Top 5 Nintendo Switch indie games om in de gaten te houden in 2017

Article
zondag, 26 maart 2017 om 15:02
xgn google image
Qua grote titels doet de Switch het rustig aan, maar qua indie games staat er een hele lijst klaar voor een release op het Nintendo platform. Om de stapel iets overzichtelijker te maken hebben we een lijstje gemaakt van de vijf Nintendo Switch indie games die je in de gaten moet houden.

5. Seasons of Heaven

Seasons of Heaven is het werk van ontwikkelaar AnyArts Productions. Deze game zal exclusief uitkomen voor de Switch in 2017. Een specifiekere release is nog niet bekend en ook waar de game nu precies om draait is nog een mysterie. We weten maar twee dingen over Seasons of Heaven.
Ten eerste is Seasons of Heaven gebaseerd op een boek. Het gaat om een Frans verhaal dat handelt over een groep overlevenden in een wereld waar alle beschavingen allang verdwenen zijn. De hoofdrol is weggelegd voor Yann, een jongen met het syndroom van Asperger, die samen met zijn buldog Ani op avontuur gaat. Door de psychische band tussen de twee kun je ook de hond besturen.
Ten tweede weten we dat Seasons of Heaven er erg mooi uit zal zien. In screenshots en een trailer van de game kunnen we genieten van de mooie groene grasvelden en duistere bossen waarin Yann en Ani aan het spelen zijn. Wij denken dat dit wel eens een grote game kan gaan worden, dus houd Seasons of Heaven zeker in de gaten.
108183

4. The Escapists 2

De eerste The Escapists was een verrassend goede game die in de jaren na release alleen maar populairder is geworden. Deze sequel zal dan ook uitkomen met hoge verwachtingen. Gebaseerd op wat we weten over The Escapists 2 is de game goed op weg om die verwachtingen waar te maken.
The Escapists is een game waarin je uit de gevangenis moet ontsnappen. Door spullen te verzamelen en om te bouwen in bruikbare objecten kun je het gevangenisleven achter je laten. Natuurlijk moet je goed oppassen dat de bewakers er niet achter komt dat je een ontsnapping aan het plannen bent, want dan controleren ze je cel of fouilleren ze je en kun je weer opnieuw beginnen. The Escapists vergt een hoop planning om op het juiste moment te ontsnappen.
In The Escapists 2 kun je voor het eerste met vier personen tegelijk spelen. Met een makkelijk drop-in/drop-out systeem kunnen je vrienden jou te hulp staan met je ontsnappingspoging. De game heeft nu ook gevangenissen van meerdere verdiepingen dat letterlijk en figuurlijk een nieuw niveau toevoegt aan de tactiek die je gebruikt. The Escapists 2 komt dit jaar uit voor de Switch, PS4, Xbox One en PC.
108184

3. Dandara

Dandara is een metroidvania game waarin je speelt als een personage met de naam Dandara. Deze game wordt ontwikkeld door Long Hat House en werd in eerste instantie ontwikkeld voor mobile maar komt nu naar de Switch. De besturing via een touchscreen werkt namelijk perfect voor deze game.
Je beweegt je voort door de levels door van platform naar platform te springen. Dandara houdt zich alleen niet aan de regels van zwaartekracht en je kut dus ook van de vloer naar het plafond springen of tussen muren springen. Als je op het plafond staat is alles opeens ondersteboven en moet je daar weer op inspelen. Met een touchscreen kun je makkelijk selecteren welke richting je uit wilt springen.
Het platformen in Dandara wordt steeds uitdagender, vooral doordat platformen niet stil blijven staan en je dus goed moet mikken en timen voor je een sprong maakt. Dandara heeft daarnaast een 16-bit stijltje dat iedere indie game leuk maakt om naar te kijken. Wanneer de game uitkomt in 2017 is nog niet bekend.
108186

2. Yooka-Laylee

Yooka-Laylee is een nostalgische trip terug naar de tijd toen games als Banjo-Kazooie en Donkey Kong Country de hoogtepunten van het jaar waren. Het is een echte platformer waar we er tegenwoordig maar weinig van te zien krijgen. Yooka-Laylee komt volgende maand al uit op PC, Xbox One en PlayStation 4, maar zal ook naar de Switch komen zodra die port af is.
In de game speel je met het duo Yooka, de kameleon, en Laylee, de vleermuis. Je hebt beide personages nodig om alle locaties in de game te bereiken en alles te verzamelen. Net als bij Banjo-Kazooie zal Laylee standaard op de rug van Yooka zitten en bijvoorbeeld dienen om met zijn vleugels de twee verder te laten zweven.
Yokaa-Laylee lijkt de perfecte hommage te worden aan 3D platformers die je op de Nintendo 64 speelde. We kunnen dan ook niet wachten totdat Yooka-Laylee zijn weg maakt naar de Nintendo Switch.
108187

1. Flipping Death

Dé game die je zeker in de gaten moet houden voor de Nintendo Switch is Flipping Death. Deze indie game zet je in de schoenen van Death. Of ja, Death is met vakantie en dus mag jij zijn baantje onderhouden totdat hij terug komt. De onderwereld zit vol met geesten die een moeilijk leven hebben gehad en nu ze dood zijn willen ze dat jij ze helpt om spullen te krijgen uit het land van de levenden.
Met een druk op de knop kun je switchen tussen het land van de levenden en die van de doden. Om de geesten tot rust te stellen moet je levenden overnemen en gekke dingen laten doen. Dit kan hilarische situaties opleveren zoals je in bovenstaande trailer wel kunt zien. Van wat we tot nu gezien hebben zal Flipping Death een erg grappige game worden die je constant met een lach op je gezicht laat spelen.
De graphics van Flipping Death zijn ook uniek waardoor we er positief van zijn dat deze game een memorabele indruk achter zal laten. Deze visuele stijl is vergelijkbaar met Stick it to The Man, een succesvolle game van Zoink Games, dezelfde ontwikkelaar als van Flipping Dead. De game komt op een nog onbekend moment dit jaar uit voor de Switch.