5 project CARS 2 features die wij willen zien

  Het vervolg op Project CARS genaamd Project CARS 2 wordt aan het einde van dit jaar verwacht. Tijd om te kijken naar 5 Project CARS 2 features die wij willen zien.

  Project CARS kwam oorspronkelijk uit in mei 2015 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. In onze review waren wij zo onder de indruk van Project CARS dat wij de game zelfs de koning van de racegames noemden. Mede daarom zijn de verwachtingen voor Project CARS 2 hoog.

  De eerste indruk van Project CARS 2 was positief. Zo komen er meer auto's, meer realisme en meer competitie. Maar welke Project CARS 2 features willen wij zien?

  5. Races helemaal customizen

  Een van de Project CARS 2 features die wij willen zien, is de enorme keuzevrijheid om je race helemaal samen te stellen zoals jij wilt. Zo kun je zelf het tijdstip waarop de race begint kiezen en zelfs instellen hoe snel de tijd voorbij gaat. Daarnaast kun je kiezen in wat voor weer je wilt racen en ook of het weer tussentijds kan veranderen.

  Deze feature in Project CARS zorgt voor meer afwisselende races waarin ook strategie erg belangrijk wordt. Daarom zien we deze graag terug in Project CARS 2.

  4. Moeilijkheid aanpassen naar eigen wens

  Op nummer 4 van de Project CARS 2 features die we willen zien staat de aanpasbaarheid van de moeilijkheidsgraad. In Project CARS kan de moeilijkheidsgraad aanpast worden naar eigen wens. Alle assists kunnen aan- of uit worden gezet om het racen net iets uitdagender, of juist makkelijker te maken.

  Mocht je dan alsnog aan alle kanten voorbij worden gereden, dan is er nog de optie om de moeilijkheid van de AI lager te zetten. Met een balk kan tussen een moeilijkheidsgraad van 1 tot 100 worden gekozen. Hierdoor zit er voor iedereen een perfecte moeilijkheidsgraad bij. Daarom zien wij deze features in Project CARS 2 graag terug.

  3. Veel verschillende raceklassen

  Project CARS gaf veel keuze qua raceklasse. Zo zijn er bijvoorbeeld de karts, waar je op een kort baantje jezelf door de bochten probeert te wurmen tegelijk met de andere deelnemers. Verder zijn er natuurlijk de snelle formuleauto's en veel meer. Met de grote verscheidenheid aan raceklassen was er voor ieder wat wils.

  Door de grote verscheidenheid aan klassen die elk een eigen rijstijl nodig hebben, bleef de game afwisselend en fris. Het is daarom te hopen dat dit een van de Project CARS 2 features is.

  2. Slimme AI

  Een erg fijne feature aan Project CARS is de slimme AI. De AI is fel en zet vaak agressieve inhaalacties in. Dit zorgt voor actievollere races, al zitten ongelukken zo natuurlijk wel in een klein hoekje. Ondanks dat hopen we dat dit een van de Project CARS 2 features is.

  De AI past zich daarnaast ook aan de weersverwachtingen aan. Als er regen verwacht wordt, zullen enkele tegenstanders alvast de pitsstraat in duiken om te wisselen naar regenbanden. Soms kiezen andere tegenstanders er weer voor om toch nog een rondje door te rijden. Hierdoor krijg je ook tussen AI verschillende strategieën.

  1. Een uitgebreide carrièremodus

  Op nummer 1 in deze lijst met Project CARS 2 features die we willen zien vinden we de uitgebreide carrièremodus. Aan het begin van de carrière kan tussen alle verschillende raceklassen gekozen worden. Je kunt dus kiezen om in te stappen bij de karts en zo je weg naar de top toe te werken, maar je kunt er ook voor kiezen om gelijk bij een team in de Formule A te stappen.

  Naast de keuzevrijheid zijn ook de speciale evenementen tussendoor een leuke toevoeging in de carrièremodus. Wanneer je goed presteert krijg je vaker uitnodigingen om in verschillende raceklassen te gaan rijden. Hierdoor kun je, middenin de strijd voor de titel in de Formule A, toch nog instappen in een kart om daar wat prijzen te winnen.

  Er zijn al meer details bekend over Project CARS 2. Deze worden in deze special besproken.

  Project CARS Game of the Year Edition

  Verkijgbaar vanaf 6 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.