10 toffe NES games die als virtual console Switch uit moeten komen

  Zelfs nu is de retro NES nog hot. Niet voor niets herleefde de NES een nieuw populair leven met de Nintendo NES mini. Dat veel NES games een tweede leven krijgen, wekt een verlangen op naar realisatie van de volgende NES virtual console Switch games.

  Een twintigtal NES games krijgt een nieuw leven als Nintendo NES Switch release. Ze worden gratis weggeven als beloning voor het Nintendo Switch Online abonnement dat in september van start gaat. Tien titels zijn al bij naam bekend, zodoende weten we dat onder andere Dr. Mario en The Legend of Zelda verschijnen. Maar eigenlijk kijken wij naar nog veel meer NES Switch releases uit.

  10. Ghosts 'n' Goblins als NES virtual console Switch

  Misschien ben je wel bekend met de meer recentere games als Dark Souls. Deze games zijn zo intens lastig dat ze je tot het uiterste drijven. Terwijl je op sommige momenten het gevoel hebt dat je de controller door het raam wil kieperen, voel jij je het andere moment intens gelukkig omdat je eindelijk die Dark Souls-vijand verslagen hebt. Mooi als je dat gevoel kent, want dan weet je direct hoe bij Ghost 'n' Goblins de vork in de steel steekt.

  Vijanden slaan je binnen twee klappen dood, dus de game vraagt een hoop behendigheid. Interessant voor een Nintendo game, want vandaag de dag worden de Nintendo games er voornamelijk op gemaakt dat echt iedereen ermee overweg moet kunnen. De huidige games van Nintendo die zouden kunnen worden omschreven als easy to play, hard to master, staan recht tegenover de lastige arcade games en deze beste NES game als Ghosts 'n' Goblins.

  9. Mother 1 (Earthbound Beginnings)

  Mother 1 is nooit fysiek in Europa verschenen, toch is het in Japan een onwijs populaire game geweest. Alhoewel Mother 2 (hier hernoemd als Earthbound) uiteindelijk wel zijn weg naar de Nederlandse markt heeft gevonden, zou het voor veel gamers tof zijn om de echte roots van de serie ook eens mee te maken. Uiteindelijk is een NES Switch release de uitgewezen kans om toch nog met deze game aan de slag te gaan.

  Wie vooralsnog Mother 1 zou willen spelen, valt nu het meest terug op een fan based vertaling. Fans vertaalden de onbegrijpelijke Japanse tekens naar de meer begrijpelijke Engelse taal. Ook is de game als Virtual Console op de Wii U verschenen, maar gezien veel mensen de Wii U links hebben laten liggen, is het een veel logischere beslissing om de game nieuw leven in te blazen als een NES Switch release.

  8. Castlevania

  Pak een zweep erbij en sla maar flink in het rond. Het is tijd om eens wat duistere wezens flink af te matten. Alhoewel de game misschien beter bekend is vanwege recentere games als Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate, wist de game ook al flink wat publiek te trekken op de NES. De game hield mensen in hun greep.

  In ieder geval is het tijd om je skills weer bij te werken en de echte vampierjager uit te halen. Zo krijg jij de belangrijke taak om een einde te maken aan het eeuwige leven van de bloeddorstige Dracula. Voorkom dat hij het bloed uit je lijf zuigt door één van de beste NES games te spelen die een plekje verdient als NES Switch release.

  7. Kid Icarus

  Enkele jaren terug wist Kid Icarus een hoop mensen te overtuigen via de Nintendo 3DS release. Deze handheld-ervaring kreeg maar liefst een 7,5 in onze Kid Icarus Uprising review en werd voornamelijk geprezen doordat de game uitdagend was en volgens de review ´een eigen ziel´ heeft. Maar al bij de NES was Kid Icarus een iconisch karakter, want hij heeft ook hierop flink de show weten te stelen als één van de beste NES games.

  In Kid Icarus kruip je in de huid van Pit. Je bent een dienaar van Palutena en hebt de missie meegekregen om Medusa te verslaan. Het gaat om een platformer waarbij je het op zult nemen uit verschillende demonen uit de onderwereld. In ieder geval zullen de demonen het je niet makkelijk maken in het verslaan van de kwaadaardige Medusa.

  6. Kirby's Adventure

  Het roze beestje is al best lang populair. Met populaire titels als Kirby Star Allies, Kirby Planet Robot en Kirby's Adventure Wii kwam ook al naar de NES. Alhoewel zijn roze kleurtje toen nog niet zo mooi fel roze was als nu, wist hij met die paar bits toch al te pronken in een game die bij velen is nagebleven.

  In Kirby's Adventure ga je op avontuur met dit kleine stofzuigertje. Alles wat los en vast staat gaat in die grote mond van dat roze bolletje. Door van alles op te zuigen krijg je nieuwe krachten en wapens om in te zetten in je kleurrijke avontuur. Kirby zou de perfecte tegenstander zijn voor iemand anders in deze special die flink wat dingen opzuigt: Dracula.

  5. Final Fantasy

  Als er één serie is waar tientallen andere games van zijn, dan kom je al snel op Final Fantasy uit. Er zijn bijzonder veel games binnen de serie verschenen en er zullen ook nog wel meer games volgen. Mogelijk komt Square Enix binnenkort zelfs met nieuws rondom Final Fantasy XVI. Maar het hele Final Fantasy-avontuur is ooit op de NES begonnen.

  Voor veel gamers kan het een droom zijn om Final Fantasy als NES Switch release te herleven. In ieder geval kreeg het eerst deel van Final Fantasy lovende reacties en heeft het de basis gevormd om nog jaren met de serie door te kunnen gaan. Met een combinatie van verkennen, levelen en vijanden bevechten, vormt Final Fantasy een typische RPG.

  4. Mega Man

  Ook Mega Man zou een goede toevoeging zijn als NES Switch release. Alhoewel er meerdere delen op de NES zijn verschenen is er uiteindelijk gekozen voor de allereerste Mega Man-game. Deze game gaf het startschot en is gewoon bad ass. Zeker als je naar de Amerikaanse NES cover kijkt waarop Mega Man plots een pistool vast heeft, iets wat absoluut niets met zijn toffe Arm Beam te maken heeft.

  In Mega Man doorsta je zes levels waarbij elk level een eigen Robot Master kent die een wapen bewaken. Nu zou je kunnen denken dat zes levels aan de flink korte kant is, maar daar zul je verbaasd bij staan. De Mega Man-games zijn niet bepaald makkelijk en als ongeoefende speler zou je vast wel een paar keer game over gaan voor je voortgang ziet. Maar het is het waard: uiteindelijk is er nog een geheime zevende level.

  3. Metroid

  Metroid is voor velen een favoriet. Je moet bij de echte Metroid lovers ook weinig verkeerds doen, of je krijgt als maker van zo'n game behoorlijk wat gezeur over je heen. Toen Nintendo Metroid Prime: Federation Force uit wilde brengen, week deze 3DS-game zodanig af van wat de fans van een Metroid game verwachtte, dat er massaal getekend voor een petitie om productie van die titel per direct stop te zetten.

  De Metroid-fans verwachten een game als de allereerste Metroid of de later verschenen Metroid Prime. Metroid is één van de beste NES games en heeft dan ook een enorme indruk achtergelaten bij gamers die van actie-platformers hielden. En wil je een recentere ervaring in echte Metroid-stijl, dan is Metroid Samus Returns mogelijk iets voor jou.

  2. The Legend of Zelda II: Adventure of Link

  Ook Link stal al de show tijdens het NES-tijdperk. Het eerste spel viel zo goed in de smaak dat vandaag de dag de serie nog steeds populair is. Het is grappig om te zien hoe al sinds deze game een verwarring is ontstaan die al jaren stof opwekt voor memes: in deze game waarin story telling nog niet zo centraal stond, ontstond namelijk heel makkelijk het idee dat niet Link maar Zelda het poppetje is waarmee je al uren rondloopt.

  Terwijl de eerste The Legend of Zelda-games compleet verschillen met de recentere 3D-Zelda games, zorgt de game nog steeds voor een flinke dosis aan nostalgie bij gamers. Ook in deze NES-game neem je het al tegen iconische vijanden uit de serie op. Zo zijn er wederom Moblins om te verslaan en Stalfos om de beenderen lekker van los te meppen.

  Momenteel verschijnt The Legend of Zelda al als NES Switch Release, maar het zou tof zijn om daarna direcht het avontuur te kunnen vervolgen in The Legend of Zelda II.

  1. Super Mario Bros. 2

  Ook Mario mag niet ontbreken. Alhoewel zowel het eerste, tweede als derde deel (en misschien ook wel Lost Levels) een plekje had kunnen krijgen in deze lijst met beste Nintendo NES games die we op de Switch willen, is uiteindelijk de keuze op Super Mario Bros. 2 gevallen. Deze game ontbreekt namelijk nog aan de toekomstige NES Switch releases, ondanks dat deel 1 en 3 al zijn aangekondigd naar de Switch te komen.

  Dan kan uiteindelijk het tweede deel niet ontbreken op de Switch! Al hoewel de game van origine een of ander maf Japans spel is dat naar een Mario-game is omgebouwd om het beter aan te laten slaan bij de Amerikaanse en Europese markt, was het ontzettend tof om in dit tweede deel vijanden als Birdo met haar eigen eieren te belagen of stukken fruit naar de hoofden van verschillende vijanden te gooien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.