Top 10 games om te spelen op Gamescom 2014!

  Tijd is schaars en zeker op de Gamescom waar je voor veel games lang in de rij moet staan. Daarom denkt XGN met je mee door een top 10 samen te stellen van games die je moet spelen op de Gamescom, als je gaat tenminste.

  Een bezoek aan de Gamescom is een ervaring op zich en niet alleen vanwege de massale drukte en bijbehorende geuren. Als je één van de vele zalen binnenloopt in de Koelnmesse in Keulen, dan staan er gigantische stands die allemaal om je aandacht vragen. En er lopen genoeg 'medewerkers' rond die je proberen om naar een stand te lokken. Nou is het soms ook moeilijk om al die prikkels te weerstaan, want eigenlijk willen wij gewoon alle games uitproberen.

  Toch moet je een soort van plan hebben als je de Gamescom bezoekt. Het is niet mogelijk om alle games te spelen en daarom moet je van tevoren een idee hebben welke games je graag wilt spelen. In deze top 10 hebben wij games verzameld die geheid speelbaar zijn en je vooral moet checken.

  Belangrijke games die de top 10 missen

  Op dit moment is niet met zekerheid te zeggen welke games Sony speelbaar heeft op de stand. Belangrijke games van Sony om te checken zijn LittleBIGPlanet 3 en The Order: 1886, welke wij ook zeker willen aanraden voor gamers met een PlayStation 4. Maar of ze speelbaar zijn is dus nog even de vraag.

  Een andere opvallende misser in de lijst is Destiny van Activision. Zo heeft iedereen de kans gekregen om Destiny game in béta vorm te spelen en daarbij komt Destiny binnen één maand na Gamescom uit. Je kunt daarom beter andere games checken voor een nieuwe ervaring. Want zeg eens eerlijk: die beta heb je al lang grijs gespeeld, toch?

  10. FIFA 15

  Op 25 september mogen de voetbalschoenen weer aan en de scheenbeschermers om, want vanaf dat moment kunnen wij aan de slag met FIFA 15. Een nieuw deel in de lange en welbekende FIFA-reeks, waar de voetbalharten sneller van gaan kloppen.

  De Gamescom is voor veel gamers een eerste kans om de nieuwe FIFA-game uit te proberen. Speelt de game weer net zo goed als het vorige deel? En is de sfeer in het stadion opnieuw verbeterd? Allemaal vragen en het antwoord vind je in het spelen van FIFA 15.

  9. Dead Island 2

  Deep Silver pakt op de Gamescom groot uit met Dead Island 2. Zo is de game voor de allereerste keer speelbaar en daar kun je als gamer mooi gebruik van maken. Ontwikkelaar van dienst is Yager, de Duitse ontwikkelaar bekend van Spec Ops: The Line.

  Op de E3 maakte Dead Island 2 zijn debuut met opnieuw een ijzersterke cinematische trailer. Achter de schermen kreeg de pers de belofte dat Dead Island 2 er prachtig uitziet op de Gamescom, want daar was de ontwikkelaar op dat moment druk mee bezig.

  8. The Crew

  De Verenigde Staten is een gigantisch land met een divers landschap. Oftewel, de perfecte plek om op te racen! En dat is precies wat je doet in The Crew. Van kust naar kust is er zelfs een race die wel vier uur lang duurt. Op de Gamescom speel je waarschijnlijk voor kortere tijd, maar ook dan zijn er meerdere soort races die je kunt doen of gewoon vrij rond rijden is ook een optie. Hoe dan ook, Gamescom is een goede plek om een testritje te maken met The Crew.

  7. Call of Duty: Advanced Warfare

  Voor het eerst in de Call of Duty reeks zit ontwikkelaar Sledgehammer Games aan het roer. Daarbij heeft de ontwikkelaar drie jaar in plaats van twee jaar ontwikkeltijd gehad voor Call of Duty: Advanced Warfare. Met een onthulling van de multiplayer in het verschiet en de beloftes dat deze Call of Duty weer iets geheel nieuws biedt, is het aan de gamers om dit tijdens de Gamescom te testen. Na het spelen van Call of Duty: Advanced Warfare mogen de eerste meningen over deze game gegeven worden.

  Ok, eerlijk is eerlijk of de nieuwe CoD speelbaar is, weten we niet 100 procent zeker. Want Activision heeft nog niets bevestigd, maar het bedrijf zou gek zijn de game niet aan het grote publiek te willen tonen, toch?!

  6. Battlecry

  Bethesda zet tijdens de Gamescom alles in op de PC-game BattleCry van de gelijknamige ontwikkelaar BattleCry Studios. In een wereld waar buskruit is verboden na een rampzalig verlopen Wereldoorlog, ga je alsnog op creatieve wijze het gevecht aan. Op de Gamescom kun je een buskruitloze gevecht aangaan in 8-tegen-8 en 16-tegen-16 multiplayer potjes. Probeer dus zeker deze free-to-play game uit, om te ervaren of BattleCry bij release je tijd waard is.

  5. Sunset Overdrive

  Ben je van plan om in september een Xbox One aan te schaffen, dan moet je Sunset Overdrive uitproberen op de Gamescom. Insomniac Games, de makers achter Ratchet & Clank zijn verantwoordelijk voor Sunset Overdrive en dat betekent knotsgekke actie en wapens die tegen krankzinnig aanliggen. Gamescom is daarom de perfecte plek om een gevoel te krijgen bij Sunset Overdrive voor een mogelijke aankoop op 28 oktober.

  4. Batman: Arkham Knight

  Batman: Arkham Knight is de laatste Batman-game van ontwikkelaar Rocksteady Studios. De Britse ontwikkelaar sluit hiermee een trilogie af die het zelf populair heeft gemaakt. Batman: Arkham Knight is zelfs uitgesteld naar januari 2015, omdat de ontwikkelaar meer tijd nodig had voor het finetunen van de game. Op de Gamescom kun je een voorproefje krijgen van Batman: Arkham Knight, waaronder hopelijk de Batmobiel in zijn diverse standen.

  3. Super Smash Bros. Wii U

  Alle Nintendo karakters kom bijeen! Het is namelijk weer hoog tijd voor een nieuwe Super Smash Bros. met nog meer karakters en nog meer geweld. Gamers met een Wii U kijken waarschijnlijk enorm uit naar Super Smash Bros. Wii U. Mocht je nou willen vechten met Mario, Pikachu of Sonic, de Gamescom is de perfecte plek om een eerste gevecht mogelijk te maken.

  2. Tom Clancy's The Division

  Bij de E3 2013 persconferentie van Ubisoft werd Tom Clancy's The Division aangekondigd en met goed onthaal ontvangen door gamers. In de tussentijd is de game uitgesteld naar 2015 en gaf de ontwikkelaar aan dat een release in de herfst van 2015 zelfs optimistisch is. Desondanks kun je op de Gamescom aan de slag met Tom Clancy's The Division. Een mooi moment voor gamers om te ontdekken waar het allemaal om draait in The Division.

  Update: Helaas bleek na publicatie van dit artikel dat Tom Clancy's The Division toch niet speelbaar is op de Gamescom. Wel zal er een uitgebreide presentatie van de game getoond worden.

  1. Evolve

  Op de E3 wist Evolve de prijs van Beste Game binnen te slepen, naast nog meer prijzen waaronder Beste Innovatie. Evolve is dus duidelijk een game die je in de gaten moet houden. Wat is de beste manier om een game in de gaten te houden? Door die te spelen natuurlijk! Gamescom is de perfecte plek om aan de slag te gaan met Evolve. Het is dé manier om te zien of de titel de prijs van Beste Game terecht heeft gewonnen en dus een aankoop waardig is.

  FIFA 15

  Verkijgbaar vanaf 25 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.