gezien op 1,4 miljoen stond. Die stijging is te danken aan het feit dat PlayerUnknown's Battlegrounds recentelijk als volledige game uitkwam en zodoende een nieuwe aanwas aan spelers naar zich toe trok.

Het succes kent ook een keerzijde. Er zijn namelijk zo'n 1,5 miljoen valsspelers geband, waardoor ze niet meer online kunnen spelen in de game. In het geval van PlayerUnknown's Battlegrounds houdt dat in dat de gehele game niet meer speelbaar is, aangezien je alleen maar online kunt. Dat meldt BattlEye, een service die valsspelers herkent en bant.

PUBG spelers aantal groeit constant

Al sinds dat de game in maart 2017 uitkwam als early access game, trok het veel spelers. Vrijwel elke maand groeide het spelers aantal dan ook en verwacht wordt dat daar niet snel verandering in komt, gezien de populariteit van PlayerUnknown's Battlegrounds. In de game worden honderd spelers op een groot eiland gedropt en moeten ze elkaar zien af te maken totdat er nog één overblijft.

PlayerUnknown's Battlegrounds is sinds 21 als volledige game te spelen op Steam. De Xbox One versie is nog in early access, maar is sinds 12 december al wel verkrijgbaar.