Slack lanceert nieuwe Clips functie

News
donderdag, 23 september 2021 om 15:30
slack logof1609774718
Slack lanceert zijn nieuwe Clips functie. Deze functie zorgt ervoor dat medewerkers videoberichten kunnen opnemen. Het moet ervoor zorgen dat er makkelijker gecommuniceerd kan worden, zonder dat iedereen op een bepaald tijdstip in een meeting moet zitten.
Met de nieuwe Slack functie genaamd Clips kunnen werknemers audio opnemen met een video van zichzelf of van een presentatie. Deze video's kunnen dan in groepen worden gezet of een op een worden verstuurd in een DM gesprek. De maker van de video kan ook nog een caption toevoegen.
Het is vervolgens mogelijk voor andere werknemers om op deze video's te reageren met andere video's, geluidsopnames, een tekst of zelfs met een emoji.

Al lang op de planning

Slack is al lang bezig met het maken van de functie. Ze begonnen vorig jaar te werken aan de functie. Toen zou Clips er meer uit gaan zien zoals Instagram Stories. De berichten zouden dan na een tijdje weer verdwijnen. Dat idee is ondertussen van tafel geveegd. Het is wat zakelijker en dat past ook meer bij de doelgroep van Slack. Het bedrijf ziet thuiswerken niet snel verdwijnen. Ze zien het zelfs als de toekomst. Het bedrijf blijft bezig om Slack te verbeteren.
Zo willen ze het makkelijker maken voor organisaties om via Slack samen te werken. Ook moet het makkelijker zijn voor organisaties om mensen uit te nodigen om via Slack te communiceren. Slack is ook bezig met GovSlack. Dat is speciaal voor overheden en moet in 2022 worden gelanceerd. Deze versie van Slack is beter beveiligd dan de gewone software.

Populair Nieuws