Beste Netflix acteurs op weg naar sterrendom - Tien jonge uitblinkers

Article
donderdag, 10 mei 2018 om 14:02
beste netlfix acteurs opweg naar sterrendom tien jonge uitblinkers 131073
Op 13-jarige leeftijd kun je al steenrijk zijn als je een beetje kunt acteren. Je moet misschien wel doen alsof je van binnenuit wordt opgegeten door een demoon, maar je moet toch wat overhebben voor je werk. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat het er overtuigend uit ziet en dit zijn dan ook de beste Netflix acteurs op weg naar sterrendom.
Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden waaraan deze jongen sterren moeten voldoen. Zo mogen ze niet ouder dan 25 jaar zijn en nog geen grote mega-ster zijn. Je zult bijvoorbeeld Millie Bobby Brown hier niet vinden, want die heeft al een hoge sterrenstatus bereikt.

Noah Schnapp - Stranger Things

Er is natuurlijk wel een andere jonge acteur in Stranger Things die dezelfde status kan gaan bereiken en dat is van de 13-jarige Noah Schnapp. Je zou bijna vergeten wie hij is als je alleen maar het eerste seizoen van Stranger Things hebt gezien. Daarin zie je Schnapp de rol van Will Byers maar een paar afleveringen vertolken.
Het is het tweede seizoen waarin Schnapp zijn acteerprestaties op volle toeren laat draaien. Hij speelt briljant als een bang klein kind dat binnen een tel kan veranderen in een monster. De scene waarin een poging gedaan wordt om het monster te verdrijven is Schnapp op zijn best. Het zou ons dan ook niet verbazen als we veel meer van hem zien in de nabije toekomst.
131074

Katherine Langford - 13 Reasons Why

Waarschijnlijk de meest bekende naam op deze lijst en dat komt mede doordat het tweede seizoen van haar serie 13 Reasons Why over een paar weken uitkomt. Het kan ook komen door de grote controverse die rond de serie heeft gehangen in 2017, maar waarschijnlijk komt het doordat ze zo goed is in haar rol als Hannah Baker. De 22-jarige actrice vertolkt de rol van de tiener Hannah Baker die zelfmoord pleegt.
Het hele eerste seizoen draait om haar verhaal en hoe ze tot dit besluit is gekomen. Netflix heeft met de serie dan ook de controversiële keuze gemaakt om elke stap van het karakter te laten zien, inclusief haar zelfmoord. Dit is gelijktijdig ook de scène waarin het beste te zien is hoe goed Katherine Langford kan acteren en daarom is ze één van de beste Netflix acteurs op deze lijst.
131075

Genevieve Knight Hannelius - American Vandal

Deze actrice heeft al een flink aantal rollen vertolkt in jaar 19 jaar op deze aarde. Disney Channel kijkers kunnen haar dan ook herkennen van series als Dog with a Blog en Good Luck Charlie. Wij hebben haar op deze lijst gezet wegens haar rol in American Vandal, waarin ze de rol van Christa Carlyle vertolkt.
Hoewel ze geen grote rol heeft in de serie, is haar rol wel essentieel. Vermoedelijk is ze namelijk de persoon die auto's bekladde met mannelijke genetalia. Hoewel de serie ons geen duidelijk antwoord wil geven, spreekt het subtiele acteerwerk van Hannelius boekdelen en weten kijkers vrijwel zeker dat zij de dader was. Ze staat dan ook met recht op deze lijst vol jonge, beste Netflix acteurs.
131076

McKenna Grace - Designated Survivor

Deze jonge actrice is pas elf jaar en heeft een droomstart van een carrière. Het is een wonder dat ze nog niet haar eigen Netflix serie heeft, maar dat kan maar zo te maken hebben met het feit dat ze in twee verschillende Netflix-series te zien is. Naast dat ze een bijrol heeft in Fuller House, heeft ze ook een bijrol in Designated Survivor.
Dat is dan ook de serie waarvoor we haar selecteren, want daarin heeft ze een grotere rol. Ze is de dochter van president Kirkman (gespeeld door Kiefer Sutherland) en elke keer dat ze het scherm betreedt, smelt je hart als sneeuw voor de zon. Haar onschuldige uitstraling doet wonderen voor haar en is ongetwijfeld geacteerd, want de jonge dame weet precies wat ze aan het doen is.
131077

Malina Weissman - A Series of Unfortunate Events

Er zijn maar weinig actrices in Hollywood die de claim kunnen maken dat ze Supergirl hebben mogen spelen en Weissman is er één van. Ze vertolkte in die serie de jonge versie van het karakter. Het is haar rol als Violet Baudelaire in A Series of Unfortunate Events die er toch bovenuit weet te springen. Ze staat dan ook vanwege die rol dat ze op deze lijst vol jonge, beste Netflix acteurs.
Je krijgt immers niet zomaar een hoofdrol en weet haar mannetje te staan tegenover Neil Patrick Harris. Dit is overigens niet de eerste keer dat ze met grote acteurs samenwerkt. Ze speelde namelijk ook samen met Kevin Spacey en Jennifer Garner in Meneer Pluizenbal.
131078

Alex Lawther - The End of the F***ing World

Bij het zien van deze 22-jarige acteur heb je waarschijnlijk het volgende in gedachte: ‘Ik ken hem ergens van’. Dat is niet zo gek, want hij heeft hier en daar al wat goede rollen vertolkt. Zo speelde hij jonge Alan Turing in The Imitation Game en heeft hij de hoofdrol in Black Mirror aflevering ‘Shut Up and Dance’.
Het is zijn rol in The End of the F***ing World die waarin hij het beste weet te presteren. Hij speelt de rol van James, een zelfbenoemde psychopaat die met opzet toen hij jong was zijn hand in kokend frituurvet dompelde. In vrijwel elke scène waarin zijn karakter daadwerkelijk emoties mag tonen weet Lawther te stralen als één van de beste jonge acteurs van dit moment.
131079

Ariel Winter - Modern Family

We hebben Ariel Winter al een aantal jaren op Netflix kunnen aanschouwen in haar rol als Alex Dunphy. Waar ze als Alex Dunphy begon als ongemakkelijke 13 jarige nerd, is ze inmiddels een bijdehand oneliner kanon. We hebben Winter zien opgroeien over de tijd van negen jaar.
Inmiddels weet de 20-jarige actrice precies hoe ze moet stralen in een komische rol. Ondertussen speelt ze ook niet alleen meer in Modern Family, maar is ze daarbij ook te horen als stemactrice. Zo speelde ze rollen in video games als Kingdom Hearts en sprak ze verschillende karakters in in animatiefilms.
131080

Abraham Attah - Beasts of No Nation

Wie heeft ooit gezegd dat je veel ervaring moet hebben om één van de beste Netflix acteurs te zijn. De eerste rol van deze 16-jarige acteur was Agu in Beasts of No Nation. Hij had de hoofdrol als kindsoldaat en moest het scherm delen met Idris Elba.
Inmiddels kun je hem ook kennen van zijn rol in Spider-Man Homecoming. In zijn korte tijd op het scherm laat hij in die film goed zien dat hij ook een goed gevoel voor komedie heeft. Hij is de medeleerling van Peter Parker in het wiskunde tienkamp die steeds op de bel slaat om grappen te tappen.

Lili Reinhart - Riverdale

Deze jonge 21-jarige actrice is misschien al wat bekender onder het jonge publiek. Lili Reinhart vertolkt al twee jaar de rol van Betty Cooper in de Netflix serie Riverdale. Waar ze typisch de rol van een brave Benjamin vertolkt in de serie, heeft ze in het tweede seizoen ook een wat duistere kant laten zien.
Het zijn dan ook de kleine momenten wanneer ze haar stereotype doorbreekt waar je haar talent goed kunt zien. Dat ze aan het doorbreken is, lijkt bijna zeker en daarom is ze ook één van de beste Netflix acteurs op deze lijst. Zo is recentelijk nog bekendgemaakt dat ze in een film gaat spelen met Elle Fanning en Ben Foster, namelijk Galveston.
131082

Finn Cole - Peaky Blinders

We sluiten deze lijst met jonge, beste Netflix acteurs die groot kunnen worden af met één van de hoofdrolspelers uit Peaky Blinders. Nee, we hebben het niet over Tom Hardy, maar Finn Cole. Deze 22-jarige Engelsman vertolkt de rol van Michael Gray en deelt het scherm met zijn oudere broer Joe Cole.
Het enthousiasme van Finn Cole in zijn rol spat van het scherm, maar hij laat ook zien dat hij goed acteert in serieuze scènes. Naast zijn rol in Peaky Blinders acteert de jonge Cole ook nog in andere series. Zo is hij ook te zien in Animal Kingdom als Joshua ‘J’ Cody. Later dit jaar is hij ook te zien in Slaughterhouse Rulez, waarin hij het scherm deelt met Simon Pegg.

Deze tien jonge, beste Netflix acteurs worden het helemaal

Dit zijn de tien jongen Netflix acteurs die het maar zo kunnen gaan maken. Zijn er nog andere acteurs waarvan je denkt dat ze heel groot gaan worden? Laat het ons weten in de reacties. Vergeet ook vooral niet om te lezen over de tien beste acteurs op Netflix.
Wil je nog meer over de beste Netflix acteurs lezen? Dat kan als je kijkt naar onze lijst met de tien beste acteurs op Netflix. Natuurlijk kun je ook kijken naar de beste Netflix series op dit moment.