5 redenen om naar Gamescom 2014 te gaan

Article
dinsdag, 05 augustus 2014 om 17:02
xgn google image
Gamescom, Gamescom, Gamescom. Wij zijn über enthousiast over de beurs, maar waarom zouden jullie zo enthousiast moeten zijn? Om deze vijf simpele redenen die we bij elkaar gesprokkeld hebben, dus.
Gamescom wordt van 13 tot 17 augustus gehouden in de Koelnmesse in Keulen, in het land van onze oosterburen en huidige Weltmeister. Heb jij je tickets al geboekt, of ben je nog aan het twijfelen? Wij hebben genoeg redenen opgekookt om jou te overtuigen om heen te gaan. Voor al onze Gamescom coverage kun je uiteraard terecht op onze speciale Gamescom pagina!

5. Je kunt zomaar een beroemde game-ontwikkelaar tegenkomen

Gamescom is als een jachtveld. Vol onschuldige ontwikkelaars die tam rondlopen, en jij bent dé gamer. De jager, die klaar is om zijn prooi aan te vallen. Met vragen wel te verstaan, uiteraard. Daadwerkelijk op mensen jagen, wat hun beroep ook is, is niet OK.
Hoe dan ook, Gamescom is dé beurs in Europa om game-ontwikkelaars tegen het lijf te lopen. De meesten lopen in de business area, maar je weet het maar nooit. De meesten zijn de beroerdsten niet, en zullen gerust wat vragen beantwoorden en met je op een selfie (pardon, wefie) gaan. Maar er lopen niet alleen ontwikkelaars rond op Gamescom, maar ook XGN'ers! En wie wil ons nou niet ontmoeten?
17640

4. Gamescom is goedkoop

Gamescom is goedkoop, en dan wel op een goede manier. In de voorverkoop kost een dagkaart 15 euro, en aan de kassa op Gamescom 17.50 euro. Een dagkaart voor de Efteling kost je in de zomer 37 euro aan de kassa, en een dagkaart voor Walibi kost je 34 euro aan de kassa. En geef toe, Gamescom is eigenlijk net een pretpark: je staat lang in de rij voor een ongelofelijk leuke attractie, of dat nou een achtbaan of game is.
Maar er is nog een goedkopere optie dan een dagkaart, namelijk het namiddagticket. Een namiddagticket kost je maar 7 euro. Ter vergelijking, zoveel kost ongeveer een groot Big Mac menu bij de McDonalds. Maar geloof ons, een ticket naar Gamescom verzadigt je veel meer dan een Big Mac menu.
17613

3. Games proberen

Gamescom is dé opportunity voor de consument om een groot aantal games zo goed als gratis uit te proberen. Welke games dat precies zijn, is te vinden in onze eerdere special. Op de beurs staat er ergens wel een demopod voor de smaak van vrijwel elke gamer, want keuze is er genoeg.
Oke, oke, wachttijden zijn er, maar voor een zacht prijsje heb jij de primeur om een hoop games te spelen die nog niet eens uit zijn. Dan kun je fijn opscheppen tegenover je vrienden en vriendinnen die niet naar Gamescom gegaan zijn, om het nog even in hun neus te wrijven dat jij wél geweest bent.
17614

2. De sfeer

Gamescom is voor de gamers. Gelijkgestemden, zielsverwanten, mede hobbyisten - hoe je het ook wil noemen, op Gamescom ben je omgeven met mensen die allemaal dezelfde passie delen: games. En dat zorgt voor een uitermate aantrekkelijke sfeer, omdat we allemaal als bijen naar dezelfde honing getrokken worden.
Wie weet maak je wel vrienden voor het leven, of misschien kom je de liefde van je leven tegen die je na de beurs spontaan ten huwelijk vraagt waarna jullie het ja-woord vieren met de lokale bratwurst specialiteit. Of naja, je kan er altijd nog in ieder geval een bomvolle Steam friendlist aan Gamescom over houden.
17615

1. Gratis goodies

Laten we er maar geen doekjes omwinden, want in ieder van ons zit een dikke, luie Hollander verscholen. Een Hollander die van gratis spullen houdt. Gratis is goed, en er zijn genoeg goede gratis goodies te scoren op Gamescom. Wat voor beter aandenken kun je je bedenken voor Gamescom dan gratis aandenkens?! Juist.
Oke, oke, je staat er misschien wel een tijd in de rij voor, maar dat is het waard. Tijd kost immer niet altijd geld, en de aankoopprijs van je ticket maak je ruimschoon goed met de gratis gekregen goodies die je niet meer wilt wegdoen. Want, die kun je altijd nog voor voor torenhoge prijzen doorverkopen op Ebay als "Collector's Items". Niet dat we dat aanbeleven, maar toch.
Alle gekheid op een stokje: ga jij naar Gamescom en wat is jouw reden? Laat het vooral hieronder aans ons weten!

Populair Nieuws