Wat brengt de EA persconferentie tijdens Gamescom 2014?

Article
woensdag, 06 augustus 2014 om 9:09
xgn google image
We hebben Sony en Microsoft al onder de loep genomen, maar nu is het dan ook tijd voor onze verwachtingen voor EA Games en EA Sports. Wat zal de uitgever laten zien tijdens zijn Gamescom 2014 persconferentie? En wat zal het bedrijf onthullen?
EA is de derde grote persconferentie van Gamescom, en gelijk ook de laatste. De persconferentie vindt 13 augustus plaats om 10:00 uur 's ochtends lokale tijd. Ook bij deze persconferentie is XGN van de partij om uitgebreid verslag te doen van al het nieuws!

EA Games

We verwachten meer beelden te zien van Battlefield Hardline, ondanks het feit dat de game is uitgesteld naar 2015. De game zal ook speelbaar zijn op Gamescom, en daarbij is het één van de grootste EA Games titel die nog uit moet komen. Kortom, allerlei redenen om te verwachten dat Battlefield Hardline prominent in de spotlight staat in de EA persconferentie.
De Sims 4 is een andere grote titel van EA Games waarvan we ongetwijfeld meer te zien krijgen. De levensimulator is na al die jaren nog steeds ongekend populair, en net als Battlefield Hardline is de game aanwezig op Gamescom met een eigen stand en een speelbare versie voor de consumenten. We verwachten meer te zien van de gameplay van de Sims 4, of van het personage creatiesysteem.
Er is een kleine kans dat we iets te zien krijgen van Star Wars Battlefront en Mirror's Edge. Er is nog niet zo veel over de games bekendgemaakt door EA, zelfs niet tijden de afgelopen E3 persconferentie. Maar dat wil niet zeggen dat we niet wat nieuwe details krijgen te horen op Gamescom.
17190

EA Sports

FIFA 15 is ongetwijfeld dé game die flink in de schijnwerpers geworpen wordt. De voetbalserie is al lange tijd dé gameserie waar EA Sports het meest op inzet, en wij verwachten dan ook dat dit niet anders zal zijn op Gamescom. Wij verwachten een lange gameplay demonstratie te zien, eentje die ongetwijfeld ingaat op enkele nieuwe features van de game, zoals een groot aantal realistische emoties van de spelers.
Er is een kans dat we iets te zien krijgen van Madden NFL 15, maar omdat deze game vrij snel na de Gamescom uitkomt, lijkt ons het onwaarschijnlijk dat EA veel tijd aan de game zal besteden in de persconferentie. Van NHL 15 verwachten we wel wat meer te zien, aangezien de game in september uitkomt en er nog vrij weinig beelden voorbij zijn gekomen. Hetzelfde geldt voor NBA LIVE 15.
17191

EA Access

Tot slot verwachten wij dat EA tijdens de persconferentie uitgebreid ingaat op EA Access. EA Access is een recent aangekondige abonnementservice, exclusief voor de Xbox One. Voor een klein bedrag krijgen spelers toegang tot 'The Vault', een collectie titels van EA die direct klaar staat om te downloaden en te spelen. Daarnaast kunnen leden enkele games tot vijf dagen voor de release al uitproberen, voortgang in deze probeerversies worden overgedragen zodra je een van de spellen koopt.
EA Access bevindt zich momenteel in bèta, en wij verwachten op de EA Gamescom persconferentie meer te horen over de titels die te koop zullen zijn, en andere exclusieve content die naar de abonnementservice komt. Eventueel kunnen we ook een releasedatum van de volledige versie verwachten.
Wat er precies gaat gebeuren op de persconferentie is dus nog even afwachten, want de persoconferentie vindt plaats op 13 augustus, om 10:00 uur 's ochtends lokale tijd.